Международни медии: България с хладно посрещане към папата

Агенции отбелязват положителната настройка в обществото
178

"България с хладно посрещане към папа Франциск и опита му да преодолее Схизмата". Така "Ню Йорк Таймс“ обобщава резултата от двудневното посещение на Светия Отец в страната ни.

Още по темата
Американското издание започва с изказването на пловдивския митрополит Николай, който сравни ключовата визита с приветстване на Антихриста.

"Балкан Инсайт“ също определя като хладно посрещането на главата на Римокатолическата църква от Светия синод. И обяснява, че Българската православна църква е забранила на своите свещеници да участват във вчерашното събитие за мир, в което се включиха представители на другите 5 вероизповедания.

Все пак сайтът отбелязва като цяло положителната настройка на обществото към папа Франциск, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Ройтерс" се фокусира върху призива на Светия Отец за отворени сърца и врати към бежанците. Бежанци, към които България е враждебна, пише агенцията, допълвайки, че някои българи отхвърлят папския призив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички българи са наведени като политиците ни. Не сме католици мнозинството, няма как да посрещнем с отворени обятия един католик. Да се вярва в обратното е наивност, до глупост чак. Как този човек предлага преодоляването на схизмата? Всеки може да пее дитирамби без смисъл за мир, но да каже как я вижда тази работа да стане. Да се присъединим, например, към лоното на РИМ? Що го не предложи яксно и то на хора от англиканската църква, например,които,за разлика от нашенците, са наистина вярващи?
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Церемониите и телевизиите са си друга бира. Иначе си е така, хладно си беше. Просто да отбиеме номера. Пък и премиера каза - папата направи голяма реклама на България, което си беше върха на сладоледа. Уместно ли е да се използва точно тази дума??? Абе...
129
3
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Стига с тоЗ поп бре! Навсякъде ПОПА та ПОПА.Чак се чудя: Да си пусна ли порно?
128
4
 
17
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
А какво посрещане са очаквали западняците? Папата е просто ръководител на европейската държава Ватикана и толкоз. Оказваме му уважение като държавен глава. Оттам нататък той в България е НИКОЙ! Имаме си патриарх , друг не ни трябва.
127
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво хладно посрещане бе? Даже прекалено голяма внимание му беше обърнато - по всички ТВ само него даваха.А как ще посрещнат вселенския патриарх ако отиде в Рим ? Ще го посрещнат ли на площада хора от цяла Италия? Папата ще отслужи ли литургия с него ? Едва ли.
126
7
 
3
 
! Отговори
хайде де преди 4 години
Който иска, да злобее. Аз гледах първото причастие на децата-католици у нас и им пожелах "На добър час!" Ако може някой да е по-доброжелателен от мен, приемам предизвикателства в това отношение, и то - с удоволствие.
125
0
 
3
 
! Отговори
по въпроса преди 4 години
Колкото до мигрантите, имам по-добра концепция по въпроса, но ще я изложа на друго място. Да се тръгне от извора, а не да запушваме дупки. Но това - не тук, където мястото за постинги е ограничено.
124
5
 
4
 
! Отговори
ре преди 4 години
До Анонимен 138Мястото на бг мюфтиите е на всеки национален празник до патриарха и другите конфесии. Или ти искаш широко да се усмихваш пред дръвника, когато приемаш исляма? Те, мюфтиите, усвоиха, че трябва да участват в националните празници. Сега трябва и поповете да усвоят някои неща. Главно в интерес на България.
123
7
 
1
 
! Отговори
хм преди 4 години
Сега ми става ясна ролята на Тръмп - той изпокара САЩ с всичките му съюзнициу и само Путин копнее да общува с Тръмп. От това по-добро доказателство, че Търмп е човек на Москва - накъде! Новата администрация на Тръмп прави всичко, за да скарва европейците помежду им, европейците и САЩ. От това полза има само Русия, евентуално, Китай. САЩ са на една крачка пред разпад. Аз ги удържам, а те ме удрят по ръцете. Ако ви пусна, долу е бездна, имайте предвид.
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата да агитира в католическите страни - родната си Аржентина, Италия, Колумбия, Бразилия и другите латиноамерикански страни да приемат мигранти от Африка и Близкия Изток. А на гергьовденската молитва до ЦУМ ми липсваха представителите на православните църкви от България, Балканите и региона - българската, руската, румънската, сръбската, македонската, гръцката, кипърската, Вселенската от Истанбул, грузинската, украинската... Но ми харесаха широките усмивки на българските мюфтии.
121
11
 
3
 
! Отговори
няма да се повтори преди 4 години
Какво сте се заяли с папата, вижте си дръгливите попове, които изтърват Северна Македония! Когато Македония остава под турска власт, тя търси помощ от България. По онова време, пак дебелогъзи като днешните ни попове, бг управниците изтърват момента. И Македония е отрязана от България. Сега македонската църква иска нда е заедно с нашата, и номерът на китайката се повтаря. Бг поповете отказват. Защото са страхливи, мързели и инати. Обаче този път...
120
6
 
4
 
! Отговори
ами Македиония преди 4 години
Българските кисели попове не са България. Те ако си бяха на мястото, БПЦ вече щеше да е църква-майка на македонската. Ние търсим единство и общуване със Северна Македония, БПЦ е против това. Оправдавайки дебелоглавия мързел на бг поповете, вие отдалечавате Македония от нас. Това прецакване няма да се повтори! Дори ако трябва да изскубя брадите на бг поповете!
119
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата е еретик и няма място в България!
118
4
 
33
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Хубаво, дайте да погледнем нещата така! Аз съм напълно непознат за вас човек (папата на нас) и на един ваш, семеен празник (Гергьовден) се домъкна у вас и седна на трапезата. Не стига това, ами почвам да ви обяснявам колко ще е добре да поканите още няколко човека от улицата и как дъщеря ви в същност ви е син, а синът ви трябва да се ожени за мъж. Е, как ще ме приемете вие?! Смятам, че щом не го прогонихме с камъни, все пак сме били достатъчно гостоприемни.... или как ?!
117
4
 
27
 
! Отговори
Анатема преди 4 години
Повече крак му да нестъпва тука , че ще исъхне. Ще ми агитира той за беженци да взимаме о да приемаме истамбулскатаджендер идеология.
116
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си жив и здрав папа, ама повече не се връщай.
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе незнам как Бог го търпи още тоя.
114
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя умириса всичко на сяра.
113
3
 
6
 
! Отговори
фейк нюз преди 4 години
Положителна настройка на обществото?!
112
3
 
30
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Много ме накефи как Патриарха го отсвири.