Ламбо - достоен, честен и винаги обичащ

Мариус Донкин и проф. Станислав Семерджиев с думи за големия актьор
27 ное 2019 11:42, Красимир Ангелов
14

Директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин изрази огромната си мъка от новината за смъртта на легендарния български актьор Стефан Данаилов.

"Най-добре е да помълчим, сбогувайки се с него. Мисля си дали той не се отърва от нас. Тази памет, която той оставя, би трябвало да бъде пример. Човек, който не разделяше хората на бедни и богати, на артисти и неартисти, на червени и сини... Човек, който беше винаги щедър, винаги готов да помогне, винаги обичащ и готов да прегърне всеки. Беше много близко до философията, че това, което даваш на хората е твое завинаги, а това, което запазваш, е изгубено завинаги. В този смисъл винаги беше щастлив", сподели Донкин за Bulgaria ON AIR.

Директорът на Народния театър бе категоричен, че старостта никога не е тежала на Стефан Данаилов.

"Той е истински артист, истински достоен и честен човек - и на сцената, и в живота си", подчерта Донкин и си спомни за последния споделен миг с великия артист: Вече трудно разпознаваше хората. Само се обърна, хвана ме за ръката тихичко и леко я стисна.

Ректорът на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семерджиев също сподели мъката си от загубата в ефира на "България сутрин".

"Предполагам, че студентите ще бъдат не по-малко съсипани от мен, защото те са по-малко обръгнали на такъв тип събития в живота. Тежък ще бъде денят не само за неговите студенти. Дипломирането им ще бъде с горчив привкус", започна той.

"Успя да постигне почти всичко, което искаше да постигне като преподавател и актьор. Владееше майсторството да общува със студентите във всякакъв момент и по всякакъв начин. Можеше да им обяснява теоретично и да им показва практически. Малко са хората в България, които могат да се похвалят с такава биография", каза още проф. д-р Семерджиев.

За него Стефан Данаилов е изключителна личност с огромно сърце. Човек, който като сгреши не само си признава грешките, но и има силата да се извини, когато е засегнал някого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Поклон преди 4 години
Велик и като човек, и като артист! Дълбок поклон! Изигра много роли , които съм сигурен оставиха мил спомен за него, в сърцето на всеки от нас! Още го помня от На всеки километър-бати Сергей...Ненавиждам комунистите, но този човек няма нищо общо с техните идеи, независимо, че ги поддържаше . Достоен за уважение!
4
4
 
9
 
! Отговори
ан преди 4 години
Гледах го преди 90 г ,когато играеше в народнияей,велик беше още тогаванеможах да заспя -такъв емоционален образ създаде за публикатагенийПОКЛОН !
3
21
 
7
 
! Отговори
Ромен Ролан преди 4 години
До Не съм ***, но.Ако на 20 години не си комунист значи нямаш сърце , ако на 40 години си комунист ,значи нямаш ум, ако на 60 години си комунист значи нямаш съвест.
2
8
 
19
 
! Отговори
Master преди 4 години
POKLON PRED EDIN DOSTOEN 4OVEK AKTIOR I VSI4KO OSTANALO POKLON NEKA ZAMAL4IM I DA SE U4IM OT GOLEMITE
1
8
 
69
 
! Отговори
Не съм комундел, но. преди 4 години
Този човек ми спечели уважението, че не се пребоядиса . Лек път към светлината.