Борисов нареди: Да се обжалва по казуса "Златен век"!

ДНСК ще атакува решението сградата да се строи пред ВАС
Обновена: 2 авг 2019 23:01 | 2 авг 2019 21:44, Веселина Йорданова
47
Борисов нареди: Да се обжалва по казуса "Златен век"!
Снимка: БТА

Решението на съда по казуса със сградата "Златен век" в София ще бъде обжалвано, обявява премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Още по темата
"В разговор с регионалния министър Петя Аврамова разпоредих държавните органи незабавно да предприемат действия по обжалване на решението на съда по казуса със сградата “Златен век” в София. Министър Аврамова разговаря с ръководството на ДНСК, която е компетентната институция, която може да атакува решението отново в съда", пише Борисов.

Тези дни стана ясно, че небостъргачът на фирма "Артекс" ще може да бъде построен, след като административният съд е отменил заповедта за спиране на строежа на сградата в столичния квартал "Лозенец".

Премиерът вече е информиран, че е създадена пълна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още в началото на следващата седмица.

От МРРБ официално съобщиха, че днес в ДНСК е получено официално решението на Софийския административен съд във връзка с казуса със сградата "Златен век".

Дирекцията за национален строителен контрол ще обжалва решението на Софийския административен съд пред Върховния административен съд в най-кратък срок, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 4 години
що не вземе решение да обжалва небостъргача на евреите на солни пазар ...на цирка излязоха и арх. находки кой кги дава тези разрешения
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34 Не , не знаехме. Добре че ни светна.
33
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 32 Има такава институция , ПП БСП. Там Баце не нарежда и нещата отиват на зле.
32
0
 
4
 
! Отговори
PAUL преди 4 години
Направили закон ,взели апартаменти в замяна , а сега ще обжалват . Ако и съда не е корумпиран справедливо е сградата да се строи а всички корумпирани да отидат в затвора както се случва на север от нас.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли институция в България, която да работи без баце да разпореди изрично?
30
2
 
6
 
! Отговори
Арменец преди 4 години
Браво Бойко. Общественият интерес трябва да е с предимство пред фирмения.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу простата американска свийня.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов нареди да не се нарежда какво да се нареди на ДНСК. Не се месели.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще обжалват по законите, които Цецо написа като шеф на най-голямата парламентарна група. Бойко само пушилка вдига.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех,тоя Борисов,бе.У него и хляба и ножа.За какво са ни правителство и парламент,като си имаме божество за спасител.Така,де.Излишни харчове за 400 000-дна администрация,която издържаме,и за какво?-да козирува и марширува по заповед на вожда.
25
1
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Дават разрешение на Фолксваген да строи завод и по някое време решават че строежа е незаконен.Баси мамата.Лудост.
24
3
 
4
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Кой надъхва Борисов срещу небостъргача ? Какво ще правят построеното до сега и кой го плати ? Кмета дава , кеята не дава.Кой иска да съсипе строителната фирма ?
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов, така ли трябва да бъде, всеки път вие да разпореждате н а инстанциите какво да правят за да заработят, ако е така, то значи ние нямаме нужда от тях, а само от вас. Вие ставате върховен глава, а институциите стават една обща маса заедно с народа, каквото кажете вие, това ще е
22
1
 
10
 
! Отговори
Златен шебек преди 4 години
Сградата няма да бъде 34 етажна, а с два-три етажа повече, за да има апартаменти за всички длъжностни лица от държавната администрация, съдиите от всички инстанции и разбира се за "нуждаещите се" от управляващата партия.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами събаряй ! Те ваще апартамента са там. Циркаджия !
20
0
 
10
 
! Отговори
Йцйцйцйжиг преди 4 години
Разчиства лични сметки ли?!?!?
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На партийна власт, сравнима с Живковата, в днешна България се радва само Бойко Борисов, макар в съвсем различни във вътрешно и международно отношение времена. Също като БКП ГЕРБ има само един и неоспорим вожд. Също като в БКП членската маса и партийната номенклатура го третират приживе като мъртвец - за него или хубаво, или нищо.Също като в БКП волята на водача на две не става. Също като в БКП зад, или по-скоро под него се манифестира пълно единодушие.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радвайте се че е прочело само една книжка и немсето пожарникарско не беше завършило в СУ П, ПравоТогава кръв щяхте да пикаетеРот Фронт, Боресто Че Будяга Тиквизация плюс Будкизъм = Цецолизъм
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко се нареди. Отива при кумовете на златния век.
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо трябва лично да " нареждаш" бе г-н дерибей на държавата? Закони няма ли? Има! Но излиза че при твоето " управление" не се спазват уви! Закона сам си върши работата И ти нямаш думата там! Стига пиар вече! Пътник си ти и групировката ти на изборите! Законно ще те изритаме за винаги! Аман от Бойкофилизъм и Американофилизъм в България! Кви българи сте бе хора? Събудете се вече!