Родители: Законодателни мерки застрашават БГ семейството

Социалното министерство: Няма промяна за извеждане на дете
Обновена: 7 сеп 2019 13:41 | 7 сеп 2019 13:41, Елка Василева
58
Родители: Законодателни мерки застрашават БГ семейството

Родители на протест срещу законодателните промени в областта на закрилата на детето. Според протестиращите ще се прокарат опасни възможности дори за отнемане на деца от родителите.

Промените в законодателството в областта на закрилата на детето влизат в сила от 1 януари 2020 година.

Според родители новите законодателни мерки застрашават българското семейство. Опасенията им са свързани например с текстове за извеждане на деца по сигнали.

"Децата не са бизнес, протестираме срещу това, че българското правителство даде власт на чуждестранни НПО-та да решават", каза за Bulgaria ON AIR една от протестиращите Юлия Шматко.

Междувременно от социалното министерство разпространиха позиция, че в действащите от 2006 година текстове, които регламентират основанията на настаняване на дете извън семейството, няма промяна.

Както досега, така и след 1 януари догодина подобна временна мярка за закрила ще може да бъде предприета единствено с решение на съда, при това само в много крайни случаи на насилие, неглижиране и нарушаване интереса на детето.

Социалните работници и полицията извеждат деца от семейството, ако животът и здравето на детето са застрашени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
По сегашния закон чаветата трябва почти всички да са "изведени" от семействата си, ама за тях тормоз не важи.Аз ще гласувам за която и да е партия, която се ангажира да забрани чуждестранното финансиране на НПО-тата с политически и "социални" насочености.
45
0
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 4 години
Моля свържете се с майката и ги осъдите за неправомерно отнето дете и за морални щети.Аз като ги съдих на мен ми се каза че мога само да искам ввръщането на детето си но не и справедливост.Тома не е било вярно,но при мен случая се разшумя и ме натиснаха само да искам взимането на детето.Майсата писала по долу
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помним как взимате деца. Пример - отнетото новородено момченце на Симона от смолянското село Арда Върнаха бебето отбито, с пневмония, а майката кой знае в какво състояние е след преживяното. Ако има вариант да се осъдят виновните, ще помогна с пари за юридическа помощ на майката.
43
1
 
16
 
! Отговори
ДобърАспект на злото преди 4 години
В 99.99% от ромските семейства животът и здравето на децата са застрашени.Ако бъдат изведени от родните си семейства, в България ще ги приемат само други ромски семейства, срещу заплащане разбира се. С други думи, тези деца и в новите си семейства ще бъдат точно толкова застрашени, колкото са били и при биологичните им родители.Изходът е само един - да им намерят приемни семейства в чужбина. Халал да са им. И за самите ромчета ще е по-добре.
42
2
 
20
 
! Отговори
САТАНИСТ БЕЗГРАНИЦИ преди 4 години
Шведската ТВ 4 телевизия шокира с дискусията по тема-да ядем хора,за спасим климата....Ужким да се обработва месото на починали хора и да се консумира.А каква е гаранцията за живите.Тия съвсем са изперкали а ние ги следваме в тъпотиите.Не знам какво трябва да се случи,та да се спрат.
41
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
А, и като прибавим корупцията - всеки с някой лев ще може да си купи дете.. Още някоя и друга промяна и очакваме двойки п е дерасти да прииждат насам за да попълват неестествените си семейства с вашите деца!
40
2
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Попрочетох малко и смятам, че тоя закон отваря множество вратички за злоупотреби, както от страна на недобросъвестни хора, така и от страна на пубери, на които родителите не са удовлетворили някоя прищявка.. Особено в частта си с анонимните сигнали. Тотален абсурд, защото отваря също възможност на еднополовите да се доберат до деца!
39
0
 
21
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
До 36:мислим,затова сме против.Законът бе приет тайно и под друго име.Защо държавата не внесе в досегашния закон в частта за малтретиране и изоставяне на дете,в частта за материална отговорност на родител който се крие и не плаща издръжка а това не го пипнаха?Как може бащата да се крие и ако иска ще плати издръжка?През м.август в ндк викаха всички соц.работници да им обясняват какво да правят.Защо тайно го направиха без да извикат родители.Мислим
38
0
 
20
 
! Отговори
Кой казва че не се в преди 4 години
Изпитала съм процедурата на взимане на дете от социалните само по донос.Осъдила съм ги и знам през какъв ад преминава една майка.Имах къща а добра работа,социалната работничка беше възмутена че взимам два пъти повече от нея.Ами да работи като мен бе,Не да стои на бюро от 9.30 до 11.30 и следобед никакви ги няма-я по барчетата я по магазините.Никой дори след 10години не се е извинил или платил обещетение.
37
5
 
1
 
! Отговори
до ветеранът преди 4 години
май с мисленето ще си останеш. Като повечето тук си силен на маса и зад клавиатурата.
36
13
 
2
 
! Отговори
до Шопо преди 4 години
една добра новина. Колкото по-рано ги откъснат децата от чалга родители им, толкова по-добре. Ако трябва и на части (органи).
35
1
 
16
 
! Отговори
ветеранът преди 4 години
Каквото пожелаят ще правят с тях.. Тее са собственост на някоя фондация НПО *** о .,За децата ни говоря. Аз мисля да излизам с брадвата. Ако го приемат този канибалски закон.
34
0
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Отнемането на деца от български родители ще стане факт от 1 януари 2020 г ! Въпросът е дали ще ги пращат в Скандинавия или ще се продават за органи !
33
0
 
3
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Юлия шматко- не мога просто...
32
12
 
2
 
! Отговори
Лелее преди 4 години
Онези от Позитано сигурно и те не вярват с колко малко пари колко много протестиращи "разбудиха" за живот, и то без никаква причина. Сега трябва да измислят начин да го употребят подобаващо...
31
26
 
2
 
! Отговори
Зевс преди 4 години
Вие си ги поплясквайте децата, то така трябва, ето, и вас като малки са ви пляскали, затова сте станали каквито сте! ***! Брутални затъпели и ослепели скотове, за които децата са собственост, а не личности. Повръща ми се от вас, протестъри безумни, които не желаете да си извадите главите от там, където сте го заврели!
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше да е лошо хората да извършват някаква мисловна дейност в мозъка си, преди да коментират. Ама тогава тоя сайт щеше да загуби доста от колорита си :)
29
3
 
5
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Така,дъщеря ни е на 26,нямаме и внуци,за сега.Та темата не ни касае много!Спорихме със съпругата ми,че никой нищо няма да направи,защото сме *** народ Тя твърдеше РАЗПАЛЕНО,че видиш ли българина за децата си,гърла ПРЕГРИЗВАЛ,аз обратното.Затова и писах тук,да и натрия носа!!!Благодаря Ви!!!:)
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са родителите да протестират, но срещу парите на чуждите НПО-та няма да успеят. Там са милиарди.
27
8
 
34
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Луд съм,защото не съм съгласен,към детето ми да се обръщат с"ТО",за да можело само да си определяло пола?!Дори в Германия има няколко детски градини,работещи по тоя модел!Луд съм,защото не съм съгласен,когато някоя съседка се ядоса на друга да докладва измислена причина и да вземат детето на нещастницата и да го предоставят на нежни мъже току що встъпили в брак?!