Кога ще екстрадират Божков? Гешев: Зависи от ОАЕ

Главният прокурор няма лични врагове, категоричен е обвинител №1
Обновена: 5 фев 2020 09:05 | 4 фев 2020 19:44, Красимир Ангелов
114
Кога ще екстрадират Божков? Гешев: Зависи от ОАЕ
Снимка: БГНЕС

Кога Божков ще бъде екстрадиран, зависи от държавата, в която е задържан. Той се намира в Обединените арабски емирства. Няма как никоя държава да каже на друга суверенна държава как и в какви срокове да свърши нещо. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който е на работно посещение в Брюксел, където провежда срещи в Европейския парламент.

Още по темата
Обвинител №1 потвърди, че Васил Божков се разследва и за организирана престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Убийствата са свързани с конкуренция в хазартния бизнес, посочи Гешев пред БНТ.

"Господин Божков разполага с много пари, може би е най-опасният българин, може би е и най-богатият в историята след 1989-а година. Това означава, че разполага с много възможности", посочи главният прокурор. Той отчете, че от Обединените арабски емирства са реагирали много бързо в ситуацията.

"Сигурен съм, че тази държава ще екстрадира Божков", посочи главният прокурор.

Той заяви, че в прокуратурата има данни, че част от колекцията с антични предмети на бизнесмена е с незаконен произход. "Новината, че ценностите се изземват в чували, е поредната атака срещу прокуратурата. Това е хибридна атака, фалшива новина", посочи Гешев.

В интервю пред БНТ той заяви, че "главният прокурор няма лични врагове, прокуратурата няма лични врагове, единствената война, която води прокуратурата е войната с престъпността, с хората, които нарушават закона, с всеки, който не спазва закона, независимо на каква висша държавна длъжност се намира, независимо дали е социално слаб или е криминален авторитет от прехода и милиардер".

"Българската прокуратура работи добре с правоприлагащите и правоохранителните органи на евроатлантическите партньори на страната, включително и със САЩ", заяви още обвинител №1. По повод активните действия, предприети от прокуратурата по отношение борбата с корупцията и "битовата престъпност", Гешев отбеляза: "Това е само началото, очаквайте продължение!"

Главният прокурор
отбеляза още, че е привърженик на разширението на правомощията на Европейската прокуратура, но уточни, че все пак това е въпрос на политическо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
18
 
! Отговори
Сс преди 4 години
Боко суджука, Горанчето и тоя каскет скоро ще са в небитието на историята. Между другото каскета е много показателен, така са ходели привратаджиите от 9. Септември. Личи му на плебея от какъв произход е.
51
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само президента разваля илюзията на Баце, че държавата му е бащиния.Главния прокурор - марионетка, кукла на конци, където го насъска Баце, натам лае. Ползват го горкия за маша, за разчистване на политически сметки.Като видя Баце, Ушев Цецо и Пеевски в ареста, ще повярвам, че нещо се прави в тая държава.
50
21
 
11
 
! Отговори
Татанка Йотанка преди 4 години
леле - Гешев разбуни духовете. Бръкна дълбоко със чепатия между глутеусите на Фелд.фебела, бившата му любовница, на Черепа, на БСП и ДПС . Хайде г-н Главен прокурор, не ни мъчи - пусни записите от срещата на Недоразумението и маз.ницата от Крушевица със Решетников, че да чуем какво са му обещавали. Пусни и СРС тата от разговорите за Грипените, че се говори за едни 50 милиона евро в знак на признателност от страна на шведите ако сделката се случи. Хайде, че да послушаме и ние. Мачкай ги Гешев.
49
7
 
11
 
! Отговори
Гецко преди 4 години
Що не погледнете страницата на Интерпол , там ще видите да ли се издирва Бай Васо и Сие Няма такова нещо Пунта Мара Там са Галеви , Брендо и др
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние предадохме на ердогановите главорези две турчета със съмнителна вина, а феса дето утрепа двама мотористи, няма кой да го върне тук. Сигурно вече може да мине свободно през България и никой няма да зацепи кой е.
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев е новия Цветанов.Само дето се чу,че не колекционира апартаменти а швейцарски франкове в швейцарски банки.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев да не се радва,защото има опасност да се повтори случая с Цветан Василев,само където Божков ,ще живее в по-голям лукс от Василев!
45
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, че Боко Суджука насъсква Гъбаря да цапа Радев, пълна помиярщина.Гешев пък е отмъстителен, търси реваншизъм и отмъщение от президента, щото го унижи като отказа да подпише указа за назначаването му.В действията на Баце прозира паника и страх, щом почна да обижда слугинажните ни медии на "***".
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя каскет ако не арестува Горанов и Борисов не е никакъв независим прокурор!
43
4
 
19
 
! Отговори
Driver преди 4 години
Ами те гербаво- комунистическата сбирщина, заедно с каскета от снимката, точно на това разчитат. Че Божков няма да се върне. Защото ако се върне, доста неприятни неща ще излязат наяве. Без да оправдавам или обсъждам престъпната дейност на Божков, не може да се отрече, че по интелект доста превъзхожда Б.Б, Цвъ, Прасчо или това недоразумение на снимката.
42
10
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗА БОЖКОВИЦА СПАСЕНИЕ НЯМА!!!АКО 101 ТОМА С ДОКАЗАТЕЛСТВА НЕ ГО ЕКСТРАДИРАТ ОТ ОАЕ!!! ТОГАВА БОРИСОВ ВДИГА ТЕЛЕФОНА И СЕ ОБАЖДА НА КРАЛЯ НА САУДИТСКА АРАБИЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ С ШЕЙХА НА ОАЕ!
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе и аз мога да говоря с "може би" - може би главният прокурор е най-корумпираният, най-непрозрачно избран, най-некадърният и най-зависим до момента? Дали?Едно приятел пита....
40
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво питате тази безгласна буква? Кой е тоя, че да ви даде адекватен отговор. Явно са му внушили, че е нещо. Ще изтрезнее.
39
6
 
22
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Гешев взимай пример, да знаеш къде да бягаш и ти като ти дойде времето
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма как никоя държава да каже на друга суверенна държава как и в какви срокове да свърши нещо". как да няма бе аланколу? питай прокича да ти разкаже за началниците му и как му викат кунграчулейшьн. куче влачи рейс....
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръбите за потока не вървят,запорирани са сметките на руския анклав във Камчия и Кремъл атакува правителството ,чрез *** обаче *** няма Д ..е да атакува прокуратурата .*** е лицето на държавната измяна,зад *** са копейкйкин и гуцанов
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се има предвид къде е избягал може да се направи извода че Боко се опитва да пребори ЗАПАДА за да прокара руско-турските интереси, което няма как да стане.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как защитавате мутрите. Заслужавате си положението.
34
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Влади Горанофф е разположил 1000 касички по спирки,лаффки и подлези в София,за да събере от...волни дарения 500 милиона,които...проспа и ги усвои...законо беглеца Божков.Гешеф му е дал...отсрочка месец,два да бъдат възстановени и...заприходени в бюджета,иначе и Боко не мой го спаси(той и без туй е...непричом и не се меси в работата на Гешефф,макар,че той си го избра,щото е...чадо на Симеоново)
33
7
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Гешев: Чичо ***,снех те