ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов

Съдийската колегия иска доказателства
Обновена: 11 фев 2020 13:13 | 11 фев 2020 13:10, Нели Христова
179
ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Срещу съдия Андон Миталов няма да бъде образувано дисциплинарно производство. Това решиха на закрито заседание от ВСС. 

Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина. На заседанието присъства и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщават от БНТ.

Още по темата

С 12 гласа "За" и един отвод съдийската колегия на ВСС реши да приеме само за сведение искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването от длъжност на съдия Андон Миталов. Искат и доказателства за евентуалната му вина.

Преди заседанието председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че искането за дисциплинарно производство, направено от правосъдния министър, има пропуски.

Той припомни, че е изпратил отново писма до Антикорупционната комисия и до прокуратурата, с които иска информация дали срещу съдията има досъдебно производство за корупция или данни и доказателства срещу него.

"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси, защото когато се използва думата корупция, независимо от това как тя ще се тълкува, по една правосъдна система или по друга правосъдна система. Това означава, че някой е получил блага, които може да са материални или нематериални, или да е пропуснал да извърши нещо. Във всички случаи това предполага наказателен казус, а такъв до момента никой не е заявил, че съществува", каза Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сте очаквали от Ръбъла на републиката! До оня ден беше от БСП, а когато усети накъде духa вятъра набързо стана гербав. Нали никой не се съмнява, че ако е в негов интерес утре пак ще смени боята и, ако трябва ще забие ножа на тиквата.
69
16
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
САЩ --ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН !ДА ВИ Е ЧЕСТИТО , ДРУГАРЕЕЕЕЕЕЕ.....!
68
8
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Евала на момчетата о ВСС .... в тази държава се намериха хора да се опънат н САЩ и да им покажат с..ред..ен пръст......само пропаганда не става !!!!ако имахме още няколко като тях ..... в държавата щеше да има ред и порядък.....но въпросът е че всички се продават за проклетите пари .....
67
15
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
До АнонименИма ли друга Държава в Европа толкова легнала под Руския мужик. Не няма...а...а...а
66
18
 
6
 
! Отговори
оооо преди 4 години
Е какво по-голямо доказателсто, да пуснеш подсъдим със забрана да напуска страната, ти го пускаш до Москва. Ми то очевадно ...
65
2
 
16
 
! Отговори
чичо ти преди 4 години
Някои още ги гонят кошмари от студената война - Руски шпиони, КГБ и Китайската комунистическа партия. Липсата на лудници започва да се усеща все повече с всеки отминал ден. На края ще излезе, че 89-та е била театър и сме още член на СССР.
64
4
 
23
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Браво! Но, нещата трябва да се доведат докрай - незабавно обявяване на американския посланик за персона нон грата! За грубо вмешателство във вътрешните работи на България и за разпространение на клевети!
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ли ще е следващия,който ще ни вмени за виновен Мустафата?
62
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли друга държава на балканския п-ов,която да е толкова ниско наведена на САЩ?-НЕ!НЯМААААА!
61
1
 
22
 
! Отговори
Калигула преди 4 години
платените са готови и бъбреците да си продадат за Вавилонска виза.
60
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така де дойдохме си на думатааа Лозане тикво червена! Руските шпиони стоят над българския закон! Логичен въпрос има ли я България от 9.9.44 г. или НЕ?
59
1
 
27
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Основанието на министъра е, че е прочел в медиите изказването на Майки Помпео за черното печатче.
58
25
 
6
 
! Отговори
КВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА... преди 4 години
ЕДИН ПЛАТЕН РУСКИ АГЕНТ , ПУСКА ДРУГ ДОКАЗАН ТАКЪВ ..У РУСИЯ ЗА ДА БЪДЕ НАГРАДЕН ЗА СИСТЕМНИТЕ СИ ПРЕДАТЕЛСТВА!МАЙНАТА ИМ НА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ...КОГАТО *** ТИ Е ГОЛ НА МЕГДАНА!
57
3
 
30
 
! Отговори
Има непослушковци :) преди 4 години
Има още явно хора със здрав разум, принципи и смел дух.
56
29
 
6
 
! Отговори
не искат ред преди 4 години
Има ли изненадани? Престъпниците се подкрепят. Знаят, че ще дойде и техния ред. Сега всички треперят, не знаят кой ще е следващият. но там читави хора няма. Само си помислете кой е против Гешев, кой не иска ред и правосъдие? Всички нарушили закона по високите етажи на властта са против Гешев, начело с Грипен Шербетов. Прави са тези които искат да се започне от съда. Ако имаме правораздаване, а не подкупни съдии и прокурори, може би ще започнат да се подреждат нещата. Но колко са смелите и честа
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем как американците раздават правосъдие.Дори в неудобните за тях държави-с агресия,след което разрушения и хиляди невинно загинали.Та една васална държава ли ще им се опре.
54
4
 
25
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 4 години
Ни-кой по ни-ка-къв на-чин не мо-же да пред-при-е-ме НИ-ЩО!!! срещу този съдия. Защото няма до-ка-за-тел-ства! Поне до момента никой не е посочил. Ако пускайки онзи е спазил буквата на закона - проблем за него няма, а законът е калпав. Напротив, проблеми ще има този, който го пипне, уволни, съди, преследва и т.н. само въз основата на някакви бля-бля на чужда държава, които нямат аб-со-лют-но ни-как-ва!!! правна стойност в БГ!
53
2
 
23
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Ох, напишете моля, какво е казал Барнито! Не мога да заспя ако не го прочета!Много ви моля!!!
52
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явен руски агент ( съдия) на хранилка на българския Бюджет, пуска обвинен в предателство срещу България, друг руски шпионин! Но за Всс това е съвсем приемливо прилагане на ВАСАЛНОТО законодателство господстващо у нас! Коментара е излишен
51
3
 
25
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Корупция с беззаконие не се бори! Да се отстрани съдия от длъжност поради това, че някой е заявил, че е корумпиран, пък било то и САЩ, освен, че е беззаконие, е и опасен произвол! Нека държавните правоохранителни органи борят престъпността налагайки закона, а не погазвайки го! Така стана и с огласените СРС-та, на които е записан президента! Недопустимо е тези, които трябва да преследват престъпността, да извършват престъпления, а огласяването на СРС е престъпение!