Нула, лев, два... Депутатите решават за партийните субсидии

Точката влезе в дневния ред на народните избраници
Обновена: 4 юли 2019 10:26 | 4 юли 2019 10:25,
15
Нула, лев, два... Депутатите решават за партийните субсидии
Снимка: архив, БулФото

След продължилите през последните седмици парламентарни препирни за парите на партиите, най-накрая намаляването на партийната субсидия влезе в дневния ред на Народното събрание.

Още по темата
В началото на днешното пленарно заседание шефката на парламента Цвета Караянчева предложи актуализацията на бюджета да бъде първа точка за четвъртък.

Въпреки недоволството на БСП, депутатите от ГЕРБ, ДПС, "Воля" и част от "Обединени патриоти" решиха със 124 гласа "за" намаляването на субсидията да влезе в дневния ред.

"Управляващите налагат силово точка в дневния ред и искат изцяло промяна в политическата система, това е недемократично. Не разбирам кое налага това бързане - защо толкова бързо и защо сега. На Председателския съвет тази точка не беше в дневния ред. Какво се промени от вчера до днес?", скочи соцдепутатът Драгомир Стойнев преди гласуването.

От ГЕРБ предлагат субсидията да падне от 11 лева на 1 лев. На това мнение са и "Атака" и "Воля". Другата част от "Обединени патриоти" - НФСБ и "Атака" също смятат, че субсидиите трябва да се намалят, но не са съгласни, че 1 лев на глас ще бъде достатъчен за нормалното функциониране на партиите.

От ДПС настояват субсидията да бъде 0 лева, но да има отворено финнасиране на партиите от физически и юридически лица.

БСП пък категорично се противопоставиха на идеята за намаляване на субсидията на 1 лев, но така и не направиха предложение в какъв размер да бъде тя.

Намаляването на субсидиите трябваше да се разглежда още преди две седмици, но тогава поради липса на доклад точката отпадна от дневния ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата държавно-обществена система и строй ще се нарича "Олигокрация". Трябва да се направят промени в законите, за да не е незаконна олигокрацията.
10
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 7: Да, ДПС ще гласуват "ЗА" но ако се развреши едновременно с това американският модел, което в нашите условия ще значи бизнеса да си купи партиите, както например си купува футболни отбори. А това, което ще се получи, ще е всичко друго, но не и парламентарна демокрация.Но Бойко сигурно и на това ще се съгласи.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ще се финансира от Германия и САЩ, ДПС ще се финансира от Турция.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партиите се превръщат в престъпни, криминални групировки, под олигархичен, лобистки и незнаен контрол.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6. Нищо няма да решатПропускаш ДПС. Те ще гласуват За.
6
3
 
2
 
! Отговори
Нищо няма да решат преди 4 години
ГЕРБ има 95 депутати, Атака - 8 и Воля - 12. Нямат мнозинство за да приемат субсидията на Бойко. Има време до края на месеца, гербаджиите ще продължат с извиването на ръцете на коалиционните си партньори и обещаването на големи благинки за послушните.Не му завиждам на Бойко. Сам се хвана в тоя капан и сега няма как да се върне лесно назад. Ако не се приеме единият лев субсидия, ще излезе, че в НС нещо може да стане и не по неговия кеф.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сбогом Рефораматорски блок....отидохте в канавката.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия премиер -Делян Певески. Отсега да се готвим
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега богатите и фирмите ще финансират партиите. Глупавия народ дето повярва на намалените субсидии го изпързаляха. Сега партийте ще слугинуват на този дето им дават. Чао демокрация. Срастване на бизнеса и политиката на нови нива. А ДПС-то искат 0 лв щото им дата $30 милиона на година от съседите.
2
3
 
8
 
! Отговори
Think преди 4 години
На БеСиПе-то им треперят мартинките. И с тея надвзетите пари , които пак са ги изхарчили/откраднали отиват на фалит. Субсидия 1 лв. и с оглед на гласовете , които получават те ще имат да ги връщат около 20 год. САМО ТЯХ..Което ще рече фалит.Да ги пускат на частен съдебен изпълнител с изпълнителен лист , да ги взима някой и да назначи *** и тоз Стойнев примерно да му носи куфарите. Пък онзи из.челастрения, с голата глава,някаква нова БеСиПе звезда,може да е портиер някъде.
1
1
 
10
 
! Отговори
Илия Буревестников преди 4 години
Каквото и да решат ... Това по никакъв начин НЯМА да промени "съдбата" и ЗАПЛАТИТЕ на милиони нормални и обикновени трудещи се Българи , като мен ..... Така че - ДРЕМЕ МИ КАКВО ЩЕ РЕШАТ ТИЯ ОЯДЕНИ *** ! ... Ако си НАМАЛЯТ субсидиите за пред обществеността ... 1000 процента ще намерят веднага друг начин на КРАДЕНЕ и ПЪЛНЕНЕ НА ПАРТИЙНИТЕ КАСИ и СОБСТВЕНИ ЛИЧНИ СМЕТКИ ПО ЧУЖДИ БАНКИ ...... ИСКАМ Б.Б. , Ц.Ц. , НИНОВА , МАРИЯ ГАБРИЕЛ ДА ЖИВЕЯТ С ПЕНСИЯТА НА МАЙКА МИ ТОЧНО 3 МЕСЕЦА ... ИСКАМ !!!!!

Спонсорирани публикации