17-годишната Михаела не иска да се прибира в Камено от Берлин, тормозели я

Как непълнолетно момиче е прехвърлено в чужбина, пита майката
11 яну 2020 09:30, Елка Василева
78
17-годишната Михаела не иска да се прибира в Камено от Берлин, тормозели я
Снимка: МВР

Изчезналата Михаела от Камено, която бе открита от германски полицаи в квартирата на приятеля си в Берлин и настанена в социален дом, не искала да се прибира у дома. За това алармира майката на момичето Пенка, пише „Труд“.

Михаела е на 17 години, но през август навършва пълнолетие. Тя избягала от дома си заради приятеля си, който работи като боклукчия в Берлин и живее там с майка си.

Момичето бе обявено за издирване, открито и настанено в социален дом, но веднага след това германските власти са я върнали обратно при приятеля и Иван С. Причина за това станали твърденията на Михаела, че у дома я тормозели.

Още по темата

„Михаела е дала някакви абсурдни обяснения за нас - че я тормозим. Не знам дали това, че понякога съм я карала да измие чиниите, е тормоз“, каза съкрушената майка.

Михаела не знае език, няма завършено образование и затова се учудвам как едно непълнолетно дете го оставят там, пита Пенка.

Освен това било установено как Михаела е напуснала страната - до Русе отишла с такси и оттам се е качила на микробус, който очевидно нелегално я прехвърлил в Германия. Някой е платил за това. Може ли така всяко момиче да изчезва и да бъде прехвърляно в чужбина и какво ще стане с дъщеря ми? Това не е ли наказуемо?, пита отчаяната майка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: МихаелаКаменоБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Боклукчия" Dnes.bg я се замислете малко,вие каква заплата давате на вашите служители с папионки и вратовръзки и извлечете информация колко получава този "Боклукчия" и след това пишете моля.Смешни и жалки сте.
49
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката й майка, напълно я разбирам. Дъщерите като ги тресне хормона и родителите изведнъж стават виновни тормозчии. Имам едно такова животно вкъщи. Да не знаеш какво да направиш или да не направиш, да кажеш или да не кажеш.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До48/ Зави си куде работи. В Фран. Майн е около 7000?>
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо,да се прибира в България?Да я тормозят ли?Че,тя в Германия си го прави доброволно без тормоз !
46
12
 
12
 
! Отговори
men преди 4 години
До АнонименНе не е вярно, боклукчия е една от нах-добре платените професии, за неквалифициран кадър. 5000 евро е минимума на месец със всичките добавки.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падна берлинската стена. Борехме се за свободно емигриране на Запад.
44
2
 
39
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Като гледам снимката,се убеждавам,че това момиче няма да се занимава с астрофизика,електроника,програмиране,генетика,невро-хирургия и ред други професии за бОдали.За нея 8-ми клас се равнява на докторат по ядрена физика в Бъркли.Даже има твърде високо образование за дейностите, с които може да се занимава
43
3
 
30
 
! Отговори
бивш служител ДАНС преди 4 години
До АнонименПасмината, която управлява България, няма контрол! Да, тук майката е права - как непълнолетна е минала паспортна и митническа проверка? Г-н измисления прокурор да се самосезира и да се направи проверка на митницата. В този случай всичко е наред, защото момичето е просто при приятеля си в Берлин. Но стотици момичета са изнасят по тази схема за проституция. Знам, че бизнесът на ГЕРБ са амфетите, но си мисля, че поне няма да опъват чадър над каналите за проституция
42
0
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Получих едно писмо, и той Пенка...:))) Потърсете клипчето в Тубата с името "Нови ромски бисери от събарянето на незаконни сгради в Столипиново"
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демек интегрирана се е вече сред ромеите, нищо чудно да са я уредили вече за социални помощи от поне 1000 Евро.. Отпишете я, и без това от снимката ми изглежда като умствено увредена
40
7
 
19
 
! Отговори
аналогия преди 4 години
Животът в океана е по-добър, отколкото в локвата :) Животът си е неин.
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За справка боклукчия получава 3000 Евро месечно. Това е в класацията топ професии без образование. Майка й да се замисли, защо се е стигнало до тази ситуация и ти заниманат дни наред със семайни драми. Второ как непълнолетна минава ей така граница, значи всеки минава. Нали има контрол граничен.
38
1
 
24
 
! Отговори
Алооо преди 4 години
До Анонимен 43Копанарки със светла кожа има колкото щеш.
37
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да седи тук?За да и прережат гърлото?Бягай на далече, момиче, спасявай си живота и бъди щастлива.
36
5
 
33
 
! Отговори
айде чао преди 4 години
Защо да се прибира, в Германия заработва добри пари и си ги делят със сутеньора и уж приятел.
35
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Германия и боклуджията може да си купи къща в Берлин защото не му се налага да работи за великия *** чорбаджи връзкарски партийни . А, няма и миризливи чалгаджии на всичкото отгоре
34
3
 
32
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
На тази възраст, момичетата са способни наистина да измислят страшни неща( лично преживял). Почнат ли по тази линия, смятай, че няма спиране с лъжите и манипулациите... Оставете я, да си е в Берлин - нека си научи урока!!!
33
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 4 години
Нямам думи..
32
6
 
37
 
! Отговори
ИванЗасмян преди 4 години
Факт, че са готови да свалят гащите само и само да не работят нещо. Въобще не им минава през акъла колко лоши неща ще им се случат в последствие. Обществото е виновно, че толелира подобно самлунищожително поведение, но богатите дядовци трябва да има по какво да си харчат парите.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32.Прав си.Мойта дъщеря се прибра след две години. Хубавото е че се прибра без ремаркета.Чанч от бачкане фиш 1900евро , чиста сума за получаване 1400... 500 евро удръжки за данъци.