Времето за Brexit дойде! Kaкво ще донесе на българите на Острова?

Много от сънародниците ни чувстват несигурност
31 яну 2020 07:00, Красимир Ангелов
77

Как ще се отрази Brexit на българите, живеещи на Острова и какви са предизвикателствата за британците, които са избрали да живеят у нас?

Несигурност – това е причината Ани Пунчева, студент по журналистика в Лондон последна година, да иска да се завърне в България след Brexit.

Още по темата
"Изобщо не е ясно как ще се развият нещата. Аз се притеснявам ако остана да живея там, след това дали ще мога свободно да се прибирам, дали ще мога да се връщам, колко ще бъде достъпно летенето между България и Великобритания", казва Ани пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Същата стъпка смята да предприеме и семейството ѝ, което е на Острова от шест години.

Поля Станчева се занимава с дигитален маркетинг в Лондон. Очаква следващите няколко години да са трудни за хората като нея. А големият проблем пред сънародните ни ще е т. нар. "статут на уседналост".

Хари пък живее от четири години постоянно в България. Преподава английски език в IT компания. 

"Имам смесени чувства по отношение на Brexit. От една страна предпочитам Великобритания да има по-голям суверенитет, от друга страна смятам, че страната има място в един реформиран Eвропейски съюз. Не изпитвам притеснения от това, което предстои", сподели Хари пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Съветът му към българите, които все пак гледат към Острова за работа или обучение, е да не се тревожат и да бъдат смели.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и оператора Тодор Тодоров!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да отидат в Русия, ако в Англия се чувстват несигурно.
45
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Предатели проклети емиганти дека сте тръгнали срещу родината , ще ви смачкаме заедно с вашите господари от Лондон и САЩ.......Стискаш ли стискаш български лойняркоо червената краставица на Янко-Партизанко?:)))))))
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Makedon 42Ami taka....... za Bolgarite vo GB ke ima po eden SUDZUK i dve TOPKI.....Маке-гоувню от Маке-гоувнярията КЕ си остане със съсирек от мака му!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонската *** пак е наспамила коментарите с нечленоразделните си грухтения.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Англия така или иначе има нужда от много работници и ще продължат да приемат емигранти от цял свят......Точно това ще се промени и ще се затегне наплива на чужденци! В бъдеще може и да се промени но в момента не!
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да се промени! Българите ходеха да работят в Англия още преди да влезем в ЕС и даже тогава условията бяха по добри от сега.Англия така или иначе има нужда от много работници и ще продължат да приемат емигранти от цял свят.
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Предатели проклети емиганти дека сте тръгнали срещу родината , ще ви смачкаме заедно с вашите господари от Лондон и САЩ..Абе размазахте се по българските пътища. Няма да останат граждани за да смачкате и една мравка. :))))))) Българският трътливец е изключително забавен.:))))))))
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SP 39Абе който иска да poбyвa на бозавите да си стои в калните им ниви! За без пари разбира се :)Аз "робувам" на "бозавите" и съм ГОРД че не робуван на български гуурнняррисст от държавата Гууувннняяяррияяя!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Разбираемо: върнат ли се няма да изпращат кинтите които държат благоденствието на такива като теб. Даже ще трябва да се конкурирате, а тогава не се знае кой кой.
37
11
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Ami taka....... za Bolgarite vo GB ke ima po eden SUDZUK i dve TOPKI
36
8
 
8
 
! Отговори
Ротшилдския Кибук преди 4 години
умира !!!гнусния юдо-масонки нео-либерализъм и толерастия отиват на бунището на историята при предишната юдо-масонска перверзия - комунизмаа колкото до жалката ви балканска дупка ... в България останахте само ббоклуци, скоро ще се превърнете в нещо като Пуерто Рико
35
7
 
8
 
! Отговори
SP преди 4 години
Абе който иска да poбyвa на бозавите да си стои в калните им ниви! За без пари разбира се :)
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се притеснявам за българите от Острова да не се върнат...
33
7
 
8
 
! Отговори
ЕКОБИОЛОГ преди 4 години
България може да оцелее извън ЕС но със друг народ. Този е отучен да работи. Но пък друг народ не може да вирее на българска земя щото се скапва бързо. Явно климата е суров. Но пък климата се променя и скоро в българските земи ще виреят цитруси и маслини. Ето тази зима е ултра топла.
32
1
 
8
 
! Отговори
пред ес има преди 4 години
два проблема.основният е , че още не функционира като федерация по принципа на щатите.....така 27 държави изразяват различни виждания по важни въпроси и решенията се звимат трудно и продължително което отслабва съюза.другият проблем е, че се говорят различни езищи и човек за да се премести от една държава в друга ще загуби 2-3 години за да научи новият език. а в ес има доста други държави които предлагат и по-добри условия за живот отколкото англия...просто трябва да се научи езика им
31
4
 
8
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
...няма шанс да оцелее като самостоятелна държава.---Същото важи и за вишеградската четворка и другите "национални" държави. Но на шараните, които се връзват на приказките на местните популисти, не им стига акъла да го разберат.
30
9
 
22
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
българия ако напусне ЕС народа трябва да яде тухли и арматура.Бедна българия няма шанс да оцелее като самостоятелна държава.
29
3
 
10
 
! Отговори
+- преди 4 години
Ще затегнат коланите на емигрантите -ще трябва да се регистрират,ще трябва да плащат данаци,застраховки....ще станат като англичаните ...и доста "презрели" крйши ще изпопадат от дървото -британия.
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти в цяла европа има евроскептични партии в Полша Чехия Словакия Унгария ! в тези държави искат да има референдум за излизане от ЕС! а и анкетите го доказват например Чехия 80% са за излизане а само 20% за оставане! А ние сме роби на ГРОБ и ЕС
27
7
 
5
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Може да има нов референдум за оставане в Ес и Великобритания ще остане