"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?

Според британски разследващ сайт Сергей Федотов е отговорен и за двата случая
26 яну 2020 07:30,
155
"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?
Снимка: БГНЕС

Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с "Новичок" срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев, предава БНР.

В понеделник Върховна прокуратура разпространи седем записа от камери в паркинга на търговското дружество на Емилиян Гебрев. Те са предадени за експертиза във ФБР.

Още по темата

От кадрите се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Емилиян Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на притежаваното от бизнесмена дружество.

На фона на видеоматериала от България, журналистът от екипа на "Белингкат" Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев. Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството.

Емилиян Гебрев бе отровен на 28 април 2015 година с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, но оцеля.

Предполага се, че по подобен начин е направен и опитът за отваряне Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на "Новичок" на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 година. "Белингкат" отдавна твърди, че има връзка между двата инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако българия е на последно място по икономическо развитие и запада ни е виновен интересно но руснаците кои им е виновен че икономиката им е по слаба дори от на холандия.На русия ли чакате объркани и промити мозъци.аххаха
57
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в перник вода няма в пловдив и надолу отровенапо.к.луци внесени отвън на всяка крачка 750 000 тона - официално то чернобил е като френска парфюмерия пред държавицата ни оставена в ръцете на тия из.р.ди дето ни управлявати ми ревнали за скрипал- какво общо има с нашите деца дето нямат вода или ако я имат е отровена- продажници - закопаването им е малко
56
2
 
5
 
! Отговори
Ziko преди 4 години
До:71 Не си разбрал нищо.. Този израс го има и на български - хубаво е там където не сме. Което означава, че когато си в Русия или България ти се струва, че в Италия е по-хубаво, когато вече си в Италия ти се струва, че в Русия е по-хубаво или е Сащ е по-хубаво. Струва ти се, поне докато не минат 6г на пълна адаптация, след това забравяш за българските ти приятели, свикваш с чуждото общество и ставаш част от него. Майка ми е рускиня и като на летище Бургас казва, че диша по свободно.
55
3
 
23
 
! Отговори
ЕРИК преди 4 години
От задълбочено описание на случаите ,човек може да останете впечатление ,че и Скрипал ,и Гебрев са използвали някакъв вкиснат,стар дезодорант от типа на Фа или нещо подобно.Иначе казват,че някой напръскал се с "Новичок",бързо преминава в друго време- пространствено измерение
54
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах видео записано от една рускиня влогърка преди време.Рускиня, младо момиче което живее в Италия.Темата беше хубавите и лошите страни на живота в Италия, тоест какво и харесва и какво не и харесва в сравнения с родната и Русия.Много интересно разказваше.Заключението накрая и беше, че в Италия и харесва и завърши с мъдрата мисъл: "Хорошо там, где нас нет!"От което си правя извода - че руснаците са най-големите русофоби, а българите най-големите русофили!
53
9
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Няма никяи доказателства че е руснак ."Е кал да няма? Я го вижте как ходи. Руснак та дрънка. ;))))
52
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
атаката е добре планиранас претопляне на стари манджи и нови извислицицелта е газовата тръба през българия- и тоя път ще е сигурно че няма да я имаот кравашингтон го казаха още когато се откри турски потокмогат и до война да ни докарат - нали нашите слуги са способни на всичкоза париа и страната е затъпкана с ро.кл.уци от цял святводата отровена или въобще я няма и виновниците вместо да са в затвора ни пеят песнички за руски шпиониа ко им кажат от краваршингтон и война ще обявят
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 63Ма ти си гледал много шпионски филми бе!Гледали се в очите викаш?
50
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никяи доказателства че е руснак .По скоро е американец !
49
4
 
18
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Ако бяха искали, щеше да е мъртъв.
48
4
 
