ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов

Съдийската колегия иска доказателства
Обновена: 11 фев 2020 13:13 | 11 фев 2020 13:10, Нели Христова
179
ВСС реши: Без дисциплинарно производство срещу Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Срещу съдия Андон Миталов няма да бъде образувано дисциплинарно производство. Това решиха на закрито заседание от ВСС. 

Съдийската колегия иска доказателства за евентуална вина. На заседанието присъства и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщават от БНТ.

Още по темата

С 12 гласа "За" и един отвод съдийската колегия на ВСС реши да приеме само за сведение искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването от длъжност на съдия Андон Миталов. Искат и доказателства за евентуалната му вина.

Преди заседанието председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че искането за дисциплинарно производство, направено от правосъдния министър, има пропуски.

Той припомни, че е изпратил отново писма до Антикорупционната комисия и до прокуратурата, с които иска информация дали срещу съдията има досъдебно производство за корупция или данни и доказателства срещу него.

"Много е резонен въпросът образувано ли е такова досъдебно производство, кога е образувано, на какво основание, по какъв законен повод. Това са много важни въпроси, защото когато се използва думата корупция, независимо от това как тя ще се тълкува, по една правосъдна система или по друга правосъдна система. Това означава, че някой е получил блага, които може да са материални или нематериални, или да е пропуснал да извърши нещо. Във всички случаи това предполага наказателен казус, а такъв до момента никой не е заявил, че съществува", каза Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
81 Пускането на подсъдим е престъпление с влияние- тоя е съдия от спец. Съд! 2. Другия шпионин ( подсъдимия) получава орден от *** и ЗАКАНАТА да не се пипат руските шпиони грабещи в руска полза ГУБЕРНИЯТА! Това е също престъпление срещу Нац. Сигурност на Бг то3 Цялата срамна схема представя бълг. Съд. Система като *** с който господаря се саморазправя с васала
89
4
 
3
 
! Отговори
търнокоп преди 4 години
До Анонимен(83)Това е така, но си пропуснал часовете по история, когато руското семейство е убито от външна намеса(Ленин) и това, че 83% от болшевиците във властта всъщност не са били Руснаци, а от "богоизбраните".
88
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава Богу стъпил Руски ботуш на тази територия, та да можем сега да кажем - Боже пази България!!!
87
6
 
31
 
! Отговори
Край преди 4 години
По нареждане на САЩ установихме дипломатически отношения с най-мракобесния режим на планетата - Саудитска Арабия. Там да идеш за орден може, обаче да ти дадат орден от Русия е лошо. Американофилите вече се побъркаха. Дребния нечленоразделен министър също.
86
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците късно се усетиха кой им трови водата в България.Къде спаха досега те си знаят.
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята с пускането е миризлива, но още по-долно е разпъването на един редови служител на кръст, за да послужи за назидание и обслужване на целите на някого, било то и на най-силната държава в света. САЩ си ядат техните трици, те имат своите основания - разузнавателни данни, политически аргументи, законови (но ТЕХНИ, не наши). Това не означава, че ние трябва да се из...рем на нашите закони. Впрочем, в САЩ пускат масови убийци само ако не са им прочетени правата при арест, независимо от доказат
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един еднокнижник се разпорежда в държавата,а надолу по веригата само калинки и ***.Какво очаквате от такава държава,освен слугинаж,безгръбначно и унизително поведение.В този ред на мисли,кога началниците ще посочат главния виновник за дереджето,на което сме от 30 год.насам и дъното,което копаем поне от 10.
83
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
79 Къде ЗАБРАВИ УБИТИТЕ БЪЛГАРИ ПРЕЗ РУСКАТА ОКУПАЦИЯ 1944- 47 Г. БЕ СУЯК? Тези десетки хиляди невинни жертви на руснака и на васала Бкп- то нагарчат и ги смитате под чергата да се не видят а? И от къде си ги изкара 10000 убити при бомбандировките 43 та? А имаш ли мозък да схванеш че ние обявихме война на Щатите и Англия 41г, а НЕ ТЕ НА НАС КАТО СЕСЕСЕРЕ- ТО НА 9.9.44?
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно съдебната система не е корумпирана.В гр. Бяла неграмотен ром убива 18г. младеж.На първа инстанция осъден на 13г. затвор ,на втора 3г. затвор.Каво е станало във времето м/у двете дела?
81
1
 
23
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 години
и като е пуснал подсъдим да ходи извън БГ какво от това, нали оня се е върнал. Видяхме го на живо по ТВ. Значи съдията е имал правилна преценка и си е свършил работата. Или има някаква конспирация и в БГ се е завърнал двойник на подсъдимия?
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оооо.....Е какво по-голямо доказателсто, да пуснеш подсъдим със забрана да напуска страната, ти го пускаш до Москва. Ми то очевадно .........Очевадно за кого? За зомбираните ръкопляскащи мунчовци? Не знаем дали онзи е руски шпионин (впрочем не е ПОДСЪДИМ), или не е, ако е действително е такъв - първи казвам да се разпъне като предател. НО! без доказателства не става, така може да го на..укат на всеки неудобен, бил той виновен или не.
79
3
 
33
 
! Отговори
До 72 преди 4 години
Ако не беше руския ботуш,сега щеше да ходиш с шалвари.Ако не бяха хилядите загинали руснаци за нашата свобода,сега нямаше да ни има.Ако не бяха 10 000 загинали софиянци от американо-английските бомбардировки,сега София щеше да изглежда по друг начин и нямаше да имаме толкова загинали близки хора.Ако нямаше такива като теб,щяхме да бъдем един горд народ със славно минало.
78
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския ВСС си защитава руския слугинаж/ шпиони това е факт! Обаче ние българите можеме луди да ги направиме, сами да си приказват с едни яки протести да видиме тогава какви ' доказателства" ще искат за престъпници
77
2
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Излагацията за САЩ стана пълна;))) Какво се оказва? Оказва се, че в опита си да покажат колко е корунпирана Съдебната система в Бълагрия, краварите ще направят така, че ще покажат, че България е единствената правова държава в света!;))) Досещате се, нали, дори САЩ не са такава;)))
76
1
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До АнонименАми да не беше стъпвал руски ботуш,ама на-стъпил...Иначе сега щяхме да цъфтим и процъфтяваме под мъдрото ръководство на султан Ердоган!С известна липса на кожа на едно място.
75
0
 
27
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 години
в крайна сметка този съдия в какво е обвинен в корупция или в уронване на престижа. Май на цялата съдийска колегия ще им напраскат черни печати както са го подхванали по Маккартиски. Пък и откакто САЩ обвиниха Садама, че има химическо оръжие дето никой не го намери и го убиха ей тъй без съд и присъда да им имаме ли вяра - да нямаме ли?
74
0
 
6
 
! Отговори
Песоглавец преди 4 години
До БългаринАма не бе чиче, в съдебната систма няма корумпирани. Няма, бе!
73
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,какво стана с водната криза-с 600-те милиона отпуснати за ремонт на язовирите,с 35-те милиона за ремонт на яз.Студена,с вносния бо.лук,с къщите за тъщи,с апартаментите с асансьори,с терасите колкото апартаменти,с обществените поръчки за свои хора,със саниране за 2 милиарда,с 3-те милиарда за непроизведени изтребители....и т.н.Тук няма корупция,нали?Нямаааа.... Нали Херо?
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен(72)Добре, Мехмеди.
71
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази територия е прокълната, откакто руски ботуш е стъпил южно от Дунава. Най- голямата трагедия за Бг е руската робия