Преди ливада, планина... Борисов откри нов участък от "Хемус"

Той ще спестява поне 30 минути на пътуващите, сметна премиерът
Обновена: 11 окт 2019 12:05 | 11 окт 2019 11:54, Елка Василева
126

Снимка: МС

"Като дойдох за първи път тук, беше ливада и планина. После изядоха скалата, камък след камък и за година и половина, шест месеца по-рано, това вече е едно изключително съоръжение, за което българските строители имат много какво да разказват". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на новия участък от 9,3 км от АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза.

Изграждането на трасето стартира в края на март 2018 г. и завърши близо 6 месеца предсрочно. Инвестицията е за 66 млн. лв. с ДДС, като средствата са от държавния бюджет.

Още по темата
"Сега изглежда лесно, красиво, със зони за отдих. А първо беше кал, чакъл, насипи", посочи още министър-председателят Бойко Борисов при огледа на новия участък между Ябланица и Боаза.

Премиерът отбеляза, че усилено се работи и по други участъци от трасето на "Хемус". Заедно с него на инспекцията на автомагистралата бяха вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов и Петя Аврамова.

"Ние не купуваме само F-16 и не вдигаме само заплатите на отбраната, а едновременно строим и проектираме, благодарение на правителството и на коалиционните партньори. Ако сме така стабилни, при този ръст на икономиката и приходи, в рамките на 3-4 години ще свършим магистралата“, изтъкна министър-председателят.

Според Борисов новият участък ще спести на пътуващите по направлението София - Варна поне 30 минути. Той подчерта, че се работи усилено и по останалите участъци до пътя Плевен - Ловеч. Работело се усилено от Белокопитово до Търговище.

"Забележки по това трасе не трябва да има, виждате какви мантинели, какви огради за сигурност са поставени, защото това е едно изключително съоръжение. Това са карстови земи, направили сме подлези за всички селскостопански терени и два надлеза", каза Борисов.

Той допълни, че щом бъде завършена АМ "Хемус", Северна България ще стане като Южна в икономическо отношение. По думите му при този ръст на икономиката и при тези приходи в бюджета, до 3-4 години ще бъде завършена цялата магистрала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди - пожарникар и телоохранител, сега - милиардер и несменяем
79
3
 
15
 
! Отговори
кви пет лева преди 4 години
кви 30 мин ве бока???ние да не одим пеш по магистралата
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 минути преди или след ремонта
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли група пионерчета да подарят цветя???
76
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Борисов защо не построи и няколко съветски паметника, та да са доволни и русофилите, а сега като тръгнат за Турция на почивка нищо не им напомня за "братушките" !В края та крайщата ако не бяха "братушките" нямаше да има магистрала и нямаше да могат да ходят в Мол'овете на Истамбул да пазаруват от Ердоган !
75
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом според Бойко Борисов, 9,3 кн магистрала, спестяеат 30 минути, то цялата магистрала Хемус би спестила 23 часа пътуване. Каква мисъл само...
74
4
 
24
 
! Отговори
Главанак преди 4 години
Тикварникът стана банален с това рязане на лентички на всеки построен километър магистрала. Хората за 1 година строят 200 км. магистрала и я пускат в експлоатация, а той за 10 години не можа да направи само ремонт на Витиня.
73
2
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Бате издъхва... от една страна годините напредват но не мисля, че е това. Нито е стар, нито е болен. Мисля че е друго... наистина си мисля, че реално други управляват държавата. Иска да покаже контрол, иска да покаже че кара влака, затова и с джипката провесил ръката като текезесарски тракторист на календар 67-*** година... НО... личи си че издава багажа. И все повече ще го изтикват в ъгъла момчето.Баце вече започва да залязва. Олигархията търси сменника за таксито.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво бил казал Подрисов Самохвалкото?
71
12
 
