Отнетото бебе в Германия остава извън семейството си

Очаква се заключителното медицинско становище
22 яну 2020 07:48, Елка Василева
29
Отнетото бебе в Германия остава извън семейството си
Снимка: pexels.com

7-месечната Катерина, която беше отнета от социалните служби в Германия, остава извън семейството си. На заседание съдът в град Винзен все пак е решил, че майката може да се грижи за детето си, но в социалната служба, под надзор. На бащата е позволено да ги посещава.

 Решението по делото не е окончателно, съобщи Нова тв. В Германия са в очакване на заключително медицинско становище. От външното ни министерство са осигурили становища и на български лекари. Какво пише в тях не е достъпно за медиите.

 „Събраните веществени доказателства не позволяват еднозначно да се вземе решението. Целта е да се формира обективно становище по случая - има ли насилие над дете в семейството, начинът на предизвикване на травмите, евентуално виновно поведение”, обясни завеждащият консулска служба Даниел Данов.

Според адвокатка, която се занимава с международно семейно право, подходът на социалните в Германия е стандартен за Западна Европа.

Още по темата

„Цяла Западна Европа всъщност имат една и съща социална система, в която реагират при случаи и хипотези за деца, поставени в риск. А именно незабавно отнемане на детето от семейството, в случай, че говорим за заплаха за живота на детето”, обясни адвокат Йорданка Бекирска.

Детето беше отнето от семейството след преглед при лекар заради катастрофа. Тогава медици в Германия установили, че момиченцето има стар кръвоизлив в мозъка. Според разказа на майката социалните й обяснили, че такъв кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето.

„Подходът, който те са използвали по отношение на нашите съграждани, е същият, който използват и към техните съграждани”, смята адвокат Бекирска. И прави паралел с българската система и последния случай от Галиче.

„Имаме българско дете, което на 17 години убива 18-годишно друго дете в България. Всъщност е дете, което е било в риск и е било в риск в продължение на цели 10 години. Къде е нашата социална система в случая? И къде бяха нашите отдели за закрила на детето и какво направиха с детето в риск?”, пита адвокатката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Пипи дългото чорапче преди 4 години
Браво адвокате от коментар1!
19
0
 
0
 
! Отговори
Пипи дългото чорапче преди 4 години
Цитирам:2010отнето дете неправомерно от майка.Тя Осъди и социални и държавната агенция
18
1
 
5
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
Третият мит е, че е много лесно детето да се отнеме окончателно. В дома, където работех, на практика всички деца без две си бяха за директно отнемане (на самотни майки алкохолички, наркоманки или психично болни, или на майки, които отказваха да спазват правилата, да пазят чистота и дори да сменят пелените на бебето си редовно), но с майките се правеше компромис след компромис след компромис. Една и в самия дом му удряше шамари. Така че за отнемане трябва да има много основателна причина.
17
1
 
4
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
Също противно на митовете, Jugendamt съвсем не реагира така винаги. Повечето деца никога не получават реална помощ, а на някои по-големи, която сами търсят закрила, директно се отказва с аргумента, че в домовете няма места. Има различни мерки и временното отнемане е крайната. Обикновено родителите се съветват как да го гледат.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работила съм в такъв дом Майка и дете в Германия. Всъщност те са основно за непълнолетни бременни или майки от лоша социална среда, пълнолетните са или по спешност, или самотни майки с психично заболяване или умствено изоставане, които имат нужда от помощ от социална работничка. Противно на митовете, повечето са чисти германки. Домовете са пълни и за прием дори се чака.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност от статията става ясно, че връщат детето на майката. Ще ги настанят в дом майка и дете,ако майката желае да бъде с детето си. Това е временно,до излизане на крайното решение.
14
6
 
