Защо полицията пети ден не може да залови убиеца от Костенец?

Хората вече не вярват на органите на реда, категорични са експерти
Обновена: 14 май 2019 09:48 | 14 май 2019 09:36, Красимир Ангелов
53

Фактът, че полицията вече пети ден не може да залови убиеца от Костенец говори за некомпетентност от страна на органите на реда. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" експертите по сигурност проф. Николай Радулов и Николай Марков.

По думите на бившия главен секретар на МВР хората са загубили вяра в полицията и поради тази причина дори и да забележат престъпник не подават сигнал. Радулов допълни, че статистиката за намаляващата престъпност у нас е манипулирана.

Още по темата
"Според МВР лицето е много опасно. Въпросът е дали полицията има компетенцията да го залови. Това, което виждаме през последните години е, че ако този, който бяга не влезе в конфликт с други хора и не започне да стреля, може и да не бъде открит.

Пети ден, а от сочения за убиец Зайков - ни следа

Никой не позна Пелов в Ботевград. Хората не желаят да подават сигнал до МВР, тъй като не вярват на полицията. Статистически престъпността намалява, но не е така. Статистиката се манипулира. Над 740 души с влезли в сила присъди се издирват, но някой търси ли ги?", попита той.

Николай Марков подкрепи своя колега и изрази мнение, че полицията трябва да внушава спокойствие и сигурност, а не страхове, като обяснява на гражданите колко опасен е даден престъпник.

Зайков следял Милена поне месец преди убийството

"Когато има некомпетентност от страна на полицията, те внушават на хората, че престъпникът е много опасен. Това е един обикновен човек, който никога не е бил в специална служба. Той не може да е по-подготвен от хората, които искат да го заловят", категоричен е експертът по сигурност пред Bulgaria ON AIR.

"Ако полицията не може да хване един аматьор, какво ще правим, ако тук дойдат терористи? България е единствена държава в ЕС, в която няма наказателни производства за нападение срещу личността. Всеки е длъжен да се защити. Ние сме лишени от тази законова възможност, а това е позор. Поставили сме гражданите в среда, в която да оцеляват, а не да живеят", смята още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо са aмчъкaзлии, колко пъти да казвам!
2
3
 
11
 
! Отговори
Бягащия човек преди 4 години
Защото е хванал гората.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Же суис 20 заплати!!!