Паспорт за всяка кола: Ще останат ли само изправните на пътя?

Автопаспортът би затруднил клиента, признават експерти
13 авг 2019 10:34, Красимир Ангелов
131

Всеки автомобил в България скоро ще трябва да има технически паспорт, който ще се издава след тежък основен преглед. Той ще дава информация за актуалното състояние на всеки автомобил.

"С влизането на сервизната дейност в закона искаме да сложим ред в този бизнес. С поставяне на ред в бранша считаме, че по пътищата на България ще се движат повече технически изправни превозни средства", обясни пред Bulgaria ON AIR автомобилният състезател и собственик на сервиз Румен Дунев.

Още по темата
Той уточни, че предложението за технически паспорт не е на Национална камара на автосервизите в България и той лично е против, защото автопаспортът би затруднил клиента. Според Дунев законите у нас трябва да се правят в посока да обслужват гражданите, бизнеса и чак тогава на държавата.

"В другите страни практиката е видна и тя е сполучлива. Основният коректив е в ръцете на бранша, а не в ръцете на държавата", коментира автоинструкторът и председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев в "България сутрин".

Гостите в "България сутрин" коментираха и данните на Евростат, че страната ни е е на дъното на класацията по възраст на автопарка сред страните от Европейския съюз.

Румен Дунев обясни, че купувайки стари автомобили, не спестяваме, защото от една страна те отделят повече вредни емисии и така харчат повече гориво, което оскъпява автомобила в периода на експлоатацията му. От друга страна пък, когато внесем стар автомобил, той има нужда от ремонт и ние влагаме пари в чужда икономика, тъй като България не е производител на автомобилни части.

Двамата с Красимир Георгиев се съгласиха, че въпреки това без помощ от държавата българите не биха могли да си позволят по-нови автомобили, тъй като те са по-скъпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще гарантират пунктовете че караваната ми е изправна, след като няма нито един пунтк в България ,който да може да направи технически преглед на каравана. Навсякъде влизаш на канала ?????? и чакаш да мине време за да си вземеш талончето и да си платиш глобата от 50 лв. На каравана спирачки на канал не може да се прегледат !!!!!
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така , Бойко ви краде, вие пак си го избирате ! Хората на вън за стотинки се организирват и саботират с протести такива безумия .Тука сме съгласни на всичко, Бойко само да даде 20 -30 лв към пенсии и заплати и да се снима с вас и всичко спира . Сами си избирате крадците и е,./ба/чите .Събуди се народе , дерат те , а ти спиш!
21
1
 
33
 
! Отговори
българин преди 4 години
Управниците за пореден път се подиграват с хората и ги правят на маймуни ! Спомняте ли си ( съвсем скоро беше ) , че разтягаха локуми кал ще спират дизелите в градовете , че ще има нови пунктове , където ще се замерват газовете , щели да раздават сини , зелени и т.н. стикери......?!?! Всичко мина и замина !
20
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Румен Дунев обясни, че купувайки стари автомобили, не спестяваме"Дам, защо да си купи човек кола за 3-4 хиляди и да и киха по 500 поддръжка на година, като може да си купи автомобил за 50-60 хиляди и да му дава по 2-3 хиляди за поддръжка? Не се ли вижда колко много се спестява ? То като харчи с литър по-малко на 100 направо ще ни извади от мизерията.... Абе тоя изпуснали ли са го в родилното или си е природно толкова *** ?
19
16
 
6
 
! Отговори
АЛООО 9 преди 4 години
До АнонименПо отношение на това, че във всяка кола има само 1 човек съм абсолютно съгласен - после пищите от задръствания, нали. Айде - има метро, автобуси, тролейбуси, трамваи. Много са важни задниците ви - в кола да е, макар и трошляк, замърсяващ въздуха, който дишат децата ти !!!
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко още трябва да търпим питат се хората на ум и на глас ? Отговорът е ! - ако още търпите ще е много.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се минава технически преглед ако някой трябва да имa паспорт това са хората извършващи технически прегледи. Искате за едно и също нещо да вземате пари от 3 места, нема да стане.
16
0
 
41
 
! Отговори
Кандидат-смукачи преди 4 години
Техническата неизправност е причина за под 1% от катастрофите. Хайде първо да решат онези 99% от причините за катастрофи и тогава да се заемат с последния 1%. Иначе искането за паспорти на колите звучи като - "Я да вземете да напълните гушите на едни хора, защото те са умни, а вие прозди"! Още една хранилка за държавни и/или частни смукачи, без които няма да можеш да минеш. Е много станаха! Бааста!Утре някой ще реши, че да проверява дали ми е достатъчно трърд, преди да го ръгна на ...
15
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колата ми е 25 годишна и харчи 8 на 100 газ! Какви глупости пак мислят тия? Не се наядоха герберски крадци.
14
0
 
31
 
! Отговори
Тва.. преди 4 години
...се прави единствено о само за пари! Не е за обезопасяване...
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме много интересна нация ! - ясно ни е ,че се чудят как да ни прецакат и да ни сваляти кожата от гърба ако могат и недоволстваме {само на думи обаче } !И като кажат от утре влиза в сила наредбата ще се наредим на опашка да си дадем парите и да си скъсаме нервите от чакане и разправии.Ако са гърците ще блокират цяла Гърция и наредбата ще отпадне ! - вече сме виждали няколко пъти как го правят. А ние като някакви мишки само мрънкаме и нищо !
12
0
 
37
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
категорично против всякакви измишлъотини свързани с пари където играят паритеима и корупция сложете краи на всяка бюрокрация и престанете да ограбватебългарите ние вече сме под 7 милиона престанете да ни тормозите до гроба
11
2
 
30
 
! Отговори
РМ преди 4 години
В момента 1/3 от автомобилите, които се движат по пътищата, са без гражданска, годишен преглед или и двете. Да не говорим колко шофьори карат постоянно пияни и/или без книжки, а някои изобщо не са и имали шофьорски книжки и си карат така от години. Вместо да увеличат контрола и проверките, да увеличат катаджиите по пътищата и да сложат камери навсякъде, те се чудят какви глупости да измислят. Ако това стане, над 1/2 от автомобилите ще са нередовни.
10
0
 
36
 
! Отговори
. преди 4 години
Страна е на дъното на автопарка в Европа, защото хората нямат пари, да карат нови коли. Ако имаха пари нямаше да купуват коли на по 10-15 години.
9
1
 
32
 
! Отговори
Ninja преди 4 години
Никога вече в сервиз на Дунев не стъпвам, там убиха кола която се подържаше безусловно. Вижте рейтинга му в гугъл. Дори не минавам покрай тях да не прихвана нещо.Иначе има връзки и обикаля по медиите. Покъртително обслужване.
8
3
 
37
 
! Отговори
град козлодуй преди 4 години
ДОБЬР ДЕН ДАМИ И ГОСПОДА ОПРЕДЕЛЕНИ МОШЕНИЦИ СЕ ЧУДЯТ КАК ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ ОТ ЖИВОТА И ЕЖЕДНЕВИЕТО БЛАГОДАРЯ
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като при регистриране на автомобил: Колата е неизправна, но с подходящият подкуп - ще мине прегледа. Хората пак ще си карат неизправните коли.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости изприказваха. Ще ми прави сметка колко коли ще има моето семейство и по колко човека ще се возим в тях. Ало, да не ми ги плащаш ти?
5
0
 
20
 
! Отговори
Съдията преди 4 години
Има един по-добър ключ- размер 41-46.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основния проблем не е в годините и техническото състояние на автомобила, а в състоянието на задкормилното устройство.

Спонсорирани публикации