8
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Българинът масово си мисли, че е най-добрият родител и не обича някой да му прави забележки как да си отглежда детето. За него най-добрият възпитателен метод остават възпитателните шамари. Често виждам разревани деца и родители, които им крещят "ще те оставя тук!" и подобни изрази или ги шамарят здраво. После защо децата стават побойници и социопати и искат да си заровят родителите по-бързо за наследство... Германският съд според мен правилно е отсъдил! Има нещо гнило!
13
2
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Интересно два пъти оставям коментар "Виновни до доказване на противното" и го трият.Основен принцип в правото е невинен до доказване на противното. Тук имаме точно обратното, без съд се издава наказание на базата на съмнение и детето е отнето. Това е изключително опасен прецедент и не знам за какви закони и ред говорят. Ще каже някой "ами ако са виновни? Спасяваме детето?". Ами ако се доказва в съда, иначе всеки може да виси и лежи, пък после - "извинявай сгрешихме"
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се окаже накрая, че напите родители профилактично са шамаросвали детето, когато плаче? Това за стария кръвоизлив мозъка няма да си го изсмучат от пръстите тези германци.
11
5
 
6
 
! Отговори
Егала преди 4 години
Узаконени криминални деяния - отвличане и контрабанда на деца от държавта и предоставянето им на извратени типове и медицински лица за клинични цели - тестване на лекарства и ваксини! Да отнемеш дете от майката, вместо да и помогнеш и да дадеш пари на трети лица за неизвестни цели! Чудовищно!!!! Това се е наричало цивилизация!!!
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат бяло българче и малко да е никой не КУПУВА 10 годишни.Живея близо до Хамбург на 100 %съм сигурна,че няма да й го върнат.Знаете ли колко адвокати,доктори и бизнесмени са бездетни и чакат с години в листата на JUGENDAMT!!!!!!
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България боя е ежедневие и те затова защитават родителите.
8
8
 
7
 
! Отговори
do #1 преди 4 години
на какъв немски съд вярваш бе, къде видя съд, взима решение на основание мнение на социалните, а нямали на докторите мнението. Кой нормален съд ще решава дали е бито според мнение на социални, а не на лекари.Това са овцете - хем вижда как съда решава без основание хем бил им вярвал.Ами нека така ви ги взимат децата тогава щом толкова ви е акъла,социалната мислела че хематома е от тръскане, само и единствено лекар може да каже, социалната не може и дума да каже по медицински въроси.
7
7
 
14
 
! Отговори
wffff преди 4 години
е няма що,как може съд, социални и прочие бандити да решават без мнение на лекари,а "социалните й обяснили, че такъв кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето." Те социалните вече и доктори ли се изкараха.Ярък пример как на запад ти взимат детето без абсолютно никакво основание и как ЕС ни налага този модел чрез надупения ни Вожд.А адвокатката защитничка на системата, и тя рожба на либерасткия соросов модел.
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма проблеми, идете още у тъпата Германия и после се оплаквайте, че ви вземат децата.
5
11
 
25
 
! Отговори
До адвокат преди 4 години
Самo, че вие, грантаджиите, под "гражданско общество" разбирате ляволиберални НПО-та, финансирани от чужбина. Само като прочета какви заучени фрази използваш, ми ставаш ясен като бял ден! Германският съд бил прав. На какво основание?
4
6
 
22
 
! Отговори
Американ преди 4 години
"дете, което на 17 години убива 18-годишно друго дете" -- 'баси адвокатката!?
3
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Крадци на децаНикой не краде деца. Има си законови процедури и се спазват.
2
7
 
34
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Интересно ! А има толкова много ,,българчета,, с по-тъмен цвят ! Не ги щат ! Сакат БЕЛО дете...
1
14
 
23
 
! Отговори
адвокат преди 4 години
Хора ,като 1 не желаят да има адвокати. Те не искат да имат защита, защото са свикнали да живеят покрай властта :този ще натопим, на онзи ще се подмажем, на някого ще намажем ските...Покрай властта , усул, усул ....все ще се оправят. Този робски манталитет не желае силно гражданско общество, ясни закони и сила на закона по равно за всеки. Хора, ако не се борим за правата си никога няма да излезем от Ориента. А конкретно за немския съд.Аз лично им вярвам, повече отколкото на Българският съд!