5
 
! Отговори
ист преди 4 години
Бойко, стига си ядосвал другарите с тези магистрали. Асфалт не се яде. Те искат тези 50 милиона да ги изядат.
70
1
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Ако приемем, че заради липсата на магистрала средната скорост на движение след Ябланица е 60 км/час, то за половин час се изминават 30 км. НА СТАРИЯ ПЪТ ! По какъв начин изграждането на 10 километра магистрала ще спести 30 минути ГЛАВАТА МИ НЕ ГО ПОБИРА !
69
1
 
10
 
! Отговори
Прстъпника от Банкя преди 4 години
<html><body>Изпълнителна строително-монтажните работи е Хидрострой АД, Водстрой 98 АД и Пътстрой Бургас ЕООД. КОЙ е собственик на посочените фирми???
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70,,Абе сеяндур Умен на кое да се радваме на асвалта с Варовик ли. Ти сигурно си някоя канцеларска миш, ка. Я да те кача да въртиш цял ден геврека на тира да видя каква песен ше запееш. Знаеш ли как се въртя на този варовит асвалт като ръсне дъжд. Знаеш ли как се удържа 15 тонен камион на този асвалт с варовик. На кое да сме благодарни на това че стотици хора се избиват по пътищата поради некачествен асвалт. Такива като теб до стената.
67
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
Браво. за 3 г. 9 км. и много приказки ще..ще.. Явно строежа може да е до 2040. Др. Борисооф, като спечели някой след теб изборите и той ли ще каже, че като дошъл и след Ловеч... ливади , скали пасища. а бе образ това е нормално, като строиш нещо ново, но явно при теб нещата не са в ред. Станишеф беше 4 г и ти ревеше, че малко е направил, но ако изчислим на година колко км. са построени тогава и сега за 10 г. ще се види, че по малко са направени. 10 г. свободно падане и застой и 3 пъти
66
1
 
9
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 4 години
До БибиГерберастке, коя е строителната фирма!Опорните точки за Янчулев ги знаем всички и отдавна се изтриха!
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краденето на милиони от герберастките престъпници продължава.Ама тоя *** народ друго и не заслужава.
64
9
 
9
 
! Отговори
Биби преди 4 години
Неблагодарни сте .Преди като минавахте през Загорите бързо го забравихте,Диканите,Дупница сега ходите по три пъти в Гърция на море.От Младост 3 до Бояна за един час.Софиянски, Янчулев,и други какво направиха само обещаваха и нищо.
63
3
 
10
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 4 години
Коя е строителната фирма?
62
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА НЕГАТИВИЗЪМ БЕ ХОРА!!!!! ПЪТИЩАТА СА ТАКИВА, КАКВИТО СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И КОЛКО ПАРИ ДАВА ЕС! ЯВНО СТЕ ЗАБРАВИЛИ КАКВО БЕШЕ ДО 89А! А ДО 2009А???? ЕДНИ 3 МЛН РАБОТЕЩИ С ДАНЪЦИ ИЗХРАНВАТ ОЩЕ 3 МЛН ПЕНСИОНЕРИ И УЧАЩИ!!! ТАКА Е В МАЛКА БЪЛГАРИЯ! РАДВАЙТЕ СЕ НА ПОСТРОЕНОТО И ГО ПОЛЗВАЙТЕ ЗАЩОТО ДО 2011А ОТ СФ ДО БУРГАС СЕ СТИГАШЕ ЗА 6 ЧАСА, А ЛЯТО ЗА 8!!! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ???
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девет километра 66 милиона и са от държавният бюджет. Що така бе нали евроге, йците даваха мангизи да строиш бе тавариш. Или викаш Абе Евромангизите свършиха отдавна присвоихме ги за девет години. Аааааа Браво значи да разбираме че вече сте милиардери. Браво те така се присвояват евросредства. За има няма десет години ги опоскахте с ваште обръчи от фирми и къщите за гости. А за нсродо нещо като трохички останали. Доган Пасти да яде с неговите обръчи от фирми.