Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какви данъци внасят фирмите от двама човека, това са кухи фирми.
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти защо не я направи за толкова досега?
187
4
 
21
 
! Отговори
БОКО БЕЗСРАМЕН ЛЪЖЕЦ преди 4 години
ЛЪЖЕЦ! ЛЪЖЕЦ! ЛЪЖЕЦ! ЛЪЖЕЦ! ЛЪЖЕЦ! ЛЪЖЕЦ! ЕДИНСТВЕНО И САМО ЛЪЖИ КАТО СИ ОТВОРИ УСТАТА ТОВА ЛАПАЦАЛО. КОЛКОТО ДАДЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ - ЩОТО НАЛИ ВСЕ ТОЙ, ТОЙ, ТОЙ И ТОЙ ДАВА, ТОЛКОВА ЩЕ ВИДЯТ И ОСТАНАЛИТЕ.ОТВРАТИТЕЛНА *** НАГЛА И КРАДЛИВА МУТРА!
186
3
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
А и още нещо ! Тази магистрала в Турция,Германия щяха да я направят за 2-3 години максимум и то цялата :)
185
4
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Нищо не показва. Всичко се прави само за големите фирми. Когато започнат да мислят за фирмите от 2-*** човека тогава ще им повярвам. А и още нещо много важно ! Когато спрат да променят всеки закон по 20 пъти на година. Оправят нещо а чупят други 2 неща. Не може така. Никаква стабилност. Нищо ! Само лобиране за големите фирми. Така,че борко тези ги разпрявай на баба ми.
184
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А при вашите други управления защо до сега не построихте Хемус?
183
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо като е по- хубаво с жп линии вие от БСП не направихте такива докато бяхте на власт?
182
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ нямат алтернатива, те трябва да управляват още няколко мандата, защото стегнаха икономика след фалита, който предизвика Орешарски. Освен това постоянно строят пътища, а това е най- важното за развитието на България!.Затова категорично отново ще гласувам за тях.
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tok imate li, ili tu svetne, tu ugasne...?
180
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не можем са похарчим повече отколкото крадем. Реално няма как да стане ! Тези, които казват че са родолюбци лъжат...и те са крадци и българоубийци ! "
179
1
 
6
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Само аз ли видях грешка в заглавието?
178
5
 
1
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен 158 По твоята логика, ББ с тази калпава част от магистралата си прави антиреклама, така че давай го по-спокойно.
177
20
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен Има какво да покаже, човекът. А баба Елена Милийончева защо се срамува да си покаже милионите от КТБ, ами ги крие в офшорка? ББ може малко да е направил, ама е от сърце. А на червените *** резултатът им е по малък от минус безкрайност. Ще ги запомним с двата фалита на държавата, ограбването на спестяванията на всички българи, фалиране на 17 банки, заплати 15 долара и пенсии 5 долара. И безкрайното нахалство с претенции за "ново начало". Гласувайте за Румен Гечев, новото начало.
176
10
 
2
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До АТАКИСТЛъжец и *** си. Вземи прочети повече по въпроса. Първо, новата фирма е чисто българска и не е офшорна, собственикът и е известен. Второ, както се разбра, всеки може да се регистрира по новия режим и да продава винетки. Това няма нищо общо с приходите от такси. Просто правиш сайт и се регистрираш, дори не се иска разрешение, лиценз или други подобни.
175
0
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Една ж.п.композиция превозва към 1000 тона,за превоза на който ще трябват минимум 30ТИР-а,освен използуването на фосилни горива тези тирове трият средно към 420 гуми,като отделят в околната среда всякакви канцерогенни съединения.Освен това сервитута на една двойна ж.п.линия е 3 пъти по-малък от една магистрала.Като се има предвид,че ж.п тягата е основно на електричество,то много по-изгодно от екологична и икономическа точка е строежа на ж.п.линии.Лошото в случая е,че при тях се краде по-малко.
174
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че се строи е много хубаво, лошото е че няма никъде контрол в държавата, трябват реформи да тръгнат нещата, а ГЕРБ имаха около 10 години и нищо.
173
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе каква част от работещите са в държавния сектор, че да обещава тоя циркаджия?
172
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не викал магистратите , Той си говори с тях по телефона и им казва какво да правят.Винету , не мисли как ударно да крадеш от асфалт и суджуци, мисли как да връщаш откраднатото.Няма нужда от ПР изказвания, вече и на началниците ти им писна от тебе.Най добрата алтернатива е президентска република.Но и БСП могат да стабилизират и да спрат кражбите и рекета.
171
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магистрала Хемус ГЕРБ ще я построи за 10 години и ще откраднат няколко милиарда, а при друго управление, магистрала Хемус ще я построят за 5 години и ще откраднат 10 пъти по-малко.
170
3
 
13
 
! Отговори
Обещанията на ГЕРБ преди 4 години
През октомври 2017 ГЕРБ обещаваха 10% ръст на заплатите през 2018 година. Реалността е 7,3% ръст на заплатите през 2018, като в общественият сектор ръста на заплатите е малко по-голям - 7,5%, а в частния сектор е 7,15%. За работещите в сектор Държавно управление, ръста е 6,7%.Сега ГЕРБ пак обещават ... за 2020 година.