Трагедията в Кардам: Семейството съзря лекарска грешка

Майката на децата не вярва те да са отровени
12 ное 2019 11:12,
36
Трагедията в Кардам: Семейството съзря лекарска грешка
Снимка: bTV

Петте деца от многодетното семейство в Кардам бяха изписани от болницата. Три от тях вече посещават училище, а останалите две – детска градина.

Все още обаче не е ясна причината за смъртта на техния 8-годишен брат. Според прокуратурата все още се чака съдебно-медицинската експертиза и токсикологичният анализ.

„Децата са добре сега, така и не разбрах от какво се влошиха. И те не можаха да разберат. Според мен е лекарска грешка, нищо повече. Не може лекарят да дойде, да сложи инжекция на детето ми и 10 минути по-късно то да почине”, каза майката на децата Росица пред bTV.

Още по темата

Тя е категорична, че не вярва децата да са отровени. Сподели, че е разговаряла с лаборантка в болницата, според която храната не е влошила здравословното им състояние.

Бабата разказа, че в момента семейството живее в дома на своя съседка, защото условията в тяхната къща са лоши.

Росица добави, че в момента се нуждаят от финансова подкрепа заради лекарствата, които са изписани на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
18
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Много грубо е да се изкарват роднините виновни без никакви доказателства и да биват обиждани затова, че са бедни. Трябва ли винаги да се обръщаме един срещу друг? Нека поне се разбере защо се е случил инцидентът и да се намалят подобни в бъдеще.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е 100 % лекарска греша! Не затвор, а бесило за тези алчни ***! Новината, че пак са ги били вече не ме възмущава ами ме радва!
24
4
 
13
 
! Отговори
Йозеф Менгеле преди 4 години
ГЕРБ работят в изпълнение на плана Ран-Ът България да стане под 5 млн. и да се освободи територия за заселване не араби, които след като свърши петрола трябва да ядат пясък. Тровени сме от лекари-масони, отровни храни и кемитрейлс ежедневно, а Тиквата ходи да договаря инвестиции от Саудитска Арабия в българска земеделска земя!
23
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Самият дядо по телевизията каза, че детето е било добре, когато е дошъл лекарят за повръщането, вие какво си въобразявате, че всеки с повръщане трябва да ходи в болница, така ли? Това са т. нар. подводни камъни и неслучайно на запад лекарите имат огромни застраховки, и действително се изплащат обезщетения, а пък вие тук плещите наляво и надясно, макар че надали и едно решение в живота си не сте взели!
22
2
 
17
 
! Отговори
До 22 Анонимен преди 4 години
Че каква интелигенция е този *** нeщacтeн? Ако беше неговото дете така ли щеше да му шибне две инжекции Деган (защото първия акушер-гинеколог му е бил една инжекция Деган, а вторият две инжекции) и да избяга? Нали уж правилно са постъпили като не са ги откарали с линейка в болницата, тогава защо след смъртта на Стефан двете момичета са ги приели в реанимацията? Това не е ли грешка? След дъжд качулка!
21
2
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
,,Наборе"/явно си голям и препатил/,това поколение няма как да те разбере ,докато не дай боже му дойде на главата.Те не живеят в реалният живот а във Фейсбук.Ако можеха да прекарат известно време извън ИНТЕРНЕТ и да усетят как е протичал живота по-рано-хората бяха много по мислещи и осъзнати в реалният,а не виртуалният живот ,с истински разговор на живо и да видят неща които са реални и да те разберат.....А сега Гугъл е техният събеседник.......и,, виж листовката".Ех деца,деца !
20
2
 
10
 
! Отговори
Дирижабъл преди 4 години
Самозванците пишещи тук дори не приемат възможността лекар да е допуснал грешка. Не са били там, не са видели, но знаят, че ммайката си е убила детето. Такива "безгрешни" хора ни лекуват и спомагат да сме номер едно по смъртност в Европа.
19
4
 
5
 
! Отговори
ДО 16 преди 4 години
Ти на мен който преминах седем месечен курс на химиотерапия в СБАЛОЗ-А.Сахаров 1 ще ме караш да чета листовки бе юнак? Да не ти дава господ да лежиш 48часа разчекнат на вливки със системи ,за да проумееш че между листовки и реалност има разлика.Когато не деган ,ами нищо не може да ти помогне да преодолееш гаденето от много неща.Нормално е да се даде Деган при първа помощ,а след това да се вкарат в болница както другите повръщащи момичета,които са били също на косъм и са спасени.
18
3
 
10
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Тук доста младежи медици пишат. Това, че системата е кофти, не оправдава допускането на грешки и смъртта на деца. Сигурно ако бяха отглеждани в най-добрата среда щяха да имат по-висок шанс да оцелеят, но грешката е грешка. Защитавате се всеки път по този начин, но когато ваш колега ви направи същото не мълчите нали.
17
5
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Ти наясно ли си колко съдебни лекари-патолози има в правещи съдебна експертиза ?За ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СА ОКОЛО 45 ДУШИ!!!Повечето са на над 50 години Как точно да се обслужват бързо всички случаи на ,,съмнителнасмърт"? Както е тръгнало и с ,,мнението" на такива родители и многознайковци като теб,млади хора няма да се ,,засилят" към патологията.А и за финансирането да не говорим!!!
16
2
 
5
 
! Отговори
случва се за съжален преди 4 години
напълно е възможно да се объркат ампулите,не е за първи за съжаление най-вероятно няма да е за последен път,жалко за детето ,аз със сигурност знам за случай на объркано лекарство от преуморена сестра за понижаване на кръвно за възрастни венозно на дете и след това няколко часа борба за живота слава Богу успешно
15
4
 
11
 
! Отговори
сиг анин преди 4 години
разликата между убиеца и лекара е че единия го прави законно и не носи отговорност
14
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като стане и тук като в Африка на 150 км един доктор, тогава ще разберете колко е трудна и неблагодарна тази професия - в Германия напр. защо вземат наши лекари без никаква езикова подготовка, ами защото нямат достатъчно, да не си мислите, че са умрели за тях, и не бързайте да съдите така лесно за каквото и да е.......
13
2
 
14
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Понякога, само понякога, и лекарите са виновни. Пример: делата на ТЕЛК-комисията в Пазарджик, довели до уволнението на директора на болницата и разследване на половината персонал. Отделен въпрос е, че поради недостига на лекари и качеството на образованието в България през последните години, голяма част от лекарите ни завършват въпреки ниската си квалификация и като цяло са обществено опасни.
12
9
 
7
 
! Отговори
нормален преди 4 години
,,Лекарите са виновни" и ,,Лекарите го/я/ умориха"-рефренът на малокултурният човек! Всички роми и доста селяни го използват непресъснато.А т.р.о.л.овете намесват и политиката.До болка познато ежедневие!!!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТикварска работа!В нормална държава за 2 часа щеше да е готов !А така, в нормална държава, не в държава васал на руската ***
10
5
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Какъв препарат след химиотерапия се слага бе умнико?5-Флуороурацил се слагаПО ВРЕМЕ НА ХИМИОТЕРАПИЯ.Преминах седем месечен курс в онкологията.Аман от неграмотни философи.
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, щом някакви селяни с килийно образУвание в дълбоката провинция казват, че лекаря е виновен значи е така.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такъв филм "лекарска грешка "! Казва се лекарска НЕБРЕЖНОСТ ИЛИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Каквито са голяма част от БГ лекарите. Грешка се допуска на изпит по математика, да сложиш инжекция на някой и минути по -късно той да умре - това е престъпна немарливост, не грешка.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останалите ги спасиха в нолница на системи, след намесата на първия доктор.