Филип Димитров след посещението на папата: Да общуваме открито

"Вярващият трябва да може с открито сърце да посрещне други вярващи"
Обновена: 7 май 2019 22:15 | 7 май 2019 21:00, Красимир Ангелов
54

2918 гледания   |  Още видео

Събитието за мир, което направи в центъра на София папа Франциск, стана повод за много коментари в социалните мрежи. Една от причините беше отказа на Българската православна църква да се включи в него, заедно с останалите религиозни общности, представени в България.

Още по темата
Според Филип Димитров папата е обединителна фигура за целия католически свят и е много хубаво, че папа Франциск е посетил България. По думите му посланията, които папите отразяват, са свързани с идеите за мир, разбирателство и подкрепа за всички неща в ценностната ни система са положителни.

България показа високо ниво при посещението на папата

"Днес можем да наблюдаваме, че между много от отците на църквата се намират различия. Точно те правят христовата вяра толкова привлекателна", коментира бившият министър-председател Филип Димитров в "Денят ON AIR".

Според него по-нормално е вярващите да могат да общуват помежду си открито
дори когато интерпретират по различен начин елементите на вярата.

"За мен вярващият човек трябва да може с открито сърце и ръце да посрещне други вярващи, но там, където има различия, не вярвам, че Бог прави държавен изпит. Чистата вяра на сърцето е по-важна от формата на разума", категоричен бе Филип Димитров пред Bulgaria ON AIR.
 


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Тоя плазмоди от къде изплува ?
41
1
 
6
 
! Отговори
Вярващ преди 10 месеца
Не е лошо тази девойка да прочете Новият Завет и тогава ще разбере защо е така,сигурен съм че не си е направила труда да проочете Библията,чудя се какво коментира без да е запозната с материята,аман от некомпетентни водещи!!!
40
6
 
4
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 10 месеца
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавно–планова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
39
3
 
7
 
! Отговори
Червените милионери преди 10 месеца
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; Курнелия Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуков–милионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
фИЛИП Димитров-унищожителя на селското стопанство в България
Иван Костов-разрушителя на икономиката в България.
37
4
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 10 месеца
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
36
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 месеца
До sd

Клетвите нали знаеш първо кого стигат?
35
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 месеца
До Анонимен 30

Да беше само той,да го преживеем,ама са много от тая пасми.на.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Познавам го лично, Филип е много свестен човек. Доган не случайно го свали, усети че не може да го контролира.
33
6
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 10 месеца
Този е една от най-жалките фигури на прехода. Празнословец, каканижеше, слушателите ги хващаше отиката докато докара докрай едно изречение. Ходи на посещение в Израел, и коментарите на тамошните журналисти бяха, че може да говори дълго без да казва нищо.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Днд 24
Според мен, по-вероятно да е талмудист !
31
3
 
10
 
! Отговори
пощадете ни преди 10 месеца
Това е отвратително !
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Горкия, дзърли се като лудо говедо преди колене, побеснял е от соршоизъм....
29
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Палачът на българското селско стопанство и аграрна мощ, бащата на ликвидационните съвети ! Дами и господа, представям ви г-н Филип Димитров - Българомразецът.
28
1
 
12
 
! Отговори
Вярващият преди 10 месеца
Господи пази българите!Амин!Друго е излишно,да коментирам,няма смисъл.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с тези политически ***! Вонят ужасно!
26
27
 
8
 
! Отговори
sd преди 10 месеца
Филип е един от малкото честни хора в корумпираната ни държава. а вие дето го плюете- мам-ито ви долно ру-со-ко-мунистическо, да пук-нете с децата си и *** дето са ви раждали.
25
8
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Какво е общото между Филип Димитров и Жан Виденов?Ами и двамата не знаеха какво правят....Други вършееха по полетата на властта тогава-неявно.
24
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тоя мястото му не е в новините, а в затвора.
23
4
 
21
 
! Отговори
Днд преди 10 месеца
Този господин е протестант , така че нека не дава мнение за Православието .