Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари

"Няма такава държава" става " Има такъв народ"
Обновена: 29 яну 2020 14:36 | 29 яну 2020 14:36, Камелия Цветанова
165
Слави не се отказва: Учредява партията си на 16 февруари
Снимка: Dnes.bg

Шоуменът Слави Трифонов не се отказва от намерението си да учреди партия.

След като Върховният касационен съд окончателно отряза напъна му да основе "Няма такава държава", той излезе с учредителна декларация на ПП "Има такъв народ".

Инициативният комитет свиква учредително събрание на новата партия на 16 февруари.

Още по темата

"България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация. Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите", пише в учредителната декларация на партията на Слави Трифонов.

В нея е цитиран и член първи от Конституцията, който гласи: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция".

"Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват", пише в декларацията.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП "Има такъв народ" ще работи са разделение на властите, народен суверенитет, политически плурализъм, свобода на словото, реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина.

Основните цели пред новата партия са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа; смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; пряк избор от гражданите на главния прокурор, пряк избор от гражданите на омбудсмана.

От партията ще се борят и за цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa, за премахване на партийното влияние върху правосъдната система, за реформиране  на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватнa и качественa здравна грижа, за осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови, за реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда, за защита на семейството и семейните ценности, за осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност; за засилване ролята нa Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

"Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!", обобщава Инициативният комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
6
 
! Отговори
Силата си е сила преди 4 години
Енергията си е енергия, съвпаденията са твърде много, твърде много ....
90
5
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Колко много популизъм, не е истина. Идеите са му в най-добрия случай - ***, в най-лошия опасни. Бърз пример е мажоритарната система която предлага и това че не случайно, единствените държави където е приложена, са няколко бананови републики и нито една цивилизована държава.
89
0
 
2
 
! Отговори
В оригинала преди 4 години
Крейтос се появява тамън два пъти. Да убият Ахил и по един друг случай за разправия с Арес. Сега в наше време богът на силата ни трябва за тоя много сериозен Сакскобурготски проблем исках да кажа Сепфиротски, исках да кажа Тахометски проблем и колкото и да ми приказвате, че съм сбъркан всички са там в силата и жизнения поток на света!
88
3
 
12
 
! Отговори
На снимката преди 4 години
Тримата ***
87
4
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
на белот му даваше кълка да видим сега на изборите. може би патерица ще му дадеш. коалицийката слаБо.
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави яхва протестите, него го лансират за нова патерица заедно с новия Волен от Варна, много плоски сценарии да заместят политическите трупове Воля, Атака , Вмро и сие!
85
3
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
До # 94 - Анонимен: 400 *** стачкуват, защото ще им хванат оборотите и ще трябва да си платят данъците! Голям ужас е за тях, вярно! Хората на запад отдавна са решили тоя проблем - криеш данъци - влизаш в затвора и губиш имуществото си!
84
2
 
0
 
! Отговори
Бог на силата преди 4 години
Не на простаците е Крейтос, ама толкова може да направи засега! Bless a premur arum!А така или иначе богоубиецът в момента си има малко друга работа нали Атреъс! Ама и на Сепфи му е дигнал мернира с едно хммм ...
83
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
протеста пред парламента не е важен, по-важен е Славчо да си пробута рекламата за партийката, че ако и там глътне вода като с кабеларката... мангизите ще свършат един ден, трябват му още и още и още!
82
1
 
12
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Слави, не се ли реформира образованието, контрол качеството му на изхода, полза от другите реформи е нулева. Това трябва да е политика на държавата без значение кой управлява. ББ имаше тази възможност, но няма полза от това.
81
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави, Слави, Слави!
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се надявам на една гражданска че станаха много хира с мерцедеси и *** ...
79
1
 
1
 
! Отговори
Два брояча отменихме преди 4 години
Два останаха заради тъпата ....
78
6
 
12
 
! Отговори
уффф преди 4 години
До ССЕ как всички,аз не съм със славчу!
77
16
 
14
 
! Отговори
СС преди 4 години
Слави с нетърпение чакаме изборите,всички сме с теб.
76
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата патерица на властта... старите муцуни се изчераха, преди крепяха Барековци, Яне Яневци, после патриотарите, ред е на Слави.
75
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славиту ша ги изриниии!
74
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрели са рейсовете с протестиращи пътуващи за София,за да не бутнат вожда.Докарали са всички водоноски на пожарната,за да пръскат протестиращите...
73
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Да има таакъв Народ, който Учиндолския принц се опита да чалгазира и нагоди към собствените си потребности, но не навсякъде му се получи и затова сега констатира, че "Няма такава държава" ... !!!
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 75Кой иска? Какво са тея коренни прочени през 3 месеца ...за ко ний тая държава де само на коландори ... да на оставя намира и смао да се оправяме ...