Борисов на борда на самолетоносач на САЩ: НАТО ни е приоритет!

Премиерът увери, че ще продължим да участваме в мисии на Алианса
474
Борисов на борда на самолетоносач на САЩ: НАТО ни е приоритет!
Снимка: Правителствена пресслужба

Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач "Хари С. Труман", където заедно с ръководената от него делегация участва в опознавателна обиколка в рамките на НАТО.

Заедно с българския премиер на самолетоносача на ВМС на САЩ бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Присъства и делегация от Република Северна Македония, ръководена от премиера Зоран Заев.

Министър-председателят изтъкна, че страната ни разглежда участието си в мисии и операции на НАТО като основен приоритет и възнамерява да запази ангажимента и приноса си към тях.

"България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност", категоричен беше премиерът. Той акцентира и върху отличното сътрудничество между България и САЩ в редица сфери, което е от огромно значение на фона на предизвикателствата пред международната среда.

"Заедно сме по-силни във всички области – ние сме съюзници в НАТО, партньори в областта на отбраната, партньори в енергетиката, партньори в бизнеса и много повече. По вода и по суша, ние сме силни заедно", заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

На борда на самолетоносача "Хари С. Труман" премиерът Борисов и ръководената от него делегация бяха заедно с делегация от Република Северна Македония и с представители на посолствата на САЩ в София и Скопие. Делегацията на Република Северна Македония включваше премиера Зоран Заев, председателя на парламента Талат Джафери, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и началника на отбраната генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски.

Адмиралът от ВМС на САЩ Джеймс Гордън Фогго III, командир на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и командир на Съюзническото командване на силите в Неапол, приветства делегациите на борда.

"Хари С. Труман" е осмият самолетоносач от клас "Нимиц" на ВМС на САЩ, кръстен на 33-ия президент на Съединените щати. Понастоящем американският самолетоносач е в зоната на отговорност на Шести американски флот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та:-"ОТАН" удари САМО Сърбия!!!!...Защото тя /Сърбия/ си е ПРОРУСКИ настроена,а това дразни до тремор краварите...пак повтарям:-Ако отанците бяха НАИСТИНА миротворци,а не НАЙ$БРУТАЛНИ БАНДИТИ,каквито са,щяха да подходят ДИПЛОМАТИЧНО в шантавата история "Сърбия-Косово"....Но,"адмиралите" разбират само от едно:-"БОМБАНДИРАЙ!"..
343
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците с колективно наказание за взимане на допинга ние с колективно наказание заради алчни корумпирани и крадливи управницино при руснаците е 4 години а нашето много се проточи и не му се вижда края
342
6
 
3
 
! Отговори
да живее България преди 4 години
Слава на НАТО и браво на г-н Борисов.
341
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен367симпатяго,дано не помислиш че съм невежа,но кога сърбите са воювали в Босна и Хърватия?..Доколкото знам,цялата галимация дойде от Косовската история.."Галимация",която и сега,а и за напред ще остане В МЪГЛА,защото и едните и другите се обвиняваха взаимно в престъпления...Но "ОТАН" се намеси..НА СТРАНАТА НА КОСОВАРИТЕ!!!!..Защо?..Защо не бомбандира "с превантивна цел" И ЕДНИТЕ,И ДРУГИТЕ?!?!Изобщо:-ЧИЙ ГО ТЪРСЕШЕ отан В ТОЯ РЕГИОНАЛЕН КОНФЛИКТ?Освен да строши ръцете на про
340
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 4 години
НАТО е армията на ционистите за завладяване на света и установяването на Новия Световен Ред.
339
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО няма алтернатива.Това е най-големият военен съюз в историята на човечеството ,България трябва да се гордее с членството си.Естествено е със САЩ,да се съобразяват всички в НАТО.За следващата година военият бюджет на щатите е 738 милиарда долара!Каква Русия ви гони,те не могат да направят светстен съвременен военен кораб,камо ли самолетоносач!Самолетоносачът ,,Кузнецов" е пародия на съвременен боен кораб ,по дима от комина врагът го вижда от десетки километри!!!
338
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 361Нещо забравяш,че Сърбия воюваше в Хърватско,Босна ,Косово,даже НАТО много късно им наби шушоните.Ирак нападна Иран,по-късно и Кувейт,изтребват кюрди с десетилетия!Афганистан ,ако останеше под контрола на ислямистите -талибани ,нищо чудно да окаже влияние и в/у цяла Средна Азия.Не случайно Русия и републиките от Средна Азия подкрепяха НАТО в Афганистан!
337
2
 
