Риба дракон плаши туристи по Черноморието

Бъркат я с попче
28 юни 2019 07:51,
26
Риба дракон плаши туристи по Черноморието
Снимка: Монитор

Отровната риба морски дракон дебне по плитчините на родното Черноморие. Поне по дузина курортисти попадат в токсикологията във Варна, съобщиха от там, пише Монитор.

Още по темата

За над 50% от българите лятната почивка – химера! Плащаме за море на юг

Гадината дебне туристите от дъното на морето, зарита в пясъка. От там се подават само очите й, с които следи набелязаната жертва. Някои сами попадат в капана й, тъй като се опитват да я уловят с голи ръце, защото по външен вид много напомня попчетата.

Морският дракон е най-отровната в нашето Черноморие. Шипът й, с който убожда, съдържа токсин, от който най-слабата реакция е повишаване на температурата и оток. В повечето случаи обаче той отича и губи чувствителност.

Ако човек е алергичен, токсичното вещество на дракона парализира периферната нервна система, поясниха токсиколози и допълниха, че раните от него зарастват много бавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Reo преди 4 години
Павка вземи *** до морето. Виж някой стар рибар първо. Ще видиш кое е дракон, кое скорпид и кое попче. Тогава и статията може да ти се получи. Па виж и как се лови морска риба с ръка, да не ставаш за смях все пак.
14
0
 
1
 
! Отговори
Вие ги плашите. преди 4 години
За 10 години по морето , нито една от трите отровни не ме е наранила! Това е рядкост.
13
0
 
3
 
! Отговори
Вие ги плашите. преди 4 години
За 10 години по морето , нито една от трите отровни не ме е наранела! Това е рядкост.
12
0
 
8
 
! Отговори
Морския гълъб преди 4 години
Туй нещо не е като онуй нещо дракона а *** скорпид и не се крие в пясъка а в камъните.който пише малко да чете за да не се излага
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при обождане боли но не е опасно ако не си алергичен и не я изхвърляйте защото е много вкусна.
10
1
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Най после истината за по слабата финансова година по Черноморието.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много опасни риби от тоя модел. Видите ли я далече, ако не сте добър рибар. Ако е за качите направо късайте кордата и в морето. Ободели ви до 20мин трябва да сте в спешно то.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам има три риби на българския бряг на Черно море, чиито убождане не е смъртоносно, но предизивква разни реакции - рибата Скорпид (на снимката), Звездоброец и този Морски дракон приличащ на попче, за който е статията. Обикновено всяка година поне 6-7 човека биват убождани от тях. И да нормалните българи спряхме още преди 15-20 години да почиване на Бетономорието и почиваме в Испания, Италия, Гърция и т.н.
7
2
 
8
 
! Отговори
сф преди 4 години
Само парче като Пацо Гълъбов може да бърка дракона с попче...Горкия, никакво въображение и пише за глупости.
6
2
 
21
 
! Отговори
има я и в Гърция преди 4 години
Както правилно е отбелязъл номер 1 снимката не е на въпросната риба. И ако си дете може да те убие.
5
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо на статия за щяло и нещяло се появяват разни изтрещели, които да обяснят, че ходят в Гърция на море и как не стъпвали на родното Черноморие? Всеки има право да харесва различни неща, но да заявяваш гордо, че ти си най-хитрия, щото видиш ли си бил в Гърция е признак на отчайващо голяма простотия!
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От заглавието става ясно, че рибата дракон плаши хората, като те я бъркат с попче.Ба тва страшно попче, бе! Сега ще отворя фризера и ще изхвърля попчетата от там, ама без да ги гледам ,че да не се изплаша.Голубе, голубееее! Само с тревица и бело не става, брат! Иска си обща култура и грамотност (За каквато аз не претендирам. Не съм журналист все пак.)И рибата на снимката не е дракон, ама ти от де да знаеш.
3
13
 
44
 
! Отговори
... преди 4 години
Вече и в морето ни дебнат гадините. Риби дракони в морето, собственици - дракони на хотели на сушата. Затова, аз от години не стъпвам нито в техните хотели, нито влизам във водата по родното черноморие. И както от няколко години насам, така и тази година, ще отида на почивка на о-в Корфу. Там е рай. Паля си колата, отивам до Игуменица (Гърция), от там на ферибота за Керкира и после... здравей живот. Хубави хора, хубави плажове, хубаво място. Рай ви казвам и си почивам.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търкалета
1
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рибата на снимката е Скорпид, не е дракон.