Тайните партита с дрога: Забелязахме ги едва когато изчезна човек

Партито е било незаконно и организирано в тайна група във Facebook
Обновена: 30 авг 2019 09:47 | 30 авг 2019 09:43,
74

Полицията все още издирва 28-годишния Иван Йорданов, за когото се смята, че е присъствал на тайно парти в бившето военно поделение във варненското село Любен Каравелово.

Още по темата

Оказва се, че партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook.

Подобни партита, които са достъпни само за определени хора, се организират в цял свят и винаги на отдалечени места, а България не прави изключение в това отношение, коментираха Любомир Тулев, бивш шеф на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП и психолозите д-р Пламен Димитров и д-р Александър Канчелов.

Те бяха категорични, че ако нямаше случай с изчезнал човек след този купон, нямаше да се обърне особено внимание на случая.

"Всичко, което беше казано, присъства, но там е и търсенето на екстремност. От край време е имало такива кокаинови партита, на които не може да присъства всеки. Там има всичко, което пожелаеш, в необичайна степен. Удоволствията, екстремността и всичко забранено трябва да присъства", каза д-р Канчелов.

По думите му всичко в живота, което ни харесва като хора, е или забранено, или вредно, а търсенето на такива неща няма да спре.

Д-р Димитров коментира, че е част от природата ни е да търсиш нещо ново и човешките потребности включват и свързаността.

"Въпросът е дали имаме вградени вътрешни системи за самоконтрол, които ни пазят и се грижим за себе си добре", допълни още Димитров.

Няма как обаче полицията да е навсякъде, защото такива партита се организират в социални мрежи, които са затворени и няма как външен човек да разбере къде ще има такова мероприятие, обясни бившият шеф на сектор Компютърни престъпления" в ГДБОП Любомир Тулев.

"Влизането в една такава група не става на базата на покана, която ти получаваш. Ти изразяваш желание, кандидатстваш и когато те одобрят, ставаш член", посочи той Bulgaria ON AIR.

По думите му МВР трудно може да контролира и да разбере за тези партита, защото няма как да получи достъп до такива групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Межу другото в първоначалната информация разпространяваха как цялото близко село знаело за тези събития и се радвали защото докарвали пари. Иначе е тайно.. цялото село е знаело бе. И цяла България да знае пак могат да отвлекат някой! пак трябва елементарни неща да се припомнят щото набързо направиха некро-театър от новината
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тайното е най-видимо, като липсва нещо от него(по логиката на заглавието). То е скрито, но като скриеш нещо от скритото и става видимо. Жалко за човека иначе, какво ли се е случило не се знае.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незаконно парти??? Кое парти е законно? Проблемът с такива мероприятия е да не се притесняват другите живущи в района, а тия са били именно на къра на ненаселено място. Ако събирането е частно, си е тяхна работа какво ще правят там. Ако е с комерсиална цел, е трябвало да има мерки за сигурност и данъци върху дейността. Мистификацията на това нещо в медиите ми идва в повече.
43
0
 
32
 
! Отговори
Буревестников преди 4 години
:) ... Ха ха ха ... :) ... А партитата , в 90 процента из чалготеките в Студентски град , "ТАЙНИ" ли са ?!?! ...... Щото там се продава и се взима дрога под път и над път .......... :) ;) :) ..... Да не кажа , че всяка чалготека си има зачислен "дилър" , които "рекламира" и продава стоката на точните хора .... :) ;) :) ..... Там що не направите нещо , а ?!?! ... Или викате ... ТЕ си плащат където трябва такса "СПОКОЙСТВИЕ" ?!?! .... "Тайни партита" , а?!?! ... Ха ха ха ха ха ... :) ;) :)
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и патерицата Патриоти да си купуват еднопосочен билет за южна Африка
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Оказва се, че партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook." Някакъв нов термин, незаконно парти. Вече трябва само в чалготеката да се дрогират наркоманите, забрана да си носят в гората и там да се дрогират! "По думите му всичко в живота, което ни харесва като хора, е или забранено, или вредно, а търсенето на такива неща няма да спре." Това вече е лудост, според него всичките сме наркомани! Като започнат всяка седмица да осъждат ефективно дилър, ще им повярвам.
40
0
 
2
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Любомир Тулев не е бивш шев в на КП в ГДБОП, бивш работник от отдела е.
39
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Кирил преди 4 години
До 38 "Варна е близо до Русия."Така е. И за се удавих на 1 м дълбочина там.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм че това стана проблем, когато един човек изчезна.Че то масово във Варна се шмърка.Бил съм охрана на ключово място за града и само да покажа записите от камерите, няма да знаете къде се намирате.Така че открихте топлата вода Днес.бг, продължавайте в същия дух.
37
1
 
10
 
! Отговори
има, има преди 4 години
агенти под прикритие, струва скъпо, но работи много добре. Изисква огромна дисциплина и самообладание. Деца без родители, могат да се вербуват и обучават от малки, но в нашата родина има толкова много за оправяне, че едва ли службите разсъждават в тази посока.
36
3
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
Варна е близо до Русия.
35
1
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Няма как група от 30тина пияни купонджии да остане незабелязана .пътуване ,организация ,купон,изнасяне ...и никой не забелязал.Между хората и Мл.ПИ няма никаква връзка ,не стига че самият той не си ходи на работа в района а и хората не го знаят .
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на слънчаса, като покрай на Митьо и други мутри простотиите изчезваха по 50 души на сезон, убиваха се, биеха се и се тормозеха сума ти народ, нямаше реакция, нали? Мишки ...
33
1
 
10
 
! Отговори
портал преди 4 години
Това че около Варна изчезват хора го казаха отдавна, тоя път е изчезнал човек от парти.
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Слънчака, надрусани и пияни под път и над път и никой не му прави впечатление. А за този случай, развхихте по-голяма конспирацията от кацането на луната. Толкова ли сте недооценени и си нямате друга работа? *** народ, проста държава!
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електронната музика винаги е имала стриктно мирни ценности и не проповядва агресия на никое ниво, просто преживяване. И може би за това е толкова уязвима за политици и медии които искат да се изкарат морални герои и пожънат успех в погледа на обществото като забраняват партита и преувеличават нещата които стават. В същото време народите пият, пушат, катастрофират в чалготеките се шмърка направо на масите пред камери но тъй като те не изглеждат пацифисти, не ги говорят щото проблем.
30
0
 
18
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Че то никъде не пише каква музика са слушали и като ви чета коментарите наистина не разбирам какво значение има. В БИАД шмъркат като за последно в центъра на столицата и то от години си се знае.. Дано всичко да е наред и на тоя стиснатия от коментарите по-долу му пожелавам следващия път негов близък да изчезне и хората да са стиснати и да не си дават огромните данъци за издирване
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задръстени дедета, дето държавата ГО ИЗНАСИЛВА ВСЕКИДНЕВНО, тръгнали да правят от някакви маргинални инциденти ГОЛЯМИ ДЪРЖАВНИ ПРОБЛЕМИ ...Хахахаххахах ... Затова ме лефите в тая страна - 80% сте агнета за заколение и се възползва всеки умен от вас :)
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСлуша се всякаква музика на такива партита вече(без чалга, разбира се)Че се взимат наркотици, така е.Поне като гледам снимката на човека, ми изглежда свестен.Само предполагам, да не би да се е изхвърлил за да впечатли някоя мадама или пич без да си знае възможностите.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Има лесно - защо се ангажира държавата с това? Изчезна - изчезнал и толкова!