Разследващите описват антиките на Божков, нищо не изнасяли

За всяка отделна антика ще се прави специална кутия
112

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нито един предмет от античната колекция на Васил Божков все още не е изнесен от офиса на „Нове холдинг“ на столичната улица "Московка", съобщиха пред БНР представители на Министерството на културата.

Това ще стане след като има заповед от прокуратурата.

Още по темата
Още в петък министърът на културата Боил Банов гарантира, че ценните предмети ще бъдат опазени и съхранени.

Около 20 картини от дома на Васил Божков вече са изнесени, съобщиха от Министерството на културата. Платната са на български и чужди майстори. Процесът ще продължи дълго, защото предметите на изкуството се снимат и описват подробно.

За съхранението им има определени две депа - едното в НИМ, а другото в Националната галерия, където ще бъдат транспортирани картините.

Председателят на фондация "Тракия" Кирил Христозов потвърди, че от музея засега не се изнася нищо, а се правят само описи.

Специална кутия се прави за изнасянето на всяка една антика, която разследващите изземат от музея на Васил Божков, съобщи и Десислава Виткова от фондация "Тракия", която се грижи за артефактите.

Това е стандартна процедура, обясни тя. 

Цялата колекция е от над 30 000 експоната, а изнасянето ще продължи месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Ба преди 4 години
Мале, пладнешки грабеж и то на държавно ниво! Човек без присъда е разграбван. И то за колекция, за която един вече починал министър преди време каза , че е напълно законна.
97
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Кой съд обяви Божков за виновен?
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да величаеш запптието на оввчаря от Правец и да си ду.хач на герББ е по-долнопробно дори от доносник на ДС!Дух.ачи герББерски, надминахте и пребоядисаните и самопровъзгласилите се за "десниси" гурута на които се кланяте!Няма по-долноппробна послойка от вас!
95
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
95 получава минус защото пише на шльокавица
94
0
 
3
 
! Отговори
Solar POwer преди 4 години
До Анонимен: Нищо не заставам до никого. За мен това е национализация докато съда не каже противното ! В други ден и твоя бизнес така ще вземат защото така им харесва. Точно както Данчо Катаджията ! Скоро го гледахме ........
93
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...niakoi ...predi gi namiraha I na Aruba !!! Niama nevazmojni neshta !!!
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мазохист е българинът. Бий ***, обичам та. Всички като юмрук трябва да за станем зад държавата си. А ние сме тръгнали да защитаваме най големите крадци на прехода.
91
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...vsichki taka narechen " oligarsi " v Balgaria I zabogatiali "politici " sled idvane na "demokraciata" sa prestapnici !!! Geshev shte ima mnogo rabota ...a tezi deto go naznachiha ...da ne se radvat !!!
90
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 4 години
Ще изнасят довечера. Към 03-04 часа. Леко и технично. В посока Банкя. Няма всичко да изнесат. Само най-скъпите неща.
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92Защото си е грабеж пич. Както и това с обявяването на Божков за издирване,той човека си пътува законно за някъде както всеки свободен гражданин и тия го обявяват за издирване без да му е наложена забрана да науска страната.ЦИРК.
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен79Да му запорират имуществото,и да вземат каКвото им дължи ,но по установения от закона ред. Защо е това паническо бързане,което прилича на грабеж?
87
3
 
2
 
! Отговори
Ей вашите планове преди 4 години
Грам не ме интересуват. Ама грам. Ебавките ви, подигравките ви, глупостите ви, желанието нещо да ми плеснете. Говори ония за плесване, а на колко хора е пришил нещо все тая. Грам ми не дреме. Аз знам накъде духа вятъра вече вие се оправяйте ама като гледам как само седите и псувате и даже не биете ОЧЕВАДНИ предатели и хора дето не са човешки същества. Малодушие и овцедушие цари и звук на *** ама с това *** казиното винаги печели, а някой набутват себеподобните си ....
86
3
 
1
 
! Отговори
Общо петте преди 4 години
Прескачат ЕС и САЩ. И проста математика ... Някой ще направи нещо тъпо! Няма да има бой, обаче ще ги изтощят както те изтощават свет друг народ!
85
2
 
3
 
! Отговори
Четирите най-големи преди 4 години
Икономики в света, срещу най-голямата, но задлъжняла до таван! Кървава война никой не ще ама икономическааааа...... Holy shit!
84
5
 
0
 
! Отговори
Абе ей ... преди 4 години
Баща му се върти в гроба като центрофуга като знае кви ги е свършил в четири сфери на социлната и солидарна държава. Цар Борис ли? Абе вие сериозно ли си мислите, че USA, вече не са приключени. След десет години са ги фалирали бе! С пушки не става, че става много кърваво. *** мъртъв Сакскобург и руснаците няма да ни закачат! Ама сте прости!Абе момчета не може ли докато правите проверката на оръжието да изпуснете един на земята и случайно да гръмне в на Симо главата!
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези антики да не вземат да изчезнат като онези биткойни, за които не чухме нищо повече и не обявиха публичните адреси на портфейлите? Цацаров защо отиде в КОНПИ - да прикрива вторичното ограбване?
82
3
 
1
 
! Отговори
В смисъл преди 4 години
Момчетата от ДС и охраната да идат да пият едно кафе за един час, една граната и ви гарантирам, че някой ще я закуси! Дрееми ми бе ти каза, че нищо не става от мене. И тъй като нищо не става от мене аз го приех като факт тотално минах на страна работа, ес и така! Да де те ти доказателството ....
81
1
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Ще потънат както потънаха 100 хиляди биткойна от конфискуваната борса e-BTC. Къде са биткойните господа ?
80
1
 
2
 
! Отговори
Навсякъде пише: преди 4 години
Тритон военна академия САЩ и ЦРУ по целия род, по цялата фамилия, навсякъде вече вие не го виждате ама където видя написано република България вече виждам и добавка: Бананова Република България.
79
2
 
4
 
! Отговори
60 години преди 4 години
Планираха и подготвяха как да сринат тая държава. Един от най-големите проекти на ЦРУ в историята. Аз куче гладно като видя храня, ама като видя Сакскобург ми иде да търся пистолет, пушка и граната! Искате да спрат да крадат. Симо Ваната да захапе граната без предпазител или да умре. 4 сина - 4 във военни академии. 4 милиарда ЦКБ 2 милиарда хазарт, какво треа да стане да гръмнете некой да ви чукат жените по улиците ли?