Партиите не искат да обсъдят въпроса със субсидиите

Сега с 35 000 гласа получават 400 000 лева субсидия
1 юли 2019 22:15, Нели Христова
15

Едва ли скоро ще бъде решен спорът за размера на партийните субсидии, обясниха политолозите доц. Стойчо Стойчев и Георги Киряков.

Те са категорични, че субсидиите не може да останат 11 лева, но и предложението от 1 лев за реален глас също не е реалистично, въпреки подкрепата.

Според Стойчев политическите партии нямат изгода да обсъдят въпроса със субсидиите.

"Няма воля за консултации за партийните субсидии, тъй като стремежът на партиите е да остане старият режим. Партиите получават страшно много пари. В момента тяхното финансиране е порочно", посочи той.

Стойчев посочи още, че с 35 хиляди гласа една партия получава 400 000 лева субсидия, и липсва каквато и да било отчетност за изхарчените пари.

Още по темата

Политологът коментира и перспективата Кристалина Георгиева да застане начело на Европейския съвет или да поеме външната политика на ЕС.

"Бойко Борисов иска родният еврокомисар да има реален ресор. Външната политика обаче не е такъв. България би спечелила от пост, където има реални инвестиции. Ние нямаме влиятелни партийци в ЕНП и не можем да участваме във вътрешното пренареждане", обясни Стойчев.

Неговият колега Георги Киряков пък допълни, че ако субсидиите бъдат намалени, то малките партии ще изчезнат.

"Темата за партийните субсидии вече се изтощи, а все още няма решение какъв ще е техният размер. Нито 1 лев ще е достатъчен, нито тя трябва да остане 12 лева. Малките партии не могат да живеят със субсидия по-малка от 12 лева - просто не могат да си покриват разходите, и да продължат своята дейност. Ако партията няма финaнсиране тя е обречена на край, въпреки добрите си идеи. Предложението на правителството ни за поста външен министър на Европа е странно. Аматьорско е да мислим, че нашият кандидат ще получи такъв пост", разясни Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
Как ще ти разрешат дистанционно? Нали ще паднат от власт. Всички ще гласуваме за Слави!
10
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
ГЕРБ винаги чакат някой друг да им решава проблемите...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дистанционно гласуване! За машинното ГЕРБ са взели много пари и пак ще ни го пробутат, да има още за тях!
8
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Дайте за машините да говорим. Трябва машинно гласуване като в Щатите.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много искат да гласуват за субсидия от 1 лев, но нямат желание. Всяка партия разчиташе на другите да отпадне субсидията от 1 лев. Сега всички декларираха, че искат субсидия от 1 лев и това блокира вземането на решение за 1 лев. Блъфират и играят някакви покери и хазарт.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало било свобода на словото, не само има цензура , но и преследват тези които критикуват.Блокират адреси когато не им харесва какво пишеш.Този сайт е с провокативни статии за да предизвика дебат после блокират тези които не им допадат
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е да ни прецакат винаги ще се обединят да го направят, но нали е за тяхната файда, няма да стане, а една субсидия от три, макс четири лева е разумно.
4
0
 
13
 
! Отговори
Mmm преди 4 години
Народа го е казал: Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава.Заслужават 0 лв субсидия.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Темата за партийните субсидии е като темата "братя Галеви",като темата 16 млд.заем,потънал някъде,като темата КТБ,като темата Цв.Василев,като темата "апартаментгейт"...и още безброй затлачени и изчезнали в забвение престъпни теми!Важното е мат'ряла да бъде заглавичкван винаги с някоя "тема",защото мат'ряла много,ама много обича да го лъжат,да го лъжат жестоко и той да се кланя на грабителите си лъжци,напъхани в партии и олигархичните им производни!!!Ех,мат'ряле - е!!!Има мат'рял,има партии!!
2
1
 
21
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Партии и политици от криминални типове и шизофреници...
1
7
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Да живее цирк ГЕРБ !!!