Почина професор Юлиан Вучков

Известният учен и телевизионен водещ си отиде във Военна болница
Обновена: 22 сеп 2019 23:14 | 22 сеп 2019 21:40, Екип на Dnes.bg
303
Почина професор Юлиан Вучков
Снимка: Булфото

Известният професор и телевизионен водещ Юлиан Вучков е починал тази вечер във Военна болница, съобщи в своя профил журналистът Мартин Карбовски.

“Преди малко, на 83 годишна възраст, във военна болница почина професор Юлиан Вучков.
Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам”, написа Карбовски.

“Пиша тази жалейка със ясна цел - след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му.

Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим”.

Професор Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 година във Варна. Той е есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, критик и доктор на науките.

Създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 111Незнам дали е правил Бибитко на прах,но в едно интервю с Бойко, Вучков му се мазнеше и болеше,от което Бибитко остана много доволен.
103
3
 
41
 
! Отговори
то,то,то? преди 4 години
Сигурно не само аз го пиша: "Не мога да повярвам на Ушите си???'Колкото и да са му се присмивали, той винаги е бил точен анализатор.Дали не можа да прежали втората си любов?Мир на душата му! Здраве за живите!
102
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости професора. Опитваше се от тв. екрана да събуди заспалите *** но уви. Гледам и не вярвам на Ушите си. Тази крилата фраза на професора ще остане незабравима. Беше критичен към всички които докараха народ и държава до просешка по точно до клошарска тояга. Не искаше да се забърква в политиката искаше да остане неопетнен и с чиста съвест. Такива като него няма, няма и да се родят. Почивай в мир професоре.
101
5
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ОДА за Бойко Борисов. ПОЕМА за Петър-Емил Митев. ПОЕМА за Ирина Бокова.Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014).Трето поколение репресиран и второ поколение репресиран по отношение на образованието. Със средно образование.
100
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПреди време минавах покрай централните софийски гробища и видях от крематориума ЧЕРНИ облаци пушек и дим. Кремацията е ГАВРА с човека и човешкото тяло. защото човешкото тяло също е важно, колкото и човешката душа- защото това учи и Християнска Вяра. Прераждане няма, защото НЕ е и доказано. Няма преродени. Има обаче задгробен живот, има обаче рай и ад, има се очаква и възкресение на мъртвите, независимо от това ,че някои от мъртвите приживе или живи хора отричат възкресението.
99
27
 
11
 
! Отговори
Физик преди 4 години
Живот след смъртта - НЯМАПрираждане - НЯМААд, Рай - ИМА (но само на земята)Енергийна безтегловност и материя - ИМА
98
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 119 Какви светци търсиш при индусите,та те още са езичници и идолопоклоници.
97
3
 
34
 
! Отговори
Щурец преди 4 години
Бог да го прости! Ще го помня!
96
39
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Сляп беше за огромните успехи на ГЕРБ...
95
42
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте му биографията ,получавал ордени по време на комунизма,а ние знаем комунистите на кои раздаваха ордени.Предаванията му бяха повърхностни с уличен изказ.Бог ,да го прости.
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен индусите кремират телата от хигиенни съображения, имайки предвид климата в който живеят. Проблем е, че по този начин не може да се потвърди, че някой конкретен човек е светец, тъй като няма как да се удостовери дали останките са тленни или не.
93
4
 
33
 
! Отговори
varg преди 4 години
Бог да го прости
92
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах предаванията му с интерес всяка неделя, а съм на 26 години. Каквото и да се каже за него, ще е малко. Непрежалим. Интелектуалец. Вечна му памет!
91
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше вид на болен.Дали пък някой засегнат не му е помогнал по-бързо да отиде в по-добрия свят?
90
4
 
46
 
! Отговори
златев преди 4 години
Бог да се смили над душата му. Човек който не се притесняваше от никого, казваше истината такава кавато е. Човек от истинското минало и върл противник на ...не знам с какви думи да нареча настоящето... Свят без морал и без идеали. Сбогом ПРОФЕСОРЕ
89
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останаха професорите нагаждачи,продаващи се за шепа сребърници,обслужващи властта,забравили за чест и достойнство/не говоря за всички,сещате се за кои/.
88
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наскоро гледах предаването му. Няма такъв ум. На тези години никой не може да му стъпи на малкия пръст.Почивай в мир, професоре. Със сигурност си на по-хубаво от тази ***.
87
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само защато правеше Бибитко и други тикви на прах заслужава уважение
86
27
 
8
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
До Анонимен 101 , краят на епохата на социализма с измислените професори и доктори хонори идиотос-шизофренос.Европа ни знае най-добре.
85
5
 
49
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Отиде си легенда. Мир на праха му.