След визитата на Радев: Да разчитаме ли на по-специално отношение от Русия?

Поканата към българския президент беше голям жест, смята Валери Тодоров
10 юни 2019 11:00, Красимир Ангелов
102

Българският държавен глава Румен Радев изнесе реч след руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Дзинпин на пленарното заседание в рамките на 22-ия Международен икономически форум в Санкт Петербург.

Какви са посланията от посещението на президента и срещите му - темата коментираха бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата
"Участието на България на този форум е обяснимо, защото той загуби своето присъствие като световен форум. Участието в него беше много разпокъсано. Присъствието на държавите, освен Китай, беше просто плънка. Затова не излязоха много новини от тази визита, освен размяната на наредби между Путин и Радев", смята Керемедчиев.

"Поканата към Румен Радев беше един голям жест. Това повдигна самочувствието на България като страна. Българският президент се държа изключително адекватно, с достойнство и дори репликира руския президент. Държавният ни глава достатъчно ясно каза, че проблемът с "Южен поток" не е български проблем", посочи от своя страна Тодоров.

Според журналиста има натиск над България за цените на газа, но визитата е показала, че България ще защитава своята политика.

"Прагматизмът влиза в много голяма сила в двустранните отношения и трябва да разчитаме на по-специални отношения от страна на Русия", отбеляза пред Bulgaria ON AIR Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от Германия = Gruss aus DeutschlandАми то руското отношение към България винаги е било " специално " ! Винаги руснака печели ,а българинът губи ! Дори ви продават газ и нефт на по-високи цени от международно признатите ! Тоест братушките ви продават на Германия на по-евтини цени ,а на вас на по-високи цени ! Той Плевнелиев затова иска да събуди у вас чувството за национален интерес , ама заспал х-у-й не се събужда !
6
10
 
16
 
! Отговори
Естествено преди 4 години
Следващата зима специално за нас ще вдигнат цените на газа и горивата.Русия държи 90% от енергийния пазар на България. А който държи пазара на енергията той реално контролира и икономиката тъй като може директно да манипулира цените на всички стоки.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не ни е подарявал елха за Нова година.
4
34
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България винаги се е трудила за благото на братушките затуи сме на това дередже
3
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ккаво разбирате под специално при толкоз калинки навсякъде въпроса става неразбираем. Питайте Путин що нас питате ? Путин подари ли ни елха за Нова година вие какво му подарихте, нищо ? То бива да сте прости ама подари му нещо и ти му върни жеста и кажи две добри думи пълни сте със злоба и простотия ама чакате спциално отношение. Радев тpудно ще направи нещо сам, но поне опита.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германия 1Мдддааа..........очаквах че най-големия българофоб не може да не се "изходи" по темата! Всъщност, ти се ЧОВЕКОФОБ!
1
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно не можах да разбера, този "експерт" сам дали си вярва в това, което плещи??? Форума загубил присъствието си като международен!!!! Ха-ха-ха......затова присъствуваха рекорден брой делегати от 75 страни, а най-големите делегации...от Китай и краварията!!! А колкото до новините, това че не са излизали ВИНАТА Е В НАШИТЕ сми-та..........те имат нареждане НИЩО ДА НЕ ГОВОРЯТ! А в краварията напротив, САМО ЗА ТОВА СЕ И ГОВОРЕШЕ! Но нашите и това се опитват да оцапат....позор!