Политолог: Слави създава партия, за да не изветрее интересът към него

Димитър Димитров вижда политическа нотка в умъртвяването на прасетата
Обновена: 8 авг 2019 22:44 | 8 авг 2019 22:10, Нели Христова
72

В цялата страна продължава умъртвяването на домашни прасета заради африканската чума. Политологът Димитър Димитров съзря полиническа нотка в случващото се, а експертите са категорични, че щетите върху отрасъла ще са огромни.

"Нормално е да се произнесат по проблема. Нормално е да обвиняват управляващите, земеделския министър, ветеринарните служби, в това няма нищо неествество. Факт е, че можехме да предотвратим чумата, толкова, колкото можем да предотвратим атмосферни условия", коментира той в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му всекиденвното отразяване на събитията, свързани с чумата, повишава общото равнище на тревожност и донякъде на несигурност.
ин.

"Големите свинекомплекси са взели мерки, но очевидно този вирус е доста упорит. Неслучайно обикаля света, още не е стигнал само до Америка. Ще трябва да го преживеем, отколкото да си мислим, че ще го преборим", каза Димитров.

Според него хилядите души, които са загубили работата си, ще потърсят отдушник в гласуването на изборите.

Политологът коментира и предстоящите местни избори.

"София е в най-сложна конфигурация. Много е вероятно Слави Трифонов да се пробва, не заради друго, а защото няма да може да издигне листа, партията му е късна", посочи политологът.

Той е на мнение, че Мая Манолова засилва сигналите за това, че ще я видим като кандидат за изборите в София, но не би имала шанс срещу шоумена. Димитров допълни, че очаква столицата да остане "синя".

Относно партията на Слави Трифонов политологът заяви, че целта на операцията е да не изветрява интереса към шоумена. По думите на Димитров той трябва да намери начин да остане в общественото внимание.

"Той иска да бъде фокуса на вниманието и това ще го постигне. Кметската одежда никак не му отива", коментира политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОВЕЧЕТО АНАЛИЗАТОРИ ПОЛИТИЧЕСКИ СА НА ХРАНИЛКА ТЪЙ, ЧЕ МНОГО ЩЕ СЕ ПЛЮЕ ПО СЛАВИ :D
1
11
 
17
 
! Отговори
Край преди 4 години
От чумата ще умрат 100 прасета а Държавата ще избие 100 хил. Къде е логиката някой знае ли