Чака ли ни нещо добро? Още сме най-бедни и най-неграмотни

Ръстът на икономиката от 3-4% не води до сближаване с другите от ЕС
315
Чака ли ни нещо добро? Още сме най-бедни и най-неграмотни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансистът Мика Зайкова призна, че не е оптимист за развитието на страната през 2020 г.

"България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна. България остава без върховенство на закона. Имаме ръст на БВП, но темпове от 3-4% не са темпове, които водят до доближаване до страните от Европейския съюз. Системата ни на здравеопазване е в пълен хаос. В годината, в която нямаше засушаване, нямаме вода. Имаме и най-мръсния въздух. От страна за инвестиции и за развитие се превърнахме в страна, която събира боклука на Европа и го гори", разкритикува тя пред БНР.

Още по темата
Според нея всичко ни удря по джоба - водата поскъпна в 24 региона, инфлацията расте, цените на храните скочиха, услугите също.
 
По думите ѝ през следващата година се очаква да настъпи рецесия, а страна с отворена икономика като нашата е сериозна застрашена, защото се влияем от случващото се по света.

"Не можем да очакваме сериозно подобрение, защото изнасяме стоки с ниска добавена стойност. В продължение на години правим мимикрия на реформа, а не истинска реформа", коментира Зайкова.

Тя пресметна, че най-големият инвеститор са българите, които работят в чужбина и без парите, пратени от тях, българите нямало да похарчат 2,4 млрд. лева по празниците.

Освен това българите разчитали и на бързите кредити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
тоти преди 4 години
На Гърците им бутат кредити на Държавата да не намаля заплати ,а ние балъците вземаме кредит от тъпата Държава,щото сме бедни и такива ще си останем ако сме робите на Европа
230
0
 
2
 
! Отговори
НЯма деца преди 4 години
През 2001 година академик Хинковски уведоми че понеже нямаме нито едna крава болна от BSE /болеста Луда крава" трябвало да убием нашите крави и да внесем от страни къето имало милиони заразени..НЯМА възможност чрез тази техника да внесем майки за БЪлгарчета.
229
0
 
2
 
! Отговори
ПОследен шанс преди 4 години
Чрез нагло престъпни програми на министерство на образованието е блокирана трайно раждаемоста . Няма бременни няма раждания на деца..Девойките се държат в училища и университети без заплати и доходи з а раждане и отлгеждане на деца. Младежите нямат работа и доходи и не смеят да се женят. това е за първи път в историята на човешкия род на Балканите..Да се заплащат достойни пари за всяко родено и отглеждано дете вкл от БЪлгарки.НЯМА ВЕЧЕ Годни ЧОВЕШКИ МАЙКИ>>
228
0
 
1
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 4 години
Да се обясни писмено срещу подписи на Радев и Борисов че нагли престъпници на власт ограбват десетки милиарди годишно от народа през бюджета. перат милиардите през корупционни обекти по програми на доказано престъпни министерства и ведомства.ползват партиинио фирми за прането..От заплати помощи за деца и за оцеляване на БЪлгарите вкл пенсии не могат да се крадат милиарди крадат ги през оперативни програми ..
227
0
 
5
 
! Отговори
Не губете кураж преди 4 години
Още сме най-бедни и най-неграмотни. Така е днес, но ще сме свръхбогати и супер интелигентни в сравнение с нашите деца утре.
226
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В институциите работят само с висшо, а някои с две и два три езика. Други имат и допълнителни специализации. Всички с ценз но резултати не показват. Регистрират присъствие .
225
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалгата не прощава.. Поне имаме банани колкото искаш..
224
1
 
20
 
! Отговори
Подредете се преди 4 години
Щом сме най-необразовани логично сме и най-корумпирани.Щом сме най корумпирани логично сме най-бедни.Има ли смисъл борбата с корупцията или бедността ако не се образоваме?
223
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нивото на неграмотност доста добре може да се определи по броя на хората използващи цифра вместо число, вкл. и тук в коментариите. Преди години само фуражките бяха неграмотни. После след 1989 година и политиците демонстрираха колко са неграмотни, а сега и доста други хора с претенции се присъединиха към неграмотните.
222
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ум беше казал, че фитилът на БГ мъж (жените никой не ги брои за чeп) е или много къс или много дълъг, тоест или много трае или пали от раз.Ако поколението на Мика беше отишло да гласува, за който и да е, резултатите след есенните избори щяха да са други.Ся, неграмотни са жителите под 30 год, дето си мислят, че целия лукс на света им се полага, а те само трябва да цъкат на телефона и да говорят нечленоразделно.Такава статия е тъпa и вредна, много обобщителна, написана от паткa
221
11
 
4
 
! Отговори
По-богати Българите преди 4 години
Не сме били никога. Кеф ти море в Гърция, Кеф ти пазар в ОдринДа живее ЕС!
220
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SS"А те се влагат в изделия произведени извън България". Седни си, слаб 2.
219
0
 
5
 
! Отговори
Еййй преди 4 години
И защо сложихте звездички на думата ц ър.ву.ли, използвана в случая като част от народна мъдрост????Знам защо, ама вие не знаете.
218
7
 
4
 
! Отговори
До 243 преди 4 години
Напоследък забелязвам по улиците възрастни жени със смартфони, на които вероятно ползват само зелената и червената слушалка. Та веднъж в парка една около 80-85 г. се похвали на другите, че унуката и го била дала, щото баща му пак му купил нов. Пък преди някой месец старият го дал на дядо си. Правилно казваш, че и хилядарки да получаваш, пак може да не ти стигат. И съм напълно съгласна за липсата на финансовата култура, казано по надному: *** няма, гайда иска.
217
0
 
19
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 242Какво очакваш да има в България? Та ти не четеш ли българският "бизнес" от какви служители и работници има нужда?Търсят се: Бармани, сервитьорки, рецепционистки, шлосери, стругари, плочкаджии и фаянсаджии, общи работници и т.н.Къде видя българският "бизнес" да иска инженери по електроника (като мен) или астрофизици или ракетни инженери и учени?Бойко бие тъпaнa, че ще строим АЕЦ "Белене", ама кой ще го строи ще бъде ли така любезен "бизнесът" да уточни?С Майстор Тричко ли?
216
2
 
25
 
! Отговори
Е преди 4 години
То българите искаме промяна,ама ако може без да се променяме като хора.Колко познати имам,които се оплакват че не им стигат парите,а в същото време харчат по 300лв. на месец за цигари,50лв.за телефони,200лв.за пиене,коли и телевизори на лизинг....Тоя народ е толкова неграмотен финансово,че дори тия къде печелят от тотото,след 1 година са същите уръфляци.От вас зависи как ще живеете,не го ли разбрахте вече?
215
1
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
България вече няма никаква промишлинос,която да формира висока добавена стойност.Няма кибернетика,бионика,електроника,машиностроене и най-вече високоточно.Та ние нямаме нито един памукотъкачен или вълненотъкачен завод.Само на малко програмисти и софтуерни инженери не може да се разчита,а и те работят продукти,които се влагат в изделия произведени извън България.Просто се превърнахме в страна на ниско качествените услуги.За,което не е необходимо да си инженер по електроника или астрофизик.
214
1
 
13
 
! Отговори
Швестер Велко преди 4 години
А, бати Бойко казва: - Всичко се развива добре....
213
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 239МИЛИЦИОНЕРСКОТО УЧИЛИЩЕ НИ СТИГА
212
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо са ни 50 университета ?