Преди ливада, планина... Борисов откри нов участък от "Хемус"

Той ще спестява поне 30 минути на пътуващите, сметна премиерът
Обновена: 11 окт 2019 12:05 | 11 окт 2019 11:54, Елка Василева
126

Снимка: МС

"Като дойдох за първи път тук, беше ливада и планина. После изядоха скалата, камък след камък и за година и половина, шест месеца по-рано, това вече е едно изключително съоръжение, за което българските строители имат много какво да разказват". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на новия участък от 9,3 км от АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза.

Изграждането на трасето стартира в края на март 2018 г. и завърши близо 6 месеца предсрочно. Инвестицията е за 66 млн. лв. с ДДС, като средствата са от държавния бюджет.

Още по темата
"Сега изглежда лесно, красиво, със зони за отдих. А първо беше кал, чакъл, насипи", посочи още министър-председателят Бойко Борисов при огледа на новия участък между Ябланица и Боаза.

Премиерът отбеляза, че усилено се работи и по други участъци от трасето на "Хемус". Заедно с него на инспекцията на автомагистралата бяха вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов и Петя Аврамова.

"Ние не купуваме само F-16 и не вдигаме само заплатите на отбраната, а едновременно строим и проектираме, благодарение на правителството и на коалиционните партньори. Ако сме така стабилни, при този ръст на икономиката и приходи, в рамките на 3-4 години ще свършим магистралата“, изтъкна министър-председателят.

Според Борисов новият участък ще спести на пътуващите по направлението София - Варна поне 30 минути. Той подчерта, че се работи усилено и по останалите участъци до пътя Плевен - Ловеч. Работело се усилено от Белокопитово до Търговище.

"Забележки по това трасе не трябва да има, виждате какви мантинели, какви огради за сигурност са поставени, защото това е едно изключително съоръжение. Това са карстови земи, направили сме подлези за всички селскостопански терени и два надлеза", каза Борисов.

Той допълни, че щом бъде завършена АМ "Хемус", Северна България ще стане като Южна в икономическо отношение. По думите му при този ръст на икономиката и при тези приходи в бюджета, до 3-4 години ще бъде завършена цялата магистрала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 95 Че слагачеството с микрофона какво лошо да пита , като няма лошо ?Отсечката наистина е чудесна .Бойко стриктно изпълнява мотото от първия му избор :Строим България.
99
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
България се развива и колкото да пищят комунисти,турци и ***...процесът е необратим!
98
1
 
4
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До АнонименТе едни министри, да ти падне шапката.Иначе сърбите не ми ги хвали, по зле са и от нас.Едно им признавам обаче, че са шовинисти и си държат на омразата към българите, въпреки че ние им харесваме чалгата, която те наричат сръбска народна музика,
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов да вземе министрите, където само ги вози и да отиде в Сърбия да види как са направени тунелите в новия участък на магистралата между Димитровград и Пирот. Нищо общо с нашите. Пък тогава да се хвали.
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро затворена за ремонт.
95
3
 
5
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Задача по математика :Ако за магистрала от 400км на всеки нови 10км нашият премиер долита с хеликоптер и после кара по новото трасе за парлама, то за колко километра асфалт, ще бъдат парите които са минали през ауспуха на хеликоптерчето?
94
1
 
8
 
! Отговори
Стопаджия преди 4 години
<html><body>Изпълнителна строително-монтажните работи е Хидрострой АД, Водстрой 98 АД и Пътстрой Бургас ЕООД. КОЙ е собственик на посочените фирми???Как кой- брадчеда с който не си говорим от 30г.- ББ
93
2
 
9
 
! Отговори
Will преди 4 години
Участъкът е супер. Днес минах по него от любопитство. Надявам се да изкара повече време без ремонт.
92
11
 
8
 
! Отговори
Корни преди 4 години
Който комунист плюе тук, да не ползва магистралата. Да ползва направеното от Станишев, нашият председател на политбюро. Да, навсякъде се плаща по магистралата, скъпи другари. Карайте си каруците от ТКЗС по черните пътища и не плащайте на Бойко. Напред червеното знаме, нас партията ни роди
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откриването е "На всеки километър"Очаквайте следващия епизод от герберската сапунка.
90
4
 
9
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
Аре стига сте псували Бидончо! Не ви ли стига, че освен основното рязане на лентички ще има и второ, и трето (на всеки пореден ремонт), и пак клоунът ще се пъчи като настъпен пуяк и ще ни обяснява колко е веУик, та са си отпсуваме на воля?
89
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
104 000 тона асфалт за 9.3 км. магистрала ? Аз пък искам да уточня, че тоз барон Мюнхаузен ПУБЛИЧНО (и неволно) си призна, че той и скопената му партийка, чрез подставени фирмички крадат като за последно. Защото стандарта, технологията и техническата спецификация при полагането на асфалт при строителството на магистрала (за 4 платна + 2 авариини) за 9.3 км. изискват точно 209 250 тона асфалт (22 500 тона на 1000 метра). Ето това е нагледен пример как 50% от парите са откраднати.
88
4
 
9
 
! Отговори
БОКО и ЧОКО преди 4 години
"Магистрала" 9,3 километра ????
87
2
 
9
 
! Отговори
шофьор преди 4 години
До ПредложениеАз съм против дежурните негативни коментари, НО колко струва 1 километър, и колко време ще мине до първия ремонт?
86
3
 
15
 
! Отговори
С. преди 4 години
Пак питам, никой ли не видя снимките с огромните кръпки по новия участък?
85
4
 
3
 
! Отговори
До 83 преди 4 години
Споко бе!Специално за вас, това слагачите на америкаците - неговите началници, той вече построи паметник на бомбардировачите им, които сринаха София и убиха съвсем "демократично" повече от пет хиляди човека.Както е тръгнало, ще има още такива паметници, само мирнете това, натегачите.
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лентичките - "Ние сме на всеки километър!..."Зяпачите - добре, че не сте на всеки сантиметър!
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дами и Господа и слагачество с микрофона тича и нищо лошо не пита.
82
4
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Един е Господ и Бойчето е неговият пророк !!!
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко, Дебелян и Доган ЗАВИНАГИ! Вземи тия обществени поръчки... Пълни тия офшорни сметки...