Заради "София прайд" центъра на София под полицейска блокада

Шествието премина спокойно, въпреки антипрайд проявите
Обновена: 9 юни 2019 16:45 | 8 юни 2019 22:01, Камелия Цветанова
437

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Засилено полицейско присъствие в центъра на София заради "София прайд" - шествието на хората с различна сексуалност.
Още по темата
Маршрутът не  беше съобщен предварително заради мерки за сигурност.

До инциденти не се стигна, шествието премина спокойно.

Посланието тази година е "Не давай власт на омразата!".

"Аз вярвам, че трябва да се спре дискриминацията за хомосексуални и трансджендър двойки. Аз съм от Брайтън, Англия, където имаме огромна гей общност. Хората идват от цял свят, за да се чувстват в безопасност и вярвам, че хората трябва да се чувстват сигурни в собствената си среда", смята Питър.

"Искам справедливост в България, равни права в България, както за всички, така и за нас", обяви друг участник в "София прайд“ Диян Райков пред Нова тв.

Гост-изпълнители в музикалната програма на "София прайд" беше победителката в миналогодишната Евровизия - Нета от Израел.

Прайдът беше подкрепя от посланиците на над 20 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: София Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ако знам, че няма да ме изтрият, знаете ли какви хубави думички ще изрека по адрес на тея долни леви пИд..али. Мисля че всеки се сеща какво имам предвид, считайте че съм ги казал.
134
10
 
16
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Ненавистта към обратните е част от народната ни култура- който не се съобразява с това е враг на Българския народ и на неговата хилядолетна култура!
133
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от изискванията една държава да влезе в Европейския Съюз е да разреши гей прайдовете....и усилено да ги толерира и подкрепя...
132
4
 
24
 
! Отговори
Отврат преди 4 години
Нямам против ***, лесбоси и пИдали, стига да не ми го правят демостративно!
131
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А народа никой не го пази от агресивните им изяви- май руското посолство ги организира едновременно с татарите,които ни докарва и ги кара да се преструват на "Българи"
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазят резбованите истерици от народната любов
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да ми обясни, защо тия субекти обичат да се събират точно около съветския чeп в Борисовата градина?
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** гаври с *** от колониалната територия.....
127
0
 
1
 
! Отговори
До момето на сн. 9 преди 4 години
Може и да не може! Причините - всеки да си ги открие!
126
3
 
11
 
! Отговори
гфжв преди 4 години
Браво, Камелийче, с много любов и трепет си описала прайда. Сега вече ще изкарам една хубава неделя (много ми беше притеснено).
125
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какъв е тояизрод на снимката !
124
9
 
37
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Трябва да се забранят паради и шествия демонстриращи сексуалност , независимо каква сексуалност ! Трябва да се забранят бракове между енополови , защото бракът е съюз на двама души от различен пол с цел да се създаде поколение ! Не е брак всичко друго което не цели или не може да създаде поколение ,а е просто съвместно съжителство на приятелски начела ! Законите трябва да се пишат от разумни хора в полза на човечеството и в полза на нормалните хора , а не в полза на извратени индивиди !
123
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дошли някакви бок лу ци от Брайтън и се натрапват тука?!?Там имали голяма общност от извратеняци. Ами добре, стойте си в общонстта там, какво търсите тука???При такова развитие на нещата, чакам след някоя година да направят парад на лудите. Така де, те са повече от обратните и биха могли по същия нагъл и досаден начин да претендират, че са цветът на обществото и всички да им се радват и да ги обичат и целия свят да станат луди като тях. Не е луд тоя, който яде зелника, а тоя, който му го дава
122
2
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
По време на"тъмният"социализъм,понякога след тренировка минавах през баба да я вида.Тя живееше край "Докторската градина".Там край една тоалетна се навъртаха странни същества и много често някой от тях се лепваше за мен с предложение,я за дънки,я за друга корекомска стока.Вървя си аз,той досажда.Обикновено като се поотдалечехме му "извъртах",я хадза гурума,я уке-гоши я някоя друга лесна техника и изчезвах през дворовете,край Г.Г.Деж и Герлово,там съм играл като малък.Все пак Пето РУ е наблизо
121
8
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Човек не става гей или лесбийка по рождение , а става такъв в последствие заради изкривена представа за действителността ,заради психически проблеми ,които самият той не желае да отстрани , а се мъчи да ги вкорени още по-дълбоко в и без това безполезното си съзнание !
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са гнусни като Жамбаски и повечето политическая cвoлoч! Който тук говори против Конвенцията, а в Европарламента се ,,въздържал"!
119
2
 
7
 
! Отговори
Тучо преди 4 години
Да! Може! Но за това трябва да си висша степен Човек, а не посттоталитарно герберясало патриотарско теле! Което се отличава най вече с азиатско телосложение, въртигъз около по силните и ругатни и демонстративно унижаване на по слабите и различните! Защото *** трябва да покаже, колко голям *** е! Не са ви тези хора проблема, а вашата тъпотия и Непълно човешко съответствие!
118
1
 
2
 
! Отговори
до 332 преди 4 години
тая нелепици твои ли са или ги преписа от някъде ?:))))))))))))
117
2
 
16
 
! Отговори
До Бианка Дуплекс преди 4 години
кво ти пука-важното,че в България не ви минават гнусните гей-бракове и няма и да минат !!!!гадно ти е, нали:)))ще свикнеш,а ако не..границите са отворени
116
0
 
0
 
! Отговори
До Тучо преди 4 години
е, може ли да си гей и да не са ти симпатични?:)))))а еди кой си посланик -ей бил на парад на гейовете..и какво ?!!