Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама

Децата не трябвало да вярват в лабораторно създадена капиталистическа история
27 юни 2019 18:20,
287
Комунистите от "Че Гевара": МОН Готви безпрецедентна измама
Снимка: Facebook - Движение "Че Гевара"

Българското комунистическо движение "Че Гевара" с председател Павел Иванов изпрати отворено писмо до министъра на образование Красимир Вълчев, в което го обвинява в безпрецедентна манипулация и измама. Повод за гнева на комунистите е решението на министъра да изиска ревизиране на представените изкривени исторически истини в някои от бъдещите учебници по история за 10 клас, в които се изучава времето от периода между 1944г и 1989г.

Миналата седмица журналистът Христо Христов и университетският преподавател проф. Евелина Келбечева сигнализираха, че историята на комунизма в учебниците е показана тенденциозно и манипулативно, а много от зверствата на режима са спестени.

Още по темата

В резултат министър Красимир Вълчев поиска ревизия на съдържанието.

Днес от движение "Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България настояват за обективното и безпристрастно представяне на социалистическата история в българските учебници.

Те протестират срещу "политическия натиск и прочит при оценка на фактите, свързани с държавния социализъм от периода 1944-1989г.".

"Очернянето на социалистическата държава и на идеята за комунизъм преминава през изкривяване на истината, преминава през измисляне на „истини“, само за да подмени фактологията и спомените за време, в което крадците бяха наричани крадци, а властта беше в ръцете и в интерес на наемните работници", пише в още в писмото.

Според комунистите, "днешната капиталистическа власт" искала да изтрие истината за доброто в епохата на българския социализъм.

В своето обръщение от Движението скачат и на хората, които сигнализираха обществеността за съдържанието на учебниците.

"Антикомунистическата реакция, в лицето на журналиста Христов и на американската служителка Келбечева, иска българските деца да вярват в някаква лабораторно създадена капиталистическа история, в която социалистите и комунистите са зверове, а техните убийци са герои", убедени са комунистите.

По-надолу в текста се говори за грубо вмешателство върху науката и историята, за просташко издевателство и идеологически садизъм, които пречели на стремежите за "една нова, свободна и социалистическа България".

Комунистическо движение "Че Гевера" - България се самоопределя като оргазаниция, бореща се за унищожение на капиталистическата система и "изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй". В официалният си сайт те посочват, че "политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите клаха хората на гилотината за да им присвоят имуществото. Комунистите направиха национализацията със закон гласуван от демократично избран парламент, дори САЩ и Англия са контролирали избирите тогава, и предприятията отидоха не в частни ръце както богатсвата на изкланите от демократите отидоха в ръцете на демокртите, ами станаха собственост на народа. Никой не са убили за да му вземат заводите, много собсеници дори останаха да управляват с началото производството.
126
0
 
33
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
целият шум е за това, бивши абпфк да бъдат представени от най-новата, "демократична" история за дисиденти и борци срещу "комунистическия" режим... :-)))
125
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ пазят безвизовия режим, защото иначе цяла България ще се изнесе там. Не, не в Китай, а в САЩ. Понеже Китай е Швейцария, пък те българите не искат да живеят като швейцарци. И освен това, визите са зарада скандалните придобивания на българско гражданство, най-вече от руски "бизнесмени", арабски камилари и други, които плащат на децата на ДС и др, комунистически хемороиди, все още преобладаващи в МВР и МВнР.
124
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНа Че Гевара във фирмите така ли са правели? Не змам за Че Гевара, но може видиш филмите как е въведена демокрацията, как демократие са рязали глави и са се леели реки от кръв за да вземат имуществото на аристокрацията и да им вземат имуществото и да въведат демокрацията и капитализма, клали са години наред и са изклали около 20 милиона след Великата им демократична революция във Франция.
123
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива като другарят ти Че са нищо повече от храна за гладни ***. И ти си такъв. Най-екологичната идея, която може да има някога е да има ловни дружинки за лов на комунисти. Три лопати в главата на комуниста, сезал на врата и влачене с трактор по чакъл. Това е единственият начин за разговор с комунисти. Дискусия с комунисти може да се провежда само, когато той е прилично заклан. С животните - по животински.
122
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се разпредели собсвеността фирмите демократично между работниците да имат също някакви дялове и кото цяло да са мажиритарни, и те да решават също с гласуване и предложения как да се управлява фирмата, колко дивиденти да се раздават, какви коли да се купуват за мениджърите и т.н.? Може, съгласен съм, направи го в твоята фирма. На Че Гевара във фирмите така ли са правели?
121
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички жени са били влюбени в другаря Че, бил е секс символ,и о ужас - комунист! Е има и такива с отклонения от ориентацията, но те са много малък процент от населението, макар и да са много кресливи и постоянно да вдигат шум и да правят паради със знамена в цветовете на дъгата.
120
4
 
