В бюджет 2020 г.: Дават детски при доход под 450 лв.

Обмислят и по-висок размер на помощите за хора с увреждания
Обновена: 11 окт 2019 07:50 | 11 окт 2019 07:50, Анисия Иванова
14
В бюджет 2020 г.: Дават детски при доход под 450 лв.
Снимка: Булфото

Месечните детски добавки да се отпускат при по-висок доход на човек от домакинството. Това предлага при подготовката на бюджета за 2020 г. социалното министерство на финансовото ведомство, стана ясно от думите на социалния министър Бисер Петков.

В момента право на детски имат семействата, в които доходът на човек е под 400 лв. А ако доходът е между 400,01 лв. и 500 лв. семейството получава 80% от детските. Нашето предложение е двата прага да бъдат повишени на 450 лв. и 550 лв., каза министърът. Прагът не е вдиган от три години, а минималната заплата расте, обясни той, цитиран от "Труд".

Догодина по-висок ще бъде и размерът на помощите за над 600 хил. души с увреждания. Увеличението ще дойде от новата линия на бедност, която ще бъде с 15 лв. по-висока, каза министър Петков.

Заради демографската ситуация се очаква през следващите 15 години да се увеличи делът на работниците хора над 55-годишна възраст. Актуализираните прогнози за пазара на труда сочат, че през 2034 г. ще имаме 6% по-малко заети на пазара на труда. Това означава, че ще работят 190 хил. души по-малко, каза министърът.

В градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград ще има най-голямо търсене на работна ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спорет мен сички деца са равни и битрябвало да почучават дески до 18 години бес доказан дохо защото 40 лв не са пари с 40лв за кое по напрет се пак това дете учи за дрехи ли или за убуфки дески нетрябва да получават тези куито не ходят на училиште Германия доходите са големи но децата им получават 120евро месечно а в България само гледат как да ги спрат а после искат деца да се раждат и как ште станетова
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"При отрицателният демографски прираст детски добавки трябва да се дават за всяко дете."Мислиш ли, че тези 40 лева на месец ще са мотива българите да започнат да имат деца? Особено тези с над 1000 лева месечна заплата? Че те само пелените не могат да си покрият с тези помощи.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори и ГЕРБ се погрижи избирателите им от гетата пак да гласуват за тях, а българите кучетата ни яли.
8
2
 
14
 
! Отговори
безумие преди 4 години
От тези 450лв брутен доход, аз взимам 78% - 351лв, държавния служител - 90% - 405лв., а тези с многото обезщетнтия - 100%???!!! Това до кога ще продължава? Със "самотните майки" не могат да се справят, но критерият "нетен доход" е изпълним.
7
0
 
23
 
! Отговори
Рик преди 4 години
До ВескоЗащото на другите деца родителите са вече богати с доход над 450 лв. Смях!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те работят ама без договор за много пари рекетират хората с ремонти на покриви.За това имат право на помощи а вие като работите на договор за малко пари никои не ви е виновенСъщо така нямат сключен брак като вас жените им се водят самотни майки и вземат помощи.А Вие като сте сложили подпис в гражданското нямате право
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При отрицателният демографски прираст детски добавки трябва да се дават за всяко дете. В момента с ограничението за доход стимулират още повече маргинализацията на етносите, които за съжаление и като пораснат няма да внасят нищо към бюджета.
4
6
 
2
 
! Отговори
тъмно син преди 4 години
Нека Фандъкова да помисли за подобряването на инфраструктурата по крайните квартали, където живеят малцинствени групи. Не че не се свърши много с откриването на нови детски градини и уилища по тези квартали, но да помисли и за допълнителни придобивки за хората там, например да подобри транспорта към центъра за да може и тези деца да имат достъп до по-добрите училища и градини. Може и за библиотеки и за клубове по интереси по кварталите да се помисли. Успешен следващ пореден мандат.
3
13
 
5
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Браво, ето че повишаваме границата на доходите, за да може повече хора да получават помощи за децата си и да се стимулира разждаемостта на подобни деца, когато родителите са с ниски доходи. Това се нарича социална политика и е един от основните принципи на евроатлантизма.
2
1
 
35
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Плащания от държавата само и единствено за данъкоплатци!!! До кога едните ще работим и ще плащаме данъци, а насреща няма да има нищо, а другите без да са внесли и 1 стотинка ще ползват хиляди? Само в нашата страна колкото повече данъци плащаш, толкова по голям среден пръст ти показва държавата!!! После защо всички криели данъци? Е как не бе? Каква ми е ползата да се осигурявам на реалните си пари, ако насреща държавата ще ми отказва дори жалките 40 лева за детето ми?
1
0
 
25
 
! Отговори
Веско преди 4 години
А защо дават деца при доход под 450 лв?