Какво причинява хеморагичната пневмония убиец?

Според специалистите усложнението протича мълниеносно
20 ное 2019 21:00,
21

Хеморагичната пневмония, от която се смята че е починало 3-годишното дете, често завършва с фатален край, твърдят специалистите. Какво обаче причинява опасната болест и колко бързо се развива?
Още по темата

Хеморагичната пневмония е много тежко усложнение, засягащо белия дроб, което може да бъде предизвикано от бактерии, вируси или гъбична инфекция, пише Bulgaria ON AIR.

Според специалистите усложнението протича мълниеносно, а действието му върху човешкия организъм зависи от имунната система.

Лечението на хеморагичната пневмония зависи от причинителя. Най-тежки са усложненията, когато причинителят е вирус, а някои инфекции не могат да бъдат лекувани.

Тогава лекарите могат само да поддържат болния докато неговата имунна система се справи сама. Такива усложнения се получават най-често след грип.

Ако този тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна.

Спeциалистите са категорични, че универсални съвети за това как да се предпазим от такъв тип усложнения няма. Но е важно да не подценяваме грипа и вирусните инфекции, да търсим лекарска помощ и да се ваксинираме, ако боледуваме често.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
,,Какво причинява хеморагичната пневмония убиец?,, -ПРИЧИНЯВА Я МАФИЯТА ГЕРБ И ИЗЛИВАНЕТО НА НАШИТЕ ПАРИ НА ТЕХНИТЕ ХОРА ;) Там се лее якоо .А никой не изисква нищо .Мафията герб убива
19
12
 
17
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Не се учудвам и диагнозата на детето да е измислена от патоанатома правил аутопсията за да оправдае бездействието на колегите си защото поговорката ГАРВАН ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ важи в гилдията с пълна сила .
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е, че лекарите съветват да не се самолекуваме, обаче като отидеш на преглед при личния, не можеш да се вредиш от пенсионери с рецептурни книжки, като ти стане наистина зле и отидеш в спешното се почва с "защо не отидеш при личния лекар или дежурния кабинет, кой ти е района, защо идваш тук". И се чудят как да те разкарат. Ходих след един епичен грип в Пирогов през нощта, защото не можех да дишам. След конско и обяснения, ми направиха снимка и кръв. Ама беше тегаво.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А иначе, възможно е усложнението да е настъпило много бързо. Но пък това противоречи с първото интервю на лекарката, в което тя казва, че детето е лежало на кушетката, изглеждало е интоксикирано и зле. Ако едно дете изглежда зле, и не знаеш защо, най-добре е да го вкараш в болница, където може да му се окаже бързо помощ в случай на нужда. А не да го разкарваш по болниците в търсене на легло. Не знам можело ли е да го спасят, но със сигурност не са помогнали с поведението си. Чиста немърливост.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пневмонията реално е най-големият убиец в световен мащаб. Има ваксина срещу пневмококи, но тя предпазва само от тях, а реално пневмония може да се развие като усложнение на всякакви бактериални и вирусни инфекции или химически замърсявания, както стана в САЩ с вейпването. Никога не подценявайте пневмонията и ако видите, че нямате сила, сънливи сте без причина, имате температура и ви е зле, по-добре идете на лекар да ви преслуша и/или снима. Защото тръгне ли пневмония, нещата са много зле.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви се е случвало а само говорите ей така синът ми прекара пневмония на годинка може би беше всичко стана за половин час и попаднахме в интензивното на изкуствено дишане детето беше като припаднала нямаше никакви реакции 4 дена.така че без да знаете не говорете моля
14
8
 
5
 
! Отговори
Хмммм, хмммм.. преди 4 години
...странно - под изявата на любимя вожд ББ за минути се струпаха 200+ любвеобилни предложения лекарите да бъдат хуманно изкормени, а тук - такава тишина......само обичайните по.пръ.цвания на свръхинтелигентни едноклетъчни.....Защо ли?
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Коя "първа докторка" визирате, интелектуалецо?
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако първата докторка беше разпознала симптомите, ако беше скочила и задействала спешно лечение, тогава можеше ли да има шанс? Можеше. Но не става да се разхождаш лежерно със стетоскоп на врата и болните да оздравяват от самосебе си. От друга страна - ние сме цветът на нацията, откъде ще се напрягаме заради тези плебеи! Това е под достойнството ни.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Ето, Ето - Главен Ескперт на форума тук вече е оборил аргументирно инфото от статията! Почитания, експерте!
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Бихте ли посочили поне една публична изява на коментираните родители, в която те споменават личния си лекар? Бихте ли оповестили направлението от ЛЛ, с което са отишли в коментираната болница във фаталния ден? Благодаря предварително!
9
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой съмнявал ли сее че ще има виновни. Сега ще измислят и вирус който ще ви състари за 15 минути и ще умрете от старост. Във века на високите технологии сме.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде знаете, че родителите са хомеопататвали вегански? Не ви ли е срам да пишете такива неща?
7
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен5Кой твърди, че детето е подхвърляно като парче месо? Родителите? Които са го докарали в болницата в терминална фаза / и това е обективен факт, а не измислица/ ? А сега чистят съвестта си, бършейки я с лекарите? На тях ли да се доверим?
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво казва по въпроса "трето око"?Хомеопатките лекуват ли я?
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко това оправдава ли подхвърлянето на детето като парче месо?
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземете респивакс - единствената читава ваксина срещу респираторни заболявания и е маде ин България !
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Да допълня - след като похомеопатствате вегански, бъдете здраво убедени, че няма лекар на света, който да не може да ви измъкне от ситуация на галопиращ сепсис в последните три часа на галопирането. И, ако все пак ви изпуснат и вземете, та си отидете, редно е роднините моментално да застрелят кофтия дофтор, дето не е успял да ви реанимира!
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си слагайте ваксини и слушайте хомеопати и билкари - докторите ще ви излекуват всяка пневмония като стигнете дотам.
1
14
 
11
 
! Отговори
Сега да... преди 4 години
...изчакаме реакцията на тукашните форумни експерти. Които в момента са в шок. Разбираем експертен шок. Научили са нещо, което е умножило познанията им в областта по 1 000 000.Та?