11
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 57 (Василев)Търгува с оръжие и не е заплаха за никого?Айде бе???Гебрев се оказва, че не е цвете за мирисане, както има една народна приказка.Викали са го в прокуратурата, срещу него има обвинения, дето се вика с единия крак е в затвора.Бивш служител на Кинтекс - трябва да ти говори достатъчно, че е комунист.От САЩ също има издадени забрани за търговия с неговата фирма, изнасял е оръжие на всички врагове - и на САЩ и на Русия.Но от ЦРУ не убиват така като от ФСБ.
47
11
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Вече българският народ го взимат за мал.оумници и селяни прости!Как ще тръгваш да ликвидираш някой и ще му мажеш дръжките на колата?Когато се ликвидира се изпипват нещата и убиецът и жертвата се гледат очи в очи до подледния дъх, сипва се отрова в кафето или уйскито и после инфаркт!А Скрипал наистина е отровен с новичок, защото е достигнал до истината, как с какви задкулисни схеми ционистите с офшорни банки и корпорации дърпат конците в Кремъл и се е пазил сам умно!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!
46
24
 
2
 
! Отговори
мисля преди 4 години
До: номер 51Странно наистина, нали? Как може да се дънят толкова руските служби?Ми очевидно е че може. Не, даже е очевАдно. Не подлежи на коментар, обсъждане и съмнение. Как навремето още когато беше Брежнев начело на СССР, съветското КГБ успя да убие с отрова Георги Марков, но същевременно Владимир Костов оцеля, за да може после да разказва премеждията си?Как стана това? Мислете, ама не мислите!!!
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ни занимавате с тоя? Толкова ли е важен? Кой знае в какви далавера се е забъркал и се чуди що му се случват такива неща.
44
23
 
6
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Абе щом го казват Западните тайни служби ,разбира се е неистина и провокация.Най най истината казват Песков,Лавров,Мария Захарова,Сергей Шойгу и ТАСС.Не тех требе да верете,червени иdiоти !
43
4
 
27
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Те са предадени за експертиза във ФБР" - Защо?"Сергеев може да бъде разпознат по походката."ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА... Руското разузнаване, толкоз ли не може може да изкара някой, който умее да маже дръжки, че след неуспешната "операция по отстраняването на Гебрев", пращат пак Сергеев в Англия? Какви шпионски романи пишеха англичаните на времето, а сега...
42
5
 
18
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Защо да го убиват Гебрев, каква заплаха е и за кой???Заводът в който се правят боеприпаси е на офшорни фирми, а той е една кукла на конци!Скрипал е имал данни, че Путин е замесен в корупция и в схеми, където са преплетени офшорни банки и корпорации!Трябва човек наистина да е много заблуден , като Скрипал и Литвиненко, за да си помисли, че властта във Великобриания и в Русия не в едни и същи ционистки ръце!А фалшивият случай с Гебрев го вкарват, за да манипулират общественото мнение!Холи!ЦРУ
41
3
 
17
 
! Отговори
ГЕБРЕТО ГЕРБев преди 4 години
много пари лапна от поръчките на ЦРУ за "умерените" и не чак толкоз ГЛАВОРЕЗИ на САЩ и СА в СИРИЯ, че от конкуренцията от съседните страни, са му дали знак да си седне в къщи и да си кърпи чорапите. А от АМБАСАДАТА как обединиха СКРИПАЛ и ГЕБРЕВ си е направо сценарий за Холивуд
40
7
 
18
 
! Отговори
Стига с този преди 4 години
да би мирно седяло, не би чудо видяло, той джуркал нещата, сега се прави на светец. Стига са ни занимавали със жалки провокатори! Колкото повече ***, толкова по смешни стават!
39
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реших да прочета тази фантастика но стигнах само до ... британски разследващ сайт и се отказах. Вижда се от самолет че всичко е евтина пропаганда и измислици. Британците сънуват руски шпиони и скрипали, бедните български мозъци ги подържат и така...Просто е срамно каква подметка сме станали за запада, глупав народ, продажни политици, най-бедната държава в Европа.Точка