35
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Как може? Портрети на Мао и Че Гевара. Първият избил около 70 милиона, а вторият е по- скромен, но е инициатор на политическите убийства на стотина хиляди в Куба, троцкист, мечтаещ за световна революция и повел към гибел много наивници от Конго, Ангола, Мозамбик и Боливия.Вижте трагедията в Куба и окупираната от нея Венецуела. Как е възможно да се агитира за престъпната комунистическа идеология?Защо не отидете във Венецуела да видите още един път до какво води тази идеология?Утописти и убийци.
119
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари комунисти, чиито живот не струва колкото размазна жаба. Колко българи има в САЩ въпреки визите и колко българи има в Китай и ще видим. Една лека подробност, защото трябва да бъдете хранени брутално и без капка респект. Китайците си продават органи за да вземат виза за САЩ, Канада и Австралия. Това е явно от страхотно хубавия начин на живот в Китай. Неземно ценен! Смешници.
118
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди всичко Че Гевара има муцуна на садист и е бил такъв. А второ място, за пропаганда на насилие и насилствена смяна на властта, отивате в затвора. Иначе ако искате се събирайте в клубове по интереси, пейте си песнички, участвайте в избори..
117
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрогаре демократи, като в САЩ е толкова добре защо не емигрирате в САЩ? Аааа, за САЩ трябват визи, а? Ами нали САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
116
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е първа световна икономика. Швейцария няма никаква икономика, нищо не произвежда, това е перачница на пари.
115
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари комунисти, като в Китай е толкова добре, защо не емигрирате там и да заживеете като швейцарци? Това е един много основателен въпрос. Ама не, стоите там, където никой не ви иска, за да разбивате всичко хубаво и нормално и да преразпределяте собственост. Към вас не може да има никаква жал. Само методите на Пиночет - мятане от хеликоптер, ендопосочен излет до свинарник, газене с камиони... Всичко това трябва да ви се случи. Вие сте по принцип срам за човешкия род и ДНК и не сте нужни.
114
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакво ни интересува нас Китай?Ако имат някоя инвестиция,да заповядат,друго не ни интересува.
113
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай и Швейцария :) Защо не слезете от черешата. Китай е страната, в която всеки трети иска да емигрира и го прави. Кой бяха от страна, която ще става Швейцария. Вие за съвсем прости ни взехте. Китай не може да произведе едни качествени ***. Това, което може да прави е да прибира едни инвеститорски пари, без значение от къде идват и какви са, срещу тях да съсипва производството в САЩ и ЕС и да е модел на подражание на комунисти, които искат да убиват и заробват.
112
6
 
38
 
! Отговори
истински демократ преди 4 години
Защо на работата цари тотална диктатура, каквото каже шефа/собственика това е! Защо не се разпредели собсвеността фирмите демократично между работниците да имат също някакви дялове и кото цяло да са мажиритарни, и те да решават също с гласуване и предложения как да се управлява фирмата, колко дивиденти да се раздават, какви коли да се купуват за мениджърите и т.н.?
111
3
 
38
 
! Отговори
Проспана демокрация преди 4 години
Животът на човек при демокрацията минава в диктатура на работата, комунизъм в семейството и демокрация по време на сън.
110
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да бе даИ бас ловим че или си бил доносник или активен борец против фашизма и капитализма щом си имал тези привилегии.И музиката и книгите бяха с връзки.........Ставаш смешен.Много дрт ме изкара,а аз бях дете през соца и когато падна соца също бях дете.
109
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай няма демокрация и избори не се провеждат. Страната се управлява авторитарно от комунистическа партия която прилага социалистически модел. За 30 години Китай от бедна страна стана първата световна икономика, а след не повече от 10 години ще живеят на стандарт на живот както Германия и Швейцария.
108
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига пропаганда с големи букви по форуми. Маркс не бил разбран, пък никъде нямало социализъм, пък дайте сега пак да градим социализъм с вашите пари. Как не ви омръзна този юдейски франчайз? Социализмът е форма за докарване на страна до криза с цел преразпределение на собственост. Всякакви други ментални плескавици "какво бил написал Маркс, какво не бил", са плискане на хладка вода в очите на слепите. За прпоповядване на леви идеи трябва да се отнема правото на собственост и гласуване.