Защо полицията пети ден не може да залови убиеца от Костенец?

Хората вече не вярват на органите на реда, категорични са експерти
Обновена: 14 май 2019 09:48 | 14 май 2019 09:36, Красимир Ангелов
53

Фактът, че полицията вече пети ден не може да залови убиеца от Костенец говори за некомпетентност от страна на органите на реда. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" експертите по сигурност проф. Николай Радулов и Николай Марков.

По думите на бившия главен секретар на МВР хората са загубили вяра в полицията и поради тази причина дори и да забележат престъпник не подават сигнал. Радулов допълни, че статистиката за намаляващата престъпност у нас е манипулирана.

Още по темата
"Според МВР лицето е много опасно. Въпросът е дали полицията има компетенцията да го залови. Това, което виждаме през последните години е, че ако този, който бяга не влезе в конфликт с други хора и не започне да стреля, може и да не бъде открит.

Пети ден, а от сочения за убиец Зайков - ни следа

Никой не позна Пелов в Ботевград. Хората не желаят да подават сигнал до МВР, тъй като не вярват на полицията. Статистически престъпността намалява, но не е така. Статистиката се манипулира. Над 740 души с влезли в сила присъди се издирват, но някой търси ли ги?", попита той.

Николай Марков подкрепи своя колега и изрази мнение, че полицията трябва да внушава спокойствие и сигурност, а не страхове, като обяснява на гражданите колко опасен е даден престъпник.

Зайков следял Милена поне месец преди убийството

"Когато има некомпетентност от страна на полицията, те внушават на хората, че престъпникът е много опасен. Това е един обикновен човек, който никога не е бил в специална служба. Той не може да е по-подготвен от хората, които искат да го заловят", категоричен е експертът по сигурност пред Bulgaria ON AIR.

"Ако полицията не може да хване един аматьор, какво ще правим, ако тук дойдат терористи? България е единствена държава в ЕС, в която няма наказателни производства за нападение срещу личността. Всеки е длъжен да се защити. Ние сме лишени от тази законова възможност, а това е позор. Поставили сме гражданите в среда, в която да оцеляват, а не да живеят", смята още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
21
 
! Отговори
полиция преди 4 години
Нали хванаха кипърският убиец на тъмнокожото българче яло люцерна учило 14 пъти в затвора и полицията му писала отличен.
22
1
 
12
 
! Отговори
Бандита преди 4 години
...аз от 4 дни си кисна макарите на Ривиерата тея още ме търсят по баирите..хехе
21
14
 
14
 
! Отговори
Лалала преди 4 години
Ако всички коментиращи бяха полицаи нямаше да има такъв проблем. Колко много компетентни хора събрани на едно място. Срамота че сред тях няма нито един полицай да реши случая
20
2
 
20
 
! Отговори
male преди 4 години
то па една полицияяяя.....Чудни са! Мамини златни! На китка да ги бодне човек!
19
2
 
19
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Не "могат" да го издирят,защото е контингент на ГЕРБ.Също като братя Галеви.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото него търсят.На днешно времехората са претрупани с проблеми.Всекитърси начин, през работно време да гирешава.Полицаят също е човек.Щеизползва колата да свърши нещо,пъкшефовете да му мислят.Само че ишефовете са хора.
17
16
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Оставете хората да си вършат работата.
16
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези псевдоексперти, защо не вземат да го издирят въпросния убиец, като е толкова лесно? В САЩ има убийци които се издирват с десетилетия, а тук за пет дни изпадаме в тежка драма. Но нищо важното е да се лее простотия, тук сте най-силни, браво.
15
3
 
19
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Тоя като ги изхвърлят от хранилката и веднага проглеждат, а ако още бяха в системата щяха да ни убеждават в професионализма на колегите си....
14
5
 
14
 
! Отговори
хм преди 4 години
Тоя ако си е теглил куршума в някой сокак, ще го намерят чак когато вълците му разнесат кокалите. За това и на термокамера няма да видят нищо.
13
0
 
40
 
! Отговори
ченге от миналото преди 4 години
Един стар мой началник (лека му пръст на човека) казваше: "Издирването е проста работа, но не е за прости хора".
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSМоже пък и да е минал границата.
11
19
 
10
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Правомощията на полицията са много орязани. Те няма как да действат, ако всеки малумен наркодилър може да ги гръмне, а те него НЕ.Отделно съда ги пуска, защото е пълен с червена пасминъ, която всячески иска да клепе България, за да се домогнат до власт и да фалират отново държавата.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото е по-умен от тях.
9
1
 
22
 
! Отговори
Vesko преди 4 години
... В днешни дни, полицията е частен бизнес. Поредния държавен апарат, през който се 'сурвака' населението и се заплащат нагоре по-веригата. Като се започне от КАТ и до МВР.Дали обаче това ще се промени ... тази промяна може би трябва да започне от локални мест, ако се разчита на властта никога няма да стане. Никой не е по-голям и по-силен от народа работещи заедно.
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото 90% от тях са неграмотни некадърници, назначени с връзки и подкупи. Даже не си крият и сами си казват по колко и на кого са платили, на конкурсите за работа си пролипават тези неща веднага.
7
1
 
18
 
! Отговори
Vesko преди 4 години
Полицията отдавна е мерзелива, а от там и некомпетента. Има много случаи в българия, когато полицейската теория и практика успяват много бързо да заловят престъпниците. Ако един полицай, си върши съвестно работата с наличното до момента образование е достатъчно да намали значително престъпността. Такъв пример е Хасковска област през 80-те години. Единственната област със значително ниска престъпност. И това благодарение на съвестния инспектор, който си върши отговорно задълженията....
6
5
 
33
 
! Отговори
Само плюете по всичк преди 4 години
Предния ден е изтеглил голяма сума пари. На другия ден извършва убийство, което е установено от близки на жертвата. Имал е достатъчно време да напусне страната. Кое точно е некомпетентното ? Стар айдук е , вероятно е планирал нещата от рано. Сега следва да го обявят за международно издирване. Кое не е ясно не мога да разбера?
5
2
 
34
 
! Отговори
Кух профил преди 4 години
Как да го гонят и хванат като всички са хипопотами по 120-130 оки. Да не говорим за междуушния им багаж....
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото на това нещо само името му е такова, европейско. Реално е милиционерска банда,тероризираща населението, създадена по съветски тертип, завзела властта с преврат през 44 година. Докато не се разтури това шуробадженакорушветчийско котило потомствени некадърници и рушветчийстващи непрокопсаници, няма да мръднем и милиметър напред. Дай им да вменяват вина и пребият някоя студентка, баба или майка с дете на площада, протестиращи срещу банкянския еднокнижник.