След изборите: Манолова прави платформа за граждански натиск

Не е партиен проект, ще има приемна за юридически консултации
4 дек 2019 19:30,
54
След изборите: Манолова прави платформа за граждански натиск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият омбудсман Мая Манолова създава гражданска платформа, с цел да защити основни демократични ценности на българите, обяви самата тя. Манолова посочи, че това няма да е политическа партия.

"Няма да правим партиен проект и го казахме ясно и в нощна на изборите, и след това", допълни Манолова.

С екипа, с който се кандидатира на изборите за кмет на София, тя ще създаде и дигитална платформа, за да се оказва "граждански натиск" върху институциите.

"Подкрепата за всеки отделен човек, решаването на неговия конкретен проблем, с отстояване на неговите права срещу лошата администрация и високомерието на властта – това са каузи, зад които ще продължа да стоя, независимо с какво се занимавам", каза Манолова пред bTV.

Още по темата

Тя ще прави и безплатни юридически консултации в приемна. За тази цел водещи адвокатски кантори в София са изпратили юристи.

"Нито един от нас не се опитва да печели от това. Безплатно ще консултираме хората какво трябва да направят в конкретен случай, как да се защитят и към коя институция да се обърнат", поясни още бившият омбудсман.

На въпроса как ще се издържа приемната, тя отговори, че ще отвори дарителска сметка.

"Ясно е, че гражданската платформа ще има своите разходи. Всички ние сме хора с доходи и всеки един от нас като начало подкрепя проекта. Ще обявим и дарителска сметка, в която всеки, който иска да подкрепи защитата на гражданските права, ще може да направи дарение", поясни Манолова.

"Достъпът до медицинска помощ, таксите в детските градини, подкрепата за хората с увреждания – всичко това не са ли политически искания? Много удобно е партиите да кажат, че с политика ще се занимават само те. Гражданите трябва да се заемат с политика, за да защитят правата си", каза още Манолова.

Тя покани премиерът Бойко Борисов да посети приемната, за да види как са откраднати имоти на жена в центъра на София.

На въпрос на какъв етап е делото за касирането на изборите в София, Мая Манолова уточни, че то ще се гледа на 10 декември.

"Съдът допусна поне трима свидетели, които ще докажат как протоколите са поправяни и дописвани", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитра лисица е тя, с тази нестопанска организация ще взема пари по европейски проекти и ще привлича клиенти за адвокатската си кантора. От политическа партия нищо не може да изкара
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бспторпилата се разшетала неуморно!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клета майко България, как не се намери някой свестен и почтен човек да стане политик. Сега ни се натрапва сестра Галева, която е омазана до ушите от корупция . Не може да обясни от къде има пари като нито тя работи нито мъжа и работи нещо. Това просто е наглост нечувана и невиждана.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя сега ще търси под вола теле.болните и амбиции за власт я изтърсиха на земята'изгуби си хубавата работа като омбудсман сега ще си използва всичката злоба
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е клонинг на организацията, която прави Цветан Цветанов. И двете са огранизации за диверсии на официалната власт и концентрирането й в ръцете на медиите и НПО-тата. Предполагам, че в тази връзка скоро и ДПС ще се оборудват с такава.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истТочно !
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33 Напълно съгласен с теб ! 1. преди седмица прочетох че няколко човека са подали документи за регистрация на фирма за протести. Щели да работят по заявки и на добри цени ! Организиране на протести. (По повод тази , която протестира с още няколко жени като "представител на хората в неравностойно положение" И с подкрепата на Мая, тогава омдусман. 2. Когато някой казва :Не го правя за пари" значи говори за много пари. Дарителска сметка - ХАХАХАХА !
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТА КОЙ ЩЕ ФИНАНСИРА ГРАЖДАНСКИЯТ НАТИСК- РЕШЕТНИКОВ С ПАРИТЕ НА НЯКОЯ ФАЛИРАНА ИНСТИТУЦИЯ ЛИ, АЗ НЕ ВЯРВАМ НА СЕСТРА ГАЛЕВА- ТАМ ЩЕ СЕ ПЕРАТ ПАРИ ИНАЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА Е СВЪРЗАН С ПОДОБНИ ГНИЛИ ИНСТИТУЦИИ. ЧЕРВЕНИТЕ ПАК ЩЕ СЪЗДАВАТ МУТРИ, ТОЯ ПЪТ ЗА ГРАЖДАНСКИ НАТИСК И ДА ИМ ПЕРАТ ПАРИТЕ. КАМИОНИТЕ И АВТОБУСИТЕ С КОИТО ЩЕ ПРЕВОЗВАТ ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ЩЕ ИМАТ ЛИ ДВОЙНО ДЪНО......
30
18
 
1
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
Браво Манолче мачкай изедниците.И мошенниците.
29
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Байфиданкако Фиданке,глей ся:..-Омбудсмана е фигура,която е нарочена да реагира на евентуални обществени прошения...АКО РАЗБИРАШ....Сега г-жа Николова създава ..да го наречем "платформа",която ДА ИНИЦИИРА .."обществени прошения"..Сфатяш ли разликата?..-Омбудсмана требе да реагира,но тук става въпрос за ИНИЦИАТИВА!..Те това стряска най-много дембелите във властта..За това ви и разлаяха..
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙК"во ви става бе? да не сте писали на пияна глава? Не бих се учудила, така звучи. Не се излагайте, че и така хората не ви любят особено. Не задънвайте нещата.
27
2
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 4 години
Мьй пием по 3 бутилки водка без да повръщаме.
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова си направи гаргара с Манолова и я остави да обикаля като лунатик с две паки за да касира Конституцията.Борисов я беше уредил на топло местенце, а неблагодарницата реши да го събаря от власт !
25
22
 
0
 
! Отговори
РОССИЯ преди 4 години
мачкаме като валяк навсякъде и всичко защото сме РОССИЯ
24
20
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ преди 4 години
Мы всегда будем победителями!
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази Куковица е най-добре да направи платформа за катапултиране на изпортени кметове на бунището !
22
1
 
22
 
! Отговори
ист преди 4 години
Гражданската платформа на Манолова ще се издържа от дарители.Просяците около гарата също се издържат от дарители.Понеже платформата ще е за натиск, дарителите щащ не щат ще даряват доброЗорно.Не и се работи на другарката. Иска на на други косур да намира и с костинбродски номера пари да прибира.
21
1
 
23
 
! Отговори
Спортист преди 4 години
Сеатра Галева станала скиорка - Борисов и намазал ските ....!
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия не се дава, не се предава, по гръб не пада. Опитваха се разни палячовци немци и французи и накрая опита завърши в столиците им.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След година никой няма да си спомня за тая.

Спонсорирани публикации