4
 
! Отговори
Pumpkin преди 4 години
Тиквуна вече може да се похвали че е карал самолетоносач и дрон
336
0
 
4
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Качи се на самолетоносач,и се размечта,сега се чувства още по-голям.
335
4
 
11
 
! Отговори
Най добре преди 4 години
Крайно време е смрадливата тиква да се качи на катафалка-голяма радост ще настане за народа.Ще го изпратят с хиляди псувни.
334
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и нещо весело:-Като гледам коремчето на Шкембето,сигурно ще са близнаци....Ей,некъде приемат ли вече предложения за имена на наследниците?
333
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен358добре,Тонка,спри да са пънеш да не ти са усложнат хемороидите....разбрааме:-Радев не е "Ас",а ти си ФАС...Фас,фърлен от еврейски "АС"...или американски..
332
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО били отбранителен съюз...и от какво се отбраняваха като нападнаха Сърбия после Либия, Ирак, Афганистан и т.н. да не би някой да ги е нападал...да ги е бомбардирал да е заграбвал тяхна територия....просто питам...
331
0
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
устайети ги тия самальотхамали ли са кви са, кажете сега имаше ли гушкане, мушкане, ала бала, блага ракийка ала бала, мустафата изглежда още да йе в американска детеротна възраст към 55, давай бойко, за българия, наври и го там де слънцето не угаря.
330
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО няма как да ти е приоритет защото никой не ти е давал това право. Назначен си за да повишаваш жизнения стандарт и условия на живот на българите. Ако си мислиш че си назначен за да харчиш пари за НАТО значи трябва да бъдеш изхвърлен с тояги и камъни. Мръcна тоталитарна cвиня!
329
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 357клипчето го има, даже одеве постнах линка ама го изтриха. Исках само да престанете да наричате Радев "ас" защото е лъжа. "Ас" а пък с нальот 1/20 от обикновен израелски или американски пилот. "Ас" без нито една бойна мисия. "Ас" пък припада в Рафала....:))
328
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 343Гледаш го, защото си гадняр, затова.Какво толкова те кефи, че някой припаднал в някакъв самолет, ако изобщо това е вярно, защото лъжци като теб бъкат в това сайтче?Мазохист ли си, какъв си?Теб ако те сложат в такъв самолет, може би ще умреш там, но не се спираш да досаждаш в сайта.
327
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До TTабе душо,на рашъните не им требат самолетоносачи!!!-Тия немат никакво намерение,ЗА РАЗЛИКА ОТ Кравария,да нападат и бомбят други страни ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!..НИКАКВО!..Е,ако некой щурчо превърти и са опита да ги "захапе",тия /рашъните/ са му подготвили изненада....ЗА НЕКОЛКО МИНУТИ!....така че стига с тая ПРОКИСНАЛА мантра за "Кузя"!Моли се да не се стига до мерене на .."самолетоносачи"!
326
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Видехте ли как бате Бойко може да кара и самулето носач той може сичко и затова ние заедно с американците и с тонката многу го убичаме щото ф-16 магат да фърчат и да свалят руски железа и колко многа руски железа свалихме у черно море само да знаете
325
9
 
2
 
! Отговори
TT преди 4 години
До Минка МанатарскаСпоко *** Минке...За баланс Бойко ще посети и някой руски самолетоносач...Опааа-грещка..Единствения самолетоносач на рашаните-димящата гемия Кузя май даде фира още миналата година...