Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново

В най-добрия случай през 2100 година у нас ще има 5,5 млн. души
19 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
217
Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново
Снимка: flickr

Броят на българите повече никога няма да надхвърли отново 7 млн. души, а при най-добрия сценарий в края на XXI век в страната ни ще живеят около 5.5 млн. души, сочат данните от прогноза на новия доклад на ООН за тенденциите за брой на населението в различните държави по света, съобщава "Труд".

Експертите посочват и най-лошия възможен сценарий – при него през 2100 г. в България ще живеят малко над 2.10 млн. души. За сравнение, в момента толкова е общото население на двата най-големи града - София и Пловдив.

От Департамента на ООН по икономически и социални въпроси са включили в прогнозата и още един вариант при т.нар. "нулева миграция" – броят на имигриращите в България да е равен на тези, които емигрират извън нея. При евентуално сбъдване на този сценарий, в края на века в страната ще има около 4.2 млн. души. Това обаче като цяло само ще отложи, но няма да спре негативната тенденция за намаляване на населението.

Населението в света става 9,7 млрд. души през 2050 г.

Според доклада населението на планетата ще се увеличи с 2 милиарда души през следващите 30 години и ще достигне 9,7 милиарда през 2050 година. До 2100 година населението на Земята може да достигне пик от 11 милиарда души, посочва ООН.

Според прогнозите 50 процента от общия прираст на населението през следващите три десетилетия ще дойде от девет страни - Индия, Нигерия, Пакистан, Демократична република Конго, Етиопия, Танзания, Индонезия, Египет и САЩ.

Само след 8 години пък - през 2027 година, се очаква Индия да изпревари Китай и да заеме първото място в света по брой на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
19
 
! Отговори
България преди 4 години
изчезва не заради материалната мизерия, а заради духовния упадък. Българина "се срами от своя род и език". За българския народ винаги най-големия проблем са били ПРЕДАТЕЛИТЕ. Сега се чудят как да изкълчат историята на народа та да не се казва "Под игото" и да не се казва "турчин как бесней над бащино ми огнище" и да не се говори на звучен български език а с "терминология" или да избутат малцинствата до диплома без да са научили български език, или да направят автомати за винетки на латиница...
159
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
голяма трагедия я очаква страната въпрос на време да се срути всичко и то много скоро булгаристанецо не спи я прави нещо за страната си
158
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е б.лгаристан изчезва и се затрива
157
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наков, учен си като задна врата:) Ако беше толкова учен щеше да си и ти тук, ама не. Да не съм луд да уча 10 г. и после някаква черввена *** да се подиграва с мен финансово? Успокой се, човече! И си измивай добре приборите преди хранене, че си хванал някакъв менингит.
156
1
 
7
 
! Отговори
dfggg преди 4 години
"Тревожен доклад: Българите никога няма да сме над 7 млн. отново"Не се знае, както виждаме, цилия свят се скапва
155
2
 
12
 
! Отговори
Ну преди 4 години
какво да учат и да се развиват. инж. с 10 години стаж 1300лв заплата. Смях.
154
7
 
16
 
! Отговори
знаеш ли преди 4 години
аз имам един брат и две сестри имаме 10 деца и 20внука общо.само брата с женаси е в бг има диабет и ослепя.останалите сме в чужбина децата изучиха в чужбина сега и учат внуците.от поколението никои не иска да се върна в бг ние вече пуснахме корени в чужбина за бг говорим само за почивка децата не искат да почиват в бг бг нищо не прави да се върнем а само едни лъжи четем по новините обещават гледайки в очите на народа ни и ни лъжат имат народа ни за животни скамшика в ръка и ни направляват
153
0
 
14
 
! Отговори
Ти вярваш ли си преди 4 години
До АзъМого добра теория извади : полит-коректна ! Остава само да обясни , щом е толкова добре в България , защо поданиците намаляват прогресивно ?
152
19
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 4 години
До В Гърция и ТурцияТака е защото искате да пиете и ядете като през заколение.А като сте в Гърция вземате едно фрапе и после се криете като мишки и ровите в торбичките да вадите бири и кафете и кюфтета да ядете под чадъра. Това сте вие повечето в Гърция плажуващите. Тръгвате с торбите с ядене от вкъщи и после било евтино и хубаво ама сте си мишки.
151
6
 
17
 
! Отговори
В Гърция и Турция преди 4 години
ходим на почивка защото сме бедни и не може да си позволим да дадем 20 лв за 2 часа за чадър на плажа или 100 лв. за нощувка в опикан хотел. В Турция 400 лв ни е за 7 дена ол инклузива, а в Гърция чадър и шезлонг ползваме за едно кафенце.
150
23
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 4 години
До привет от Германия Не си прав.Тук не си беден и на средна заплата.Бедни са онези които ги мързи.Онези които искат да имат най-скъпите телефони,кола,цигари и силикони.Просто народа много мрънка но живее добре.Затова всички ходят в Гърция на почивка,в Турция и на други места в Европа на почивка.Важно е да се мрънка и очерня държавата.Ей това е проблема.И все пак за мен вие които избягахте за общи работници в Европа си оставате от "модерните" роби на нашето време.
149
7
 
11
 
! Отговори
179 преди 4 години
Демографската криза започва от 1985 година в България.
148
6
 
14
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Така е над 7 000 000 никога,но над 12 000 000 с тези в чужбина ще станем!Какво по-хубаво от това България да е голяма и по цял свят?!:)))
147
3
 
10
 
! Отговори
д-р Чандра преди 4 години
Не се плашете ! Индийците са хубави хора. Ще ви научат на всичко, и каквото искате и каквото не искате.
146
3
 
5
 
! Отговори
Според преди 4 години
доклада България ще бъде заселена с индийци
145
9
 
7
 
! Отговори
натопорчен преди 4 години
жените ни не обичат кекса за това.
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не правете деца четете прогнозите на ЦРУ.. И чакайте държавата да ви даде пенсии като остареете.. Аз си знам , че пенсия няма да взема .. ще работя до последно...
143
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-малко маййймуни на клона, толкова по добре ....особено пък бългерианци
142
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите изгониха българите и унищожават българския етнос. От 9 милиона през 1989 година, от които 8 милиона българи, сега сме около 4 милиона, от които по-малко о половината сме българи. Това благодарение на демократите, най-вече на дебеловратите демократи.
141
0
 
18
 
! Отговори
до Стратег преди 4 години
Проблемът не е само в Бойко. От 1990 г. насам всички политици са такива. Лошото е, че няма кого да избереш, всички са от един дол дренки. Който и да дойде на власт, резултатът е същия, без значение кой е и от коя партия.

Спонсорирани публикации