Поправката "Андреа": Наказват тежко непълнолетни за убийство, изнасилване

Бащата на момичето: Това вече не може да продължава!
132

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Непълнолетни, извършили престъпления против личността, да бъдат наказвани като възрастни. Тази законова промяна ще подготвят в кратки срокове депутати от ГЕРБ, за да няма нови случаи като този в Галиче.

Решението идва след среща на премиера Бойко Борисов с бащата на убитата Андреа Асен Руменов. За тежкото престъпление непълнолетният Аксел може да получи максимално до 12 г. затвор, според сега действащите закони.

Още по темата
На срещата Борисов е заявил, че това не може да продължава, защото мъката на хората не може да бъде измервана само с обещания за мерки.

"Премиерът и главният прокурор обещаха всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност, която се случва в момента. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде разбит и унищожен", каза бащата на Андреа.

Той напомни, че Аксел е извършил две нападения, едното на полицай, и е получил като наказание пробация и условна присъда.

Ако беше наказан тогава, тоя ден нямаше да се случи, посочи Асен Руменов.

Промяната ще гласи, че при извършване на убийства, изнасилвания, блудства, няма да е задължителна редуцията на присъдата за непълнолетни.

Ще се взема под внимание състоянието на извършителя - дали той разсъждава като възрастен и осъзнава какво върши, за да бъде наказан като възрастен. За целта няма да се налагат допълнителни експертизи, тъй като такива се извършват в досъдебното и съдебно производство, обясни депутатът Маноил Манев в МС.

От утре по разпореждане на главния прокурор в цялата страна ще се извършват проверки на лица с две-три висящи производства - спазват ли се мерките за неотклонение спрямо тях. Целта е намаляване на битовата престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: убийствоГаличеандреа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
34
 
! Отговори
Василев преди 4 години
А поправка в закона няма ли да има , когато некадърници източват един язовир, след ремонт и после трябва да се прави друг ремонт и пак ремонт за десетки милиони народна пара!????Добър ден селяни простти!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
17
25
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Пълни глупости.Това няма да стане! Къде отива хуманността и ЕС ценостите?Вие утре и смъртно наказание ще искате!
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще почнат да се натрупват и да се умножават както в Америка?заради предходно събитие в изпитателният срок това щеше да му е автоматично доживотен затвор без право на замяна. Отделно е обир, изнасилване и убийство, всяко поотделно е години > 12, като 12 е максимума който сега му се начислява, ще му лепнат 6 и ще излезе след 4!
15
1
 
34
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Трябва да има ОГРОМНИ глоби и наказания за дребните нарушения и престъпления. Тежките престъпления (ако не са планирани), се извършват в състояние, в което човек не мисли за последиците. Този не я е заклал, защото 12 години затвор са му се сторили малко. Заклал я е защото изобщо му е хрумнало да влиза в чужда къща посред нощ. Кражби, хулиганство, нарушения на забраната за пушене, дрога -трябва да ги е страх изобщо да си помислят за такова нещо.
14
1
 
31
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
15 годишна американка получи 120г затвор за убийство на майкя си и вторият си баща.
13
4
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До Гробокопач-- Напълно си прав - всичко е в гените -така се раждат и леките жени - просто им е вродено -идва им "от вътре"
12
0
 
43
 
! Отговори
www преди 4 години
А дали ще спрат на майката на Аксел детските надбавки. Знам че няма да ги спрат, ама така още имам надежда....
11
2
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Те са възрастни. Родилият се престъпник си остава завинаги престъпник. Престъпникът с еражда, вервайте ми, не се създава, както твърди съвременната наука, той се преражда, идва си с този душевен свят и мислене, като епохата, кяото идва не е случайна, тя е такава, че да способства развръщането и развиването на тези му качества. Говоря за случаите като този с Андрея. И тук нещата не опират до родителско възпитание. Родителите могат да се опитат да култивират, да пренасочат в някаква поз.посока...
10
7
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До юрист--За съжаление --НЕ Е!!
9
7
 
4
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Разбира се, написаното от Ф.С.В. за зъбите е пълна глупост.
8
2
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До 8--поправям се
7
3
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До 10 -знаеш ли че при телесна повреда --примерно някой ти е забил едно кроше и са ти паднали два зъба -то трябва да докажеш че зъбите ти са били здрави -а не с кариес или счупени- тогава телесна повреда НЯМА!!?? Законите защитават всички *** на нашето Общество-!!
6
4
 
38
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Очевидно чакате някой да запали автобус с деца, за да въведат смъртното наказание!
5
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
В България има три власти според Конституцията- Законодателна (депутатите които "ковът" законите) Съдебната (съдии които правораздават спрямо написаните закони) и Изпълнителната -(МВР които изпълняват нарежданията на другите две власти)--Така че -трябва да обвиняваме депутатите и управляващата клика -за 12 г ГЕРБ създаде едни *** *** по гета и села -които убиват наред и се смеят на МВР Съд и Държава и народ ! Българският народ е унищожен от индиянци Банки ЧСИта Монополи Бизнесмени и т,н
4
1
 
31
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Това " няма да е задължителна " обезсмисля всичко.
3
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да продължат и с друга важна поправка - непълнолетните да не раждат деца и да не им се изплащат детски и помощи за деца!
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всъщност това няма как да стане защото сме член на гейропа
1
3
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Сoрoс ще дърпа, непослушни ушички !Не се засилвайте много-много ...