Българите подкрепят по-високите такси за камиони и автобуси

Данните са от проучване на социологическата агенция "Тренд"
13 дек 2019 15:45, Ния Христова
27
Българите подкрепят по-високите такси за камиони и автобуси
Снимка: Ройтерс

Голяма част от българите подкрепят по- високи такси за камиони и автобуси, съобщи Bulgaria ON AIR. 77% от българските граждани одобряват по- високите такси за камиони и автобуси от тези за автомобилите.

Интервюирани са 1000 души, а проучването е възложено от Пътната агенция като причина за него е въвеждането на тол таксите.

На анкетираните е зададен въпросът "Одобрявате или не одобрявате тази система?". Част от хората, по- точно 64% процента, са отговорили положително. Негативен отговор са дали 12% от анкетираните.

52% от хората са съгласни, че камионите, които замърсяват въздуха по- малко, трябва да плащат по- ниски цени на таксите. Други 26% смятат, че това решение няма да доведе до по- слабото замърсяване на въздуха.

53% от хората смятат, че със събраните пари от тол таксите трябва да се изграждат нови пътища. А другата част от анкетираните- 26% смятат, че парите трябва да се използват за поддръжка на сегашните пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 4 години
Българите нямат нищо против някой да плаща нещо когато не са те. Обаче тези такси ще влязат в цената на всичко.Най-добре беше да се качи акциза на горивата и от там да се финансират пътищата.Така е най-справедливо - който потребява най-много гориво той потребява най-много път.
5
2
 
21
 
! Отговори
Минчо преди 4 години
Абсолютно манипулиран резултат. Ако имаше въпрос, напр. "Мислите ли, че по-високите такси за камиони и автобуси, ще доведат до увеличаване на цените на дребно -напр.хляб, мляко и пр. и одобрявате ли ги ?", нещата щяха да изглеждат различно. Но който плаща, в случая АПИ, той й поръчва музиката (разбирай верния въпрос).
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно българите са извратени и искат да се вдигнат цените на всички стоки. Хората обичат да им е гадно. Интересно отр къде дойде проучването. Всъщност сам ще се досетя.
3
1
 
18
 
! Отговори
Има един лаф преди 4 години
Статистика - стъкмистика!
2
3
 
23
 
! Отговори
NZ преди 4 години
До ПосетителКогато се повишава цената на транспорта, това влияе пряко на крайния продукт, който се плаща от всички. Освен, че ще караш по дупките, и ще плащаш по-скъпи продукти в магазина заради тол таксите ;)
1
11
 
8
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
С мойта лека кола ли плавя дупки и коловози по магистралата? Или камионите и автобусите ?