Рано в събота в МС: Среща при Борисов за кризата в Перник

Новият екоминистър посети града днес
53
Рано в събота в МС: Среща при Борисов за кризата в Перник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник.

На разговора утре сутринта в Министерския съвет ще присъстват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Днес екоминистърът Емил Димитров беше на посещение в Перник, където извърши оглед на язовир "Студена" и се срещна със служители на Басейнова дирекция, които провериха деривациите на язовира.

Там той коментира и ситуацията с вноса на боклук.

"Необходимо е в много бърз порядък да се създаде по-ефективен контрол при въвеждането на отпадъци на територията на страната, складирането им на площадките, оползотворяването, разделянето и изгарянето им", каза Димитров.

Според него сегашната система не е добра, затова е възложил изготвянето на заповед за междуведомствен съвет, ще бъде сформирана и междуведомствена група за целта.

През това време, за да не продължават да влизат контейнери с неясен характер, министърът обмисля да даде указания на директорите на РИОСВ да се въздържат от издаване на разрешения. Законът им позволява те да издават, те да контролират, каза министърът. По думите му, мораториум на този етап вероятно няма да бъде въвеждан, докато не бъдат синхронизирани новите правила.

След срещата си в Перник Димитров заминава за Благоевград и Бобов дол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Боко обича да го показват че работи в почивни дни.Тогава има най _ много хора пред телевизора,Затова ще си прави пиар на 31 декември , събота и неделя Останалото време не го виждаш
45
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Боко е гол и няма кой да му каже , че България е в кома и нито една институция не работи!!! Тотален разпад на държавност и инфраструктура !!! Кражба на бюджета ,липса на вода,внос на *** ,избиване на животни,изсичане на гори и т.н !!!
44
0
 
9
 
! Отговори
До лел преди 4 години
Болен е. Психично.
43
0
 
11
 
! Отговори
лел преди 4 години
Тиквата к'во гледа, все едно му е влязъл пясък в очите? напоследък едни много измъчени погледи хвърля, да не е болен нещо, а? (дано)
42
0
 
2
 
! Отговори
прогнозата на преди 4 години
акууедър за следващите три месеца, до 15 април, е да има десет дена, в които да валне малко дъжд в Перник. а след това какво ще стане, никой не може да предвиди.
41
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Кой смее да ми нарушава спокойствието,а?
40
0
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Набърчил носа като разгонен коч!Не знае , че скоро ще го скопяват!
39
0
 
16
 
! Отговори
реалист преди 4 години
В нормална държава този *** и нагъл тип нямаше да е и таксиметров шофьор.Най-много пазач на паркинг.А у нас вече 10 години ни прави на нищо.Мястото на мутрата е в затвора.Номера с бушоните вече ни е втръснал.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харизанов е откраднал тръбите от язовир Пчелина и е предизвикал кризата за вода в Перник,унищожил е напоителните системи в цяла България,а преди това е извършвал кражби на пари - 50 000 от каса на фирма(намерени са неговите отпечатъци),също и рекет,заплахи,този човек е за затвор,свалете го веднага от всички длъжности,той е много вреден за страната криминален тип!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уволнете Харизанов от всякакви длъжности,който е откраднал тръбите от язовир Пчелина и така е предизвикал водната криза,както и закрийте ВЕЦ-а на хората на ДПС,които източват с него водата и замърсяват реката!Това са хората имащи вина за водната криза в Перник------И само да допълня,че това се отнася само за кризата за вода в Перник,останалите язовири в страната също са в криза,спрете ВЕЦ-овете в цялата страна,които източват водата и отравят реките!Затвор и за прекупвачо-продавачите на ток
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2.Не си съвсем прав,политиците ни са зависими и ако не вършат това което им кажат от чужбина,става страшно,може и да ги убият,те са между чукa и наковалнята,но има и алчни+нагли и сред тях.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да напълнят този язовир с баклуци от Италия нали и без това вече е пресъхнал!
34
0
 
26
 
! Отговори
5 преди 4 години
Единствен изход - да си ходят всичките до един !"Перник вода нема нема ида има !"Идва нещо по-страшно , за което никой не говори - сушата ще унищожи реколтата - гладна година ни чака ! Споко , ще внесем пшеница !
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефе, до два часа сме в Стара Загора. Е как защо? Нали ни изпрати чак от Пловдив да ходиме до депото в Стара Загора да земеме некакви справки. А-а-а, чистачката ги е проверила през интернет, а-а-а, ясно. Епа тогава да ходиме ли до Зтара Загора или да ходиме обратно до Пловдив? Да се връщаме? Доообре, само да пресечеме магистралата, да не ни бутне некой тир. Айде, като се прибереме да се чуеме, добре. Нема, нема, тука по банкета, айде чао чао.
32
0
 
22
 
! Отговори
Хора без работа преди 4 години
Тоя язовир го обърнаха на цирк. Трябва да му измислят някаква входна такса - 200-300 лева. Кой ли не се изходи до там.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте колко е страшен мутрата сред пуделите си и го сравнете колко раболепеш беше при баш големия началник отатък голямата вода и при Путин и Ердоган тия дни.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е красив.Може би един от най-красивите политици в светът.Единственото с което красотата му е изпреварена е неговият интелект,родолюбие и способност да ръководи.Тва маниери,тва възпитание аз ме мисля,че някога ще се роди по-велика личност от господинът на снимката.Предлагам групови самоубийства с цианид по всички земни кълбета като се спомине.Ест тва ще стане след поне 90 години де сега изгшежда и тялом и духом на не повече от 20 годишен.
29
23
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Държавник! Патриот, Родолюбец и Народен Будител!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен 2. преди 4 години
Надежда има,ако се заселят в БГ. граждани от ЕС,да имат право на гласуване и тогава да се промени цялата коромпирана система,която е на власт вече 30 години. Няма друго разрешение за българския народ. Всички политици са крадци и единствената им цел е как да забогатеят през годините си на управление. Така мисля.
27
5
 
25
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Този за портиер няма да го наема, а некачествената семка си го избра за премиер. При това ТРИ ПЪТИ! Племенце проклето долно!