Ученици от София с кауза: Да помогнем на Перник!

Събират средства, за да купят вода за своите връстници
19 яну 2020 20:13, Анисия Иванова
29

Деца от столично училище събират средства, за да купят вода за своите връстници в Перник. Инициативата е на второкласниците от 119-то учебно заведение.

Пепи е едва на 8, но знае, че е важно да сме добри. И докоснат от съдбата на хората в Перник, решава, че трябва да помогне.

"Просто бях слушал по новините и реших така да помогнем на децата в Перник, на родителите, на бабите, дядовците. Казах на госпожата и започнахме да събираме пари", споделя Петър пред Bulgaria ON AIR.

"Замислих се не само за децата, замислих се и за колегите, защото аз мога винаги мога да отида и да измия ръцете си ,а те вероятно не могат", казва началният учител Емилия Полмаркова.

В инициативата се включва целият клас и така капката добро се превръща в кауза, събрана в кутия за средства на входа на училището. Така водата, закупена от децата, ще бъде доставена на 11-то основно училище в миньорския град.

"Първата ни цел беше за всяко дете да има поне по 5 бутилки, така че да запасим за една седмица поне с бутилка на ден", обясни зам.-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов.

Водата ще бъде докарана в средата на следващата седмица.
 
"Важно е да се помага, ко някои деца нямат храна, не трябва да им се присмиваме, а трябва да им помагаме и да им даваме храна", споделя Дорияна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако може отнякъде да купят акъл за управляващите,цена няма да имат.
23
2
 
2
 
! Отговори
АМА, ДРУГАРКОООО... преди 4 години
ЩО ОТ ДЕЦАТА ВЗИМАШ ПАРИ, ***....ЩО НЕ ВЗИМАШ ОТ, КОВАЧКИ, ЧЕРЕПА, КОРНЕЛА, ГЕРГОВ, ФАНДАЦИЯТА НА СЛАВИ.... И ОНЯ С ТАЛОНИТЕ ЗА ТЪРКАНЕ....???!!!ЩОТО НЕ ТИ СТИСКА ЛИ, ***.... ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА....?!!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм против добрите каузи,но докато народа ги организира,никога няма да си мръднат пръста управляващите!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Деца събират пари, защото някоя *** учителка ги кара да го правят, а не защото има нужда.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като започнат с тези *** инициативи, чак ми се повръща. Вместо да учат се занимават с глупости. Като че ли в Перник вече умират за вода и като че ли там хората са толкова бедни, че една вода не могат да си купят.Софиянци им откраднаха водата сега ще се правят на много добрички и ще им дават трохи.
19
0
 
5
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ОТ ТАЗИ и други "инициативи" печелят търговците на минерална вода.Един литър минерална вода е 200 пъти по-скъп от един литър чешмяна вода!Един кубик минерална вода струва 500 лв, а един кубик чешмяна вода е 2,60 лв.И така, децата ще закупят и изпратят 1000 еднолитрави бутилки по 50 стотинки броя, които ще струват 500 лв.За тези пари могат да изпратят 64 цистерни, всяка с по 3 тона чешмяна вода.
18
0
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
много си прав , за съжаление болната овца слепи ги ражда
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Перник като не става за живеене перничани да го напускат и да се местят у София. Там има всичко.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България пропада все повече, скоро ще задминем и Сомалия. Овце събудете се ... деца събират пари за вода за други деца. Блатоооо и овцете спят
15
2
 
5
 
! Отговори
anon преди 4 години
Има много бедни места в България. Пернинчани работят в София и могат да си позволят да си купят минерална вода. Но има раьони в крайна бедност. Помагайте там.
14
1
 
2
 
! Отговори
Heinrich von Winkel преди 4 години
Бе вие се бъзикате, ама фамилията Винкел произхожда от стар немски благороден род!Друго не знам... за Перник.Едва ли перничани са благоридници?Нооо, сигурно има много общо с производството на желЕзо у Германията?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лицемерие!!!
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не става с дарения. Грабвайте винкелите и излизайте на улицата. Така става!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам колко от нашите дупетати изобщо си мръднаха пръста да направят нещо подобно?
10
1
 
19
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Браво на децата! Ама няма ли някой възрастен да им обясни че ще е 100 пъти по добре да отидат под прозорците на Бойко Боклyков - и ще потекат реки към връстниците им в Перник?
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А децата няма ли кой с топки да ги заведе при Бащицата да му зададът едни искренни детски въпроси защо царството е на нова дередже????
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време пращахме помощи на африканските страни сега на Перник,в пустиня ни превърнаха тези гербаджии.
7
7
 
20
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ЗАНИМАВАТ ДЕЦАТА НИ С *** ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ!ЗАТОВА ЛИ ГИ ПРАЩАМЕ НА УЧИЛИЩЕ??!ТЕ ЗАТОВА И СА ТОЛКОВА ГРАМОТНИ ...ХА,ХА,ХААААААААА
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
BRAVO
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига бе хора, стига с тази крива доброта. Постоянно някой за нещо събира пари, това е АНГАЖИВИНТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДЪРЖАВАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ!!! Интелигентни хора работят за жълти стотинки и ги мачкат, емигрират докато навързани връзкари дерибействат и взимат абсурдни решения и в 21 в ЕС ива режим на вода. Наказани няма!!!