Тайните партита с дрога: Забелязахме ги едва когато изчезна човек

Партито е било незаконно и организирано в тайна група във Facebook
Обновена: 30 авг 2019 09:47 | 30 авг 2019 09:43,
74

Полицията все още издирва 28-годишния Иван Йорданов, за когото се смята, че е присъствал на тайно парти в бившето военно поделение във варненското село Любен Каравелово.

Още по темата

Оказва се, че партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook.

Подобни партита, които са достъпни само за определени хора, се организират в цял свят и винаги на отдалечени места, а България не прави изключение в това отношение, коментираха Любомир Тулев, бивш шеф на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП и психолозите д-р Пламен Димитров и д-р Александър Канчелов.

Те бяха категорични, че ако нямаше случай с изчезнал човек след този купон, нямаше да се обърне особено внимание на случая.

"Всичко, което беше казано, присъства, но там е и търсенето на екстремност. От край време е имало такива кокаинови партита, на които не може да присъства всеки. Там има всичко, което пожелаеш, в необичайна степен. Удоволствията, екстремността и всичко забранено трябва да присъства", каза д-р Канчелов.

По думите му всичко в живота, което ни харесва като хора, е или забранено, или вредно, а търсенето на такива неща няма да спре.

Д-р Димитров коментира, че е част от природата ни е да търсиш нещо ново и човешките потребности включват и свързаността.

"Въпросът е дали имаме вградени вътрешни системи за самоконтрол, които ни пазят и се грижим за себе си добре", допълни още Димитров.

Няма как обаче полицията да е навсякъде, защото такива партита се организират в социални мрежи, които са затворени и няма как външен човек да разбере къде ще има такова мероприятие, обясни бившият шеф на сектор Компютърни престъпления" в ГДБОП Любомир Тулев.

"Влизането в една такава група не става на базата на покана, която ти получаваш. Ти изразяваш желание, кандидатстваш и когато те одобрят, ставаш член", посочи той Bulgaria ON AIR.

По думите му МВР трудно може да контролира и да разбере за тези партита, защото няма как да получи достъп до такива групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5От къде знаеш бе да не си уше ти?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що да няма начин? в МВР също има хора които се друсат и слушат такава музика.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Може и да го поздравяваме! Проблем?
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ами така ни харесва. Ти ходи в балканя да играеш по хората :)
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайните партита ... абе вие, когато си правите купони и забавления, да не би да пускате обяви в държавния вестник?Не!!!! Викате си яките светини се забавлявате. Изчезнал един! Чуууудо голямо!
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Техномузиката това как го слушат не знам.Единтакт постоянно повтарящ се ти се набива в ушите,не си ли дрогиран ще полудееш.Не става за слушане това.А как го танцуват с ръка напред,равновесие ли пазят,Хитлер ли поздравяват,абе луди хора!