Луксът WC - 15% у нас нямат вътрешна тоалетната, в Германия - под 1%

Класацията оглави Румъния, където един на всеки четирима няма такава
76
Луксът WC - 15% у нас нямат вътрешна тоалетната, в Германия -  под 1%
Снимка: Pixabay

Цели 15,3% от българите нямат вътрешна тоалетна в жилищата си. 

По този показател България е изпреварена единствено от Румъния, където повече от един на всеки четирима румънци (или 27,7%) е живеел в домакинство без вътрешна тоалетна. Това са данните на Евростат за 2018-а година и са по повод на днешния Световен ден на тоалетната - 19 ноември. предаде БНР.

Още по темата
Приблизително 2,1% от хората в Европейския съюз са живеели в жилище без собствена вътрешна тоалетна.

Това представлява намаление с 1,2 процентни пункта в сравнение с 2010 година, когато 3,3% от европейците имаха подобен жилищен дискомфорт.

Година по-рано  - през 2017-а г., 16,7% от българското население е обитавало жилища без вътрешна тоалетна, докато през 2010-а година този процент е бил цели 24,6 или близо една четвърт от българите.

След Румъния и България в тази печална класация се намират балтийските републики Литва (10,6% от населението без вътрешна тоалетна), Латвия (9,9%) и Естония (5,3%).

За разлика от тях делът на жилищата без тоалетна е под 1% в 19 държави-членки на ЕС, с най-ниски процентни близо до нулата в Германия, Люксембург, Холандия и Швеция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 25 години, бях още 1ви клас, си построихме вилата на Симеоново. Няма да забравя как и съседите строиха по същото време къща. Уви, без вътрешна тоалетна- миришело и не било хигиенично. Тотален потрес. Мисълта ми е- попадал съм на много "умни" глави, които строят къщи и умишлено не желаят тоалетна вътре?! Къщата ни на Симеоново няма канализация. Никога не е имало мирис, защото е направено както трябва. Липсата на тоалетна не е от липса на финанси, а от липса на сиво вещество.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия този 1% е в източната част. Не си правете илюзии.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден даваха за падането на Берлинската стена и казаха че на бившата Източна Германия ще и трябват още 50години за да достигне стандарта на живот в Западна.Веднага си помислих на нас колко ли ще ни трябват ?
40
0
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Този външен *** с това сърце /романтика/ но снимка е доста съмнително да е от БГ! :)) пп. незнам, незнам! щото тоалетна вътрешна се залага още в строителният план! А за гр. СФ външните в градоустройствения!
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не просто нямат тоалетни, то в Бъгария поне половината от сградния фонд е за събаряне. Като почнем от керпичените и гредоредни колиби по селата и стигнем до соц панелките и старите тухлени сгради повечето от които са опасни и ще паднат при първото земетресение.
38
1
 
10
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Добре че не послушах Съпругата си да бутна Външната Тоалетна , сега вече ни е необходима . При нас в Перник стана Страхотия - ако отидеш някъде - магазин , заведение , Държавна институция - всички Тоалетни са затворени поради воден Режим .Който Живее в къща и има кладенец и външна тоалетна е добре - иначе в Блокове и Коперации с канчета и бидони си обслужват Нуждите хората .
37
2
 
5
 
! Отговори
Закон на Тоалетко преди 4 години
Във всеки външен колзет винаги има един брой 168 часа.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия когато са се появили тоалетните чинии тука още не е имало вестници ! - а за тоалетна хартия никой не е и чувал.
35
1
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Ние в СФ пък вече нямаме външни тоалетни! Застроиха ги бре, и си мочаме на откритите зелени площи в паркове, градинки и междублокови пространства!
34
5
 
5
 
! Отговори
Фактически преди 4 години
Щото *** и Ганка ги мързи и искат все да им е ефтинко, фактически. Не им се дават пари за канализация, бутат пенсиите под дюшека и бранят всеки лев, фактически. А градските политически *** и Ганка гледат да открадат квото могат за да си уредят децата и внуците, фактически. Затова фактически няма канализации. Нали на *** от село като му кажат общинарите, че ще им копат градините се изправят на нокти.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се развиваме скоро и вътрешните и външните ще хванат паяжини !
32
1
 
1
 
! Отговори
Wc преди 4 години
ДО 34.....ВЕСТНИЦИ ДА САМО ОТ ЖЬЛТАТА ПРЕСА НО ИДВА ЛИ УРАГАН НЕ ПОДБИРАМ НА КОЯ ПАРТИА Е ВЕСТНИКА
31
1
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
А, по принцип повече от 50% нямаха вътрешна тоалетна, но след идването на демокрацията решиха, че ще се пренесат в София, та така останаха само 15%. А тия в София дето са расли без вътрешна тоалетна, си им личи отдалеч.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бояна и Драгалевци няма канализация но има къщи като палати ! - и пътища няма ама камери бол.Изобщо , сбъркана работа ! - тука винаги слагат каруцата пред коня и после се чудят що няма оправия.
29
3
 
3
 
! Отговори
педячовек лакътлайно преди 4 години
Аз познавам хора които се къпят още в корита. Старите хора по селата трудно възприемат техническия напредък.
28
2
 
14
 
! Отговори
Copocoид преди 4 години
Проблемът е много сериозен.Пиша го без никаква ирония или шега.Практически около 50% от индийците нямат никакви тоалетни, обаче над 90% имат мобилни телефони.За една жена това е ад - тя изпраща сутрин рано мъжа си на работа и се стиска цял ден защото ако излезе по каквато и да е нужда ще я изнасилят моментално.Така, че малко по-спокойно. България все още не е достигнала любимците на британците.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказано е че човек когато е клекнал се изхожда значително по-лесно и по-добре отколкото като е седнал на тоалетна чиния.Изхвърлете си тоалетните чинии и си сложете турски клекала и ще сте здрави.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е не толкова дали е вътрешна или външна, а да е свързана към канализацията и да не е със септична яма.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи????????
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,вече всички имаме вътрешни тоалетни , Ама ядеме ГУУНА - Еволюция ???