Семейството на починалия Стефчо иска да се върне у дома, но...

Къщата им трябва да се ремонтира, да има баня, тоалетна
5 дек 2019 09:18, Петя Славова
25
Семейството на починалия Стефчо иска да се върне у дома, но...
Снимка: bTV

Многодетното семейство от село Кардам, което бе сполетяно от трагедия и едно от децата почина от отравяне, все още не могат да се приберат в дома си.

Хората живеят в нов дом, тъй като старото жилище крие риск за децата. В къщата бе открита отрова за гризачи, а според прокуратурата именно тя е причинила и смъртта на 9-годишния Стефан.

Още по темата

След трагичния инцидент, семейството е настанено в къща, предоставена им от съседка за временно ползване. Жената им е казала да останат в нея колкото им е необходимо, но семейството на Стефан не се чувства добре там, предава bTV.

Според бабата Стоянка домът им е безопасен, а остатъците от отровата са унищожени.

"Дойдоха от Русе, измерваха хората с някакъв уред и казаха, че всичко е било на нула", обясни жената.

В момента къщата е празна. Въпреки мъката от загубата на детето, семейството иска отново да се върне в дома си. Другите пет деца се възстановяват и вече ходят на училище и детска градина. Много хора им помагат като им осигуряват храна и дрехи.

За да се върнат в дома си обаче е необходимо къщата да се ремонтира. И тъй като това е непосилно за семейството, са сложени дарителски кутии и има разкрита банкова сметка. Организиран е и коледен базар за набиране на средства.

Кметът на Кардам Георги Събев иска в къщата да се пристрои тоалетна и баня, да се пусне топла вода и да има кухня за децата.

"Има много бедни хора по селата. За жалост ги виждаме като станат някои бели от битов характер и разбираме колко са бедни хората и, че не живеят добре", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефчо се превърна в мъничка Звезда...
22
0
 
2
 
! Отговори
До 14 Лили преди 4 години
Нещо да сте чували за благотворителни организации ?! В добрия Запад ги има и то много. Но само гледате. Иначе сте на светлинни години от от тези хуманни общества.България винаги се е движила от фaшизъм към кoмyнизъм и обратно. Никога не е имало капитализъм от западен тип.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19И според тебе хората трябва да вършат тежка физическа работа по 10-12 часа на ден, без почивни дни за жалките 20 лв.? Защото били бедни!!! Значи бедният да работи за стотинки, щото е беден и ще си остане беден с такива "бизнесмени" като теб.Що не си вкараш украинки и молдовки да ринат таковата на кравите ти? За 20лв.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бащата къде е, не трябва ли да се грижи за децата си, които е направил в нетрезво състояние.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мързеливи хора не помагам. Бабата и дядото са на моята възраст. Аз по цял де се скъсвам от работа, давам и нощни смени, а те искат всичко да им се направи наготово. Дори не си почистват къщата - 8 души живеят в нея.
18
7
 
4
 
! Отговори
До ку ку преди 4 години
Аааа... не си прав,братле! То животните търсят закътани и уютни убежища за малките си и ги хранят, а те самите гладуват... Тея са по-зуе... живеят в коптор и предполагам, че ги мързи да изкарат 20 лв с честен труд.Преди време познат сподели за свой познат, който не може да си намери работници за фермата: Предлага им работа, а те викат: за 20 лв нема да ринем на кравите ... и ходят да лежат на социала.п.п. тук става дума и за бели и за питиета
17
5
 
2
 
! Отговори
ку ку преди 4 години
Може, може, точно може да се развъжда като животно!
16
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Авие как ги изчислихте тези 50 - 60%, може ли да обясните тук, да, доста работни позиции са измислени наистина, а точно Лили е права, и тя никъде не казва, че ще останат само богатите, то това не подлежи на никаква логика, и на практика е невъзможно на нашата планета, някъде другаде може би? В крайна сметка не може някой да се развъжда като животно?
15
4
 
6
 
! Отговори
До 14 Лили преди 4 години
Ако останат само богатите няма да има от кого да грабят и ще се изядат един друг. Държавата ще се обезлюди и ще губи територии. Правителството няма да може взема заеми, защото едва ли ще им отпуснат при такъв кредитен рейтинг и пустееща територия. Не всеки който работи е полезен. 50-60% от така наречените работещи ще са по-полезни на обществото ако въобще не работят.
14
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До ами - доказано е, че тези с моногото деца, независимо от етноса, не се спукват от работа и по целия свят е така, тъй че по-кротко......, повече от едно - две деца в сегашния свят си е мизерия, това не ви е по-миналия век, когато са ги пращали на десетина години по ниви и фабрики!
13
8
 
15
 
! Отговори
лили преди 4 години
Искам този, който е писал минус за развъждането на бедните да ми обясни, защо аз да плащам на някого, който на всяка цена иска да си остави гените - ами логично е той да си плаща за това, и то в повече, защото замърсява, консумира, макар и по-малко от богатите, и нищо не дава, а не както беше казано - балъците да работят, докато им се спука гьонът!
12
5
 
9
 
! Отговори
ами преди 4 години
Нали има демографска криза нали искат да се раждат деца?След някоя година кой ще е мнозинство в БГ много добре знаете!Държавата трябва да подпомага многодетните семейства ако иска да се раждат деца!Как за приемни семейства има пари и то много?
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си беден и работлив не е престъпление, престъпление е, обаче да си беден, мързелив и да правиш непрекъснато деца, с цел да омилостивиш другите да ти дават пари и да точиш социалната система. Така, че ще ме извиняват тези хора, но вместо да имат не знам колко деца, да се бяха ограничили до 1-2. А не имаме 10, помогнете! Ами никой не им е длъжен да им помага, само защото не могат да си правят сметката и/или ги мързи да работят! И не става дума само за този случай, а по принцип!
10
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не плачете за бедняците, защото аз познавам няколко такива, обикновено това са хора тарикати, директно са ми казвали, че няма да работят, защото имело достатъчно балъци за това, животните не работели и пр. простотии, знайте, че човекът не е теменужка невинна и рядко причините за бедността са истински, лично мен не ме дразни или измъчва това, че са бедни, а че се развъждат.....
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам много неща ама на...
8
10
 
25
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Нали бедността не е порок? Но да раждаш деца без да им осигуриш нормално място за живот и да нехаеш за отровите, на които ги подлагаш, е позорно. После да имаш самочувствието, че други са длъжни да ти "оправят положението", защото си действал безотговорно, е безочие. Къде е чувството за отговорност на това семейство? Как е живяло досега в къща без баня и тоалетна? Защо претендира други да повдигнат стандарта им на живот?
7
9
 
25
 
! Отговори
Седем деца ? преди 4 години
Как хора без сериозни доходи и образование се решават да имат повече от три деца ? Ами тези деца дори и да са природно интелигентни с наличните ресурси на семейството които се осигуряват от родителите или роднините, най много да продължат да мултиплицират моделът който виждат в момента - живот в мизерни условия и ограничен кръгозор и виждане за света, трябва не да им се дават пари а да се подпомогнат родителите да променят начинът си на живот
6
7
 
14
 
! Отговори
До 1-Кво преди 4 години
Ами да станат съветници ,ама нали трябва да се научат да четат и пишат,а не само да надигат шишето и да правят нещастни деца.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останали са сърдечни хора по селата. Браво на тази съседка, ако чакаха социално подпомагане щяха да спят на двора си още.
4
14
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
По цял свят има бедни и това е нормално.Но има и богати , за разлика от социализма дето почти всички бяхме работещи бедни.