Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес

ДПС организира митинги
26 дек 2019 13:58,
319
Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес
Снимка: BulFoto архив

Навършват се 35 години от първата съпротива срещу Възродителния процес в Родопите. През този период насилствено са сменени имената на хиляди български турци. Тя завършва с десетки депортирани в лагера на остров Белене, съобщава NOVA.

Още по темата


На 26 декември 1986 г.  край Тюркман чешма падат три жертви. Днес хората там се събират, за да почетат паметта на загиналите. Митингите се организират от ДПС и ще продължат и през следващите дни.

„Тази година Всевишният ни даде хубаво време. През 1984 г. обаче времето не беше хубаво. Докато нас ни има, за Възродителния процес ще се пише в учебниците”, заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tosi proces e bil po tiahno sobstveno jelanie i tiahna partiina iniciativa na tehnite partiini chlenove, vojdove i agenti. ima mnojestvo fakti na takiva hora s jelanie za zaednost v staria bg esik, bg narot, bg rodinia. logichno e da ne sa bili vsichki na 100 procenta saglasni za tasi bg razkrasitelna hartiena evropeizacia. to i sega ne sa na 100 procenta saglasni za eu, iskat hem vatre, hem v uk ili samo napolovina vatre.
109
5
 
2
 
! Отговори
BG-TR преди 4 години
Щирлиц, кажи ми тогава Джон Атанасов какъв е.
108
11
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Български турци няма.Има насила помохамеданчени българи.
107
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон пред шестте невинни жертви на гара Буново,преди 35 години,когато турци взривиха вагон за майки с деца. Тероризмът на екзалтирани турци породи идеята на комунистите да променят имената,което беше една простотия.Не мога да разбера защо недоволните от приеминуването се коалираха с партията,която ги преименува? Напомня ми една народна приказка " Ти го е*беш,то ти се радва...."
106
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък чакам някой да се извини за петстотинте години РОБСТВО и геноцида който са осъществявали над българите и над цялото християнско население на Балканите.Едва ли ще дочакам. Защото тези хора станаха изключително нагли а този ми ти възродителен процес се изтъпанчва тука за щяло и нещяло. Много важно. Сега ние търпим тяхната наглост защото живеем в демокрация и правата им трябва да се зачитат.но това вече е прекалено. До гуша ми дойде от тях.
105
7
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
На крачкна сте да се върне ДПС на власт заедно с БСП и отново да лапат заедно. Ако ГЕРБ загубят, връщсат се ДПС и БСП. Не, че ГЕРБ са цъфнали, та завързали, ама все тях си избирате.
104
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Традициите не са това,което бяха!Българите прощават и забравят,а един етнос, заради 5 г. сменени имена,отбелязва вече 35 г. извънредни свободи и права!А Партията,докарала ни този резил, трижди да е проклета и вечен огън да я гори!
103
2
 
7
 
! Отговори
Сняг преди 4 години
На снимката има сняг, а в Кърджали е лятно време...Ашколсун на днес.бг, хубава манипулация на електоралномат'риялните единици.
102
1
 
15
 
! Отговори
Мехмед преди 4 години
В Кърджалийска област няма никакъв сняг към днешна дата, а особено днес веремето беше лятно. Гледам на снимката има сняг, а като източник са посочили "архив". Снимката не може да бъде намерена и чрез гугл съъч, така че този "архив" ще да е доста секретен...Времето и мястото на снимката остават тайна, а целта на журналистите е ясна...Стига сте манипулирали и сплотявали редиците на дпс и едни други патрЕотични партии.
101
11
 
15
 
! Отговори
нн преди 4 години
Що за термин български турци. Има ли сръбски турци, има ли румънски турци, има ли гръцки турци и т. н. където е била Османската империя? Защо се позволява на мюсюлманите в България да се идентифицират с Турция. Завоевателите турци са си отишли от нашите земи с турската войска по време на Руско-Турската война от 1878 година. В България са останали само българите преобърнати насила в мюсюлмани и тези хора са техните наследници. Какви турци са? Защо се опорочава историята?
100
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,които не знаят български,не са българи.Щом се припознават като турци да си вървят в Турция.Там им е мястото.В европейска България няма място за фесове,шалвари,неграмотност и омраза към моята родина.Какви са тези сбирки?А атентата във влака,където загинаха българи,някой отбелязва ли го?Ааааа,като не ви харесва-марш от тук.
99
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези фесове в Република България?
98
9
 
7
 
! Отговори
100%TURK преди 4 години
Маршала.Хубава снимка. Не се страхувайте момци. Само една снимка.
97
6
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тоя с феса и подобни нему иска да дойдат и да ви резнат зелника, да им слугувате, като роби, да изнасилват жените, дъщерите и сестрите ви, поврага!!!
96
11
 
12
 
! Отговори
БГ лудогорец преди 4 години
Защо когато смениха имената хората с турско самосъзнание насилствено и после им ги върнаха,те не си върнаха българските.Нали беше неправилно?А те си останаха с турското и с българското,за да се ширят из Европа.Когато си Хасан, бъди!Асен си е българско и не ви отива.Бъдете каквито искате.Щом сте в България-спазвайте закона в БГ,както това правите,когато отидете в Германия, Швейцария и т.н.Ако ви е по-драго в Турция - моля.Да стоите в България, ама не говоритебългарски. Аз знам турски,но съм бълг.
95
13
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Какъв е този кирлив фес на снимката? Голям бабаит се пише. Примитивен народ е това.
94
11
 
18
 
! Отговори
Дядото с феса, преди 4 години
който се кипри на снимката, дали знае, че по време на Голямата екскурзия някои старци демонстративно нахлупвали запазени от едно време фесове, когато стигали до турския граничен пункт. Но какво следвало?Турските граничари грубо смъквали фесовете от главите им и ги хвърляли на земята. Някои от дядовците с фесове били и псувани преди да им обяснят, че в съвременна Турция фесове не се носят.Но у нас е демокрация, за разлика от там. Дано дядото от снимката да съзнава това.
93
5
 
21
 
! Отговори
Анорак преди 4 години
Турскоговорящите "българи" напуснаха БГ заради възродителния процес,обяснимо е.Но защо българскоговорящите напускат страната в която са родени. Значи когато иде реч за турците "да си отиват в Турция ,а искате ли 1 500 000 заминали на Запад българи да се върнат в Родината си .защото са етнически българи /Турците в Турция.българите в България/ Това ли е решението???
92
12
 
23
 
! Отговори
30 години ДЕМОКРАЦИЯ преди 4 години
Още година власт на другаря Тодор Живков и щяха да си го отбелязват от Турция. А ефенди Карадайъ щеше да е най-много строителен работник.
91
14
 
11
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Абе ние нямаме ли снайперисти?