Тайните партита с дрога: Забелязахме ги едва когато изчезна човек

Партито е било незаконно и организирано в тайна група във Facebook
Обновена: 30 авг 2019 09:47 | 30 авг 2019 09:43,
74

Полицията все още издирва 28-годишния Иван Йорданов, за когото се смята, че е присъствал на тайно парти в бившето военно поделение във варненското село Любен Каравелово.

Още по темата

Оказва се, че партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook.

Подобни партита, които са достъпни само за определени хора, се организират в цял свят и винаги на отдалечени места, а България не прави изключение в това отношение, коментираха Любомир Тулев, бивш шеф на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП и психолозите д-р Пламен Димитров и д-р Александър Канчелов.

Те бяха категорични, че ако нямаше случай с изчезнал човек след този купон, нямаше да се обърне особено внимание на случая.

"Всичко, което беше казано, присъства, но там е и търсенето на екстремност. От край време е имало такива кокаинови партита, на които не може да присъства всеки. Там има всичко, което пожелаеш, в необичайна степен. Удоволствията, екстремността и всичко забранено трябва да присъства", каза д-р Канчелов.

По думите му всичко в живота, което ни харесва като хора, е или забранено, или вредно, а търсенето на такива неща няма да спре.

Д-р Димитров коментира, че е част от природата ни е да търсиш нещо ново и човешките потребности включват и свързаността.

"Въпросът е дали имаме вградени вътрешни системи за самоконтрол, които ни пазят и се грижим за себе си добре", допълни още Димитров.

Няма как обаче полицията да е навсякъде, защото такива партита се организират в социални мрежи, които са затворени и няма как външен човек да разбере къде ще има такова мероприятие, обясни бившият шеф на сектор Компютърни престъпления" в ГДБОП Любомир Тулев.

"Влизането в една такава група не става на базата на покана, която ти получаваш. Ти изразяваш желание, кандидатстваш и когато те одобрят, ставаш член", посочи той Bulgaria ON AIR.

По думите му МВР трудно може да контролира и да разбере за тези партита, защото няма как да получи достъп до такива групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На много от тези ТАЙНИ ПАРТИТА има ОХРАНА и понякога наминават ПОЛИЦАИ. За ОХРАНАТА са платили ОРГАНИЗАТОРИТЕ. И все пак не искат всеки да ходи там - от приятели научаваш или от групи. И да сте любопитни като отидете там просто ще видите хора които танцуват и музиката вероятно няма да ви хареса ако не сте зарибени по начало. Сега сигурно някои които правят супер далече от градовете игнорират това с охраната - не знам, не съм ходил на такова. Може би това не е по регламент и закон. Не знам
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ТАЙНО медиите го лепнаха вчера за да ви провокират въображението и да го изкарат във времето че е някакъв вид туйн пийкс нарко стил незнам си кви работи че да има кликове и скандал.Това са просто ПАРТИТА на които се слуша ЕЛЕКТРОННА МУЗИКА и организаторите искат само хора които са ЦЕНИТЕЛИ на тая музика. Вървя от ДЕСЕТИЛЕТИЯ леко извън градовете понякога ЗА ДА НЕ СЕ ШУМИ В ГРАДА. Няма НИЩО СТРАШНО или СУПЕР НЕОБИКНОВЕННО. Музика, танци - тва е основоното. Само един инцидент затолкова годи
24
5
 
8
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
До АнонименОбачееееее аз плащам за издирването му , умнико?!?!
23
3
 
4
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Младежа вероятно е вече полуразложен ?!
22
10
 
5
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
пак проблеми на демократичния режим
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11 "Никакъв е проблема? Хората се забавляват и си правят каквото си искат!!!!!!!!"Точно така. Да бъдат добри, да си поемат разходите по издирване на приятелчето си.Аз освен задръстен съм и стиснат и не искам с парите от моите данъци за издирват такива отворени пичове .
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам, какъв в смисъла от тайни партита, след като във всеки нощен клуб може да си купиш каквато дрога искаш. без никакъв проблем.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пипайте нарко бизнеса че туризма и държавата потъва
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А момчето намериха ли го нищо не се казва?Веселба добре ама ако стават престъпления ?
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви тайни партита, какви пет лева.То че идват само определени хора е ясно, ама чак пък тайно.Дано се намери момчето и ако се намери да му е за урок.Не всичко което расте по дърветата е за ядене, това е поговорка която трябва да се знае. :)
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15И какво от това? Можело да се разбере преди? Добре! Да се разбере. Ще ходят нема нещастници, на всяко събиране да искат подписи и обяснения ли, какво? Аз затова си ходя на Какаото, защото там са си разкрити партита.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са успяли постфактум да разберат, къде се е състояло това "тайно" парти, значи е могло да разберат за него и преди да се състои !
14
3
 
24
 
! Отговори
Бау преди 4 години
На младите им е скучно. Дрога, оргии важното е да има удоволствие. Принципно тези неща се надрастват. Помня, че и аз не бях цвете като много млад. Сега мисля по различен начин. Този обаче е на 28, а това си е сериозна възраст ...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно фейсбук не е добър вариант за организиране на "тайно парти". А пък и това е в близост до пътя между Варна и Добрич. Иначе е ясно, че присъстват наркотици.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6Е щом не знаеш,явно аз съм изостанал,а ти си много млад...
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв е проблема? Хората се забавляват и си правят каквото си искат!!!!!!!! Не са ваша собственост!!!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко искат са е под контрол!!!! ВСИЧКОООО!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Уше? Не знам какво означава тази дума, но както и да е...
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайните партита се организират в интернет, но не е трудно със съвременната техника да се локализират местата където се случват.Ясно е, че вероятността да се организират в археологическия музей е минимална.В обясненията "светшлата" на криминалистиката прозира първосигналност, безпомощност и явно нежелание да работят във времето на правенето на "тераси".
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е Веско потното да ти пее!