Да подадеш ръка на забравените: Мартин, който храни бездомните

За втора година столичен ресторант помага на хората от улицата
25 дек 2019 10:14, Боряна Павлова
47

5079 гледания   |  Още видео
Мартин e човекът, който подава ръка на бездомни. За втора година собтвеникът на столичен ресторант и неговия екип готвят всеки ден за хората от улицата.

"Причината е това, което ни заобикаля - всичките тези хора, които ги срещаме на улицата – повечето от нас ги подминават, отвръщат си главата на другата страна и продължават натам, накъдето са тръгнали", обяснява Мартин пред Bulgaria ON AIR.

Години наред 52-годишният Румен живее с хорското пренебрежение. Улицата е неговия дом, а Мартин - единственият му близък човек.

Част от продуктите са от дарители, а менюто всеки ден е разнообразно, разказва Емилия, която всеки ден приготвя храната за бездомни.

Редовен дарител е и Никола. Освен със събрани от него пари, 8-годишното момче помага и в раздаването на храната.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Горния преди 5 месеца
Не са ми проблем бездомниците, проблем са ми бездушните.... Много внимавайте какво правиш, после да няма кво стана...!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво става, бе? Къде ми е коментарът?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Василев

Умник,
наистина ли одобряваш режима, при който всеки лентяй биваше настаняван някъде на заплата и му се даваше квартира, защото законът забраняваше да има хора без дом и без работа?
Една стабилна държава трябва да заставя здравите хора под 65 г. да работят за прехраната си, ако нямат лично имане, от което да се издържат. И да поема разноските по изхранването и настаняването на онези, които са престарели или болни и са останали без дом и без работа.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Държавата вместо да раздава социални помощи, трябва да направи така, че гражданите винаги да могат да се нахранят някъде и евентуално да пренощуват. Ще е в пъти по еврино и по полезно. Сега с парите от по ощите купуват алкохол и цигари. Браво на тозо човек, че е истински човек!!
35
4
 
1
 
! Отговори
Сдухана супа преди 5 месеца
Не е важно кого и с какво си нахранил(буклуците от фризера), а да те покажат путиливизора.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Просто
ЧОВЕК
БРАВО
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Главния герой във видеото Румен по цял ден пие и пуши в кв. Миленков пред местния магазин! Цял живот си правят кеф на уия, мързи ги на работят, брат ми също беше във видеото на 62 години здрав цял живот не мога да го накарам да работи - не пие и не пуши, но е пословичен мързел и хитрец и домашен айдук! Не ги съжалявам, бокклуци са
32
1
 
1
 
! Отговори
УЖ ПРАВОСЪДИЕТО преди 5 месеца
ДО 32 . ТОВА СЪМ АЗ ПРАВОВИЯ РЕД , ТАКОВА МИ Е ПРАВОСЪДИЕТО - МЕСОМЕЛАЧКА ЗА ХОРА ! ОБРИСУВАЛ СИ МЕН - БЛАГОДАРЯ ! ! !
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато има един гладен, един нямащ легло и покрив, където да се подслони, едно дете за което няма пари за здравето му, един на който му искат пари за да се образова.... плюя на тези, които имат власт в тази държава. Би им отивал кръста, но не за изкупление на грехове, а за назидание!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чак не мога да повярвам. Браво е малко да му се каже на този мъж. Дано са повече като него и по-малко да стават тези, които те бутат в казана
29
1
 
20
 
! Отговори
Оня от горе преди 5 месеца
Бездомниците не са проблем, а бездушниците......
28
1
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 месеца
Страхотно момче !!! Гледах го при Слави Трифонов ! Голямо сърце се иска за тая работа !Да е жив и здрав !
27
1
 
15
 
! Отговори
ЗА УЛИЦАТА... преди 5 месеца
ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ - ГОЛЯМ ЗАЛЪК ХАПНИ. !
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК И КОГА МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ НЕНАДЕЙНО НА УЛИЦАТА
УЛИЦАТА БЪРЗО СМИЛА ВСИЧКО И ВСИЧКИ ПОПАДНАЛИ И НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ УЛИЦАТА
ТЯ ИМА СВОИ ПРАВИЛА И МЕТОДИ И БЪРЗО И НАЙ ЧЕСТО БЕЗВРЪЗВРАТНО СМАЧКВА
ВСЕКИ ПОПАДНАЛ
С УЛИЦАТА ШЕГА НЕ БИВА.- ПАЗЕТЕ СЕ ОТ УЛИЦАТА.
УЛИЦАТА ИМА СВОИ МЕТОДИ КОИТО ВИ ПРЕЧУПВАТ БЪРЗО И БЕЗВЪЗВРАТНО
ЛЕСНО СЕ ПОПАДА НА УЛИЦАТА - ПОЧТИ Е НЕВЪЗМОЖНГО ИЗЛИЗАНЕТО
ТЯ ПРЕЧУПВА ИНТЕЛЕКТА И ВВОЛЯТА
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ УЛИЦАТА
26
0
 
11
 
! Отговори
Демокрация преди 5 месеца
Влизаш в кабинки, задраскваш на листчета и така даваш власт на други хора да се разпореждат с живота ти, но те не носят отговорност,имат само власт над живота ти, а вместо да оправят живота ти оправят техния живот и на близките си, и когато не живееш добре ти казват вземи живота си в свои ръце (но те имат цялата власт над него) ти си виновен, оправяйте се сами, помагайте си сами на бездомници и на бедни, ние сме заети с властта и да оправяме семействата си, не чакайте на друг, сами се оправяйте
25
15
 
1
 
! Отговори
Млад човек преди 5 месеца
До Василев

Можем да забогатяваме, да правим бизнес, да станем милионери, другите да ни работят а ние да живеем като бели хора, да имаме власт возим красиви жени в скъпи коли а другите да имат респект към нас и да ни уважават и да се страхуват от нас, че можем да ги уволним и да останат на улицат клошари. А преди демокрацията всичко това беше невъзможно при социализма не можехме да забогатяваме, затова ние младите хора обичаме демокрацията и Америка и мразим Русия.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не си мислете, че се минавате или ви прекарват като нахраните някого. Както и да го погледнеш тяхното не от розово. А да ги кориме защо се са докарали дотам, това е сложна тема. Едни ще почнат да политизират, други да драматизират, трети да им се нервят...
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
26 ами то нямаше и изоставени деца, бременни под 18, безработни, инвалиди. Затова сега си борим с предрасъдъци и остарели разбирания. Деца взети насила от майките си, за пред хората, деца отгледани в домове, в нечовешки условия и на 18 изхвърлени на улицата. Айде да не идеализираме онова време.
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много от тях нямат никого, чрез програми може да им се помогне на тези които искат, тогава и такива, които искат да живеят така. Човекът ги храни, но понякога това добро, не е добро.
21
9
 
25
 
! Отговори
Гаманов преди 5 месеца
Нито преди 1990г имаше бездомници,нито след 1944г Да ви коментирам ли скапаната "демократичната" Система на вас"доволните" За по малко от 30год.успяхте да унищожите БГ Позор е в една селско-стопанска страна да има гладуващи,мизеруващи и бездомници...
20
21
 
8
 
! Отговори
лгбтq преди 5 месеца
Не бива да се помага на мързеливите, това има обратен ефект. А тоя нека ги вземе у дома, може да помагат на жена му докато той работи да изкарва пари и да плаща данъци.