"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?

Според британски разследващ сайт Сергей Федотов е отговорен и за двата случая
26 яну 2020 07:30,
155
"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?
Снимка: БГНЕС

Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с "Новичок" срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев, предава БНР.

В понеделник Върховна прокуратура разпространи седем записа от камери в паркинга на търговското дружество на Емилиян Гебрев. Те са предадени за експертиза във ФБР.

Още по темата

От кадрите се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Емилиян Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на притежаваното от бизнесмена дружество.

На фона на видеоматериала от България, журналистът от екипа на "Белингкат" Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев. Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството.

Емилиян Гебрев бе отровен на 28 април 2015 година с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, но оцеля.

Предполага се, че по подобен начин е направен и опитът за отваряне Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на "Новичок" на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 година. "Белингкат" отдавна твърди, че има връзка между двата инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ман ми се струва че Гебрев и не знае че е отровен. А такива новини от "британски разследващи сайтове" пускат само при нас. Няма да се очудя ако са фалшиви новини.
77
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко удобно да се пазят кадрите от гаража 5 години. А аз където съм виждал камери, записите им се триеха до седмица. Тия са направили библиотека от записи,
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси некадърните руснаци! Един човек не могат да отровят като хората!
75
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой го е изяснил и твърди това?-Потомците на най тираничната ,кривосмучеша , мразена и подла нация в света.Много наивни аналЛизатори имат и кравари и *** им ,ако си мислят ,че човек с мозък в главата , дори и от тяхната *** се вързва на тия глупости.Вият ли бозавите - света е по добро място.
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те това е да се сетиш за ланския снег, само че тоя е от 15 година. Какво викаха за хибридната война.
73
4
 
25
 
! Отговори
ТЪРГОВЕЦ НА СМЪРТ преди 4 години
СТИГА ВЕЧЕ С ТОЗИ ГЕБРЕВОТ СНИКАТА СЕ ВИЖДА ЧЕ Е: ДАЛ - ВЗЕЛ. И БЕЗ ДА ГО ТРОВЯТА И РЕАЛНО ТРОВИЛ ЛИ ГО Е НЯКОЙ ИЛИ СЕ Е САМООТРОВИЛ С ЛЕКАРСТВА И ПИЕНЕНО ТОЗИИ ГЕРБЕВ Е ОТ ХОРАТА КОИТО БЕЗЖАЛОСТНО ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА УНИЩОЖАВА И ДА ИМА МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ПОНЕЖЕ ТОЙ МНОГО ГОДИНИ МАСОВО Е СЕЕЛ СМЪРТ СРЕД ХОРА КОИТО НИЩО НЕ СА ПОДОЗИРАЛИ- ТОВА Е ЕДИН МАСОВ УБИЕЦ И НЕ ПРОУМЯВАМ ВАШИЯ ПЛАЧ ЗА НЕГОПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЗА МОМЕНТ ЧЕ ВАШ БЛИЗЪК: СИН,БАЩА,ЖЕНА И Т.Н. ЗАГИНЕ ПОРАДИ ТОЗИ ТЪРГОВЕЦ НА СМЪР
72
3
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 4 години
абе...... какви стъкмидтики четеш, каква Холандия. БВП на глава от население. Само че Холандия е 14 милиона а Русия 146 .тоест произведеното в Русия е десет пъти това в Холандия в реално измерение а не в твоите индекси.
71
1
 
18
 
! Отговори
хаха преди 4 години
поредната стъкмистика, изведнъж камери видео, той самия Гебрев се учуди като го питаха. Облекли един по поръчка, гримирали дегизирали уж като заподизрените в Англия и готово, поредна истерия. ФБР щяло да ги разглежда, що не ги дадоха на израелците да ги проверят. Щото ги е страх че евреите ще им покажат средния. Все пак с Путин имат интереси общи.
70
5
 
14
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
По Берлинският договор ще познаете приятелите си. Онези, които искат ревизия, защото Русия искала голяма България, ама преди войната в ТАЙНО споразумение се съгласили да няма мощна България. Нагло-саксите винаги са ни брояли за ТОР, дали ви харесва или не, това са ФАКТИТЕ.
69
16
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Путин казва че това не е вярно.Честен човек и миролюбец.
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 73 СТРАНДЖАТАПодготвяш ли се за любимия ти празник 2 февруари ?
67
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак се започна с разни фалшиви новини от английското блато. Американското посолство поздравлява българия за игонването на руски дипломат и след тях от англия подкрепят българия за изгонването на руски дипломат. Е, това нещо да ви говори ? Тези две държави са разработили сценария за дискредитиране на Руски дипломати и нашите празноглавци наведени са го изпълнили.
66
6
 
15
 
! Отговори
Люхо преди 4 години
Трябва да *** поне колкото американец, за да им повярваш или да си падаш по кюрдски селянки!
65
3
 
16
 
! Отговори
Надя преди 4 години
До СТРАНДЖАТАСпешно смени лекаря и стимулантите .
64
8
 
25
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Аааа, да, походката, как не се сетихме до сега?! Е, нали е пълно с камери, като знаят кога е бил на паркинга - преглеждат камерите на около и.. виждат лицето... ама не искат нещо. Абе, няма нужда, по походката е идентифициран на 100%. Оляха се вече!
63
3
 
2
 
! Отговори
71 преди 4 години
До: номер 74 (Ziko)Хайде, хайде, няма нужда, много добре съм го разбрал.Освен това съм българин, чист българин, и досега не съм чувал такъв израз на български.И руския го разбирам и говоря много добре, да не кажа отлично.Все пак съм от старото поколение което учеше руски задължително в училище, а бях отличник по руски в класа, без да се хваля.Има една песничка на руския шоумен Семьон Слепаков: "Патриотическая-эротическая" е заглавието. Също много добре обяснява любовта към Русия!
62
8
 
19
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Що па с такива скъпи препарати. Миша отрова можеше да му наръси хамбургера
61
8
 
12
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Що па с такива скъпи препарати. Миша отрова можеше да му наръси хамбургера
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 75Полека че ще ти гръмнат вените от напън
59
7
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Истинският убиец на Скрипал не е този човек, който твърдят че се е опитал да отрови и Гебрев!Истинският убиец е законспириран дълбоко във Великобритания или е близък роднина на Скрипал, даже не изключвам и дъщеря му!За това се пускат фалшиви версии с изпратен материал в чужда лаборатория, да отклонят вниманието!Скрипал е издал една дузина руски шпиони, но влиза в една сделка за размяна на шпиони!Животът е жесток, селяни прости!!!Агент Нейтън Макбрайд!ЦРУ!!!