Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация

Ревизията трябва да обхване всички сделки
Обновена: 12 фев 2020 09:46 | 12 фев 2020 09:46, Красимир Ангелов
356
Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

От държавното обвинение отчитат, че ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят и как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станислав Трифонов беше на първа писта. От него ли да си търсим боновете, или от Банев? Щото прибран е само един от двамата, а на другия му направиха самодеен театър с камера.
305
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Това действие е напълно безполезно за държавата и няма да доведе до нищо съществено,цели се най-вече пропаганден ефект.Обаче гербавите могат да извлекат и странични ползи-ще научат чрез прокуратура кого могат да рекетират.Не е малко!
304
0
 
2
 
! Отговори
:D преди 4 години
:D:D:DDDDDDDDDD проверка на приватизацията :DDDDDDDDDDDDDD
303
0
 
2
 
! Отговори
Анти Гешев ли??? преди 4 години
Тааа, кой имаха впредвид да свърши същата работа протестиращите срещу Гешев!Май имаха впредвид, че искат някой друг, който да не я свърши!!!
302
0
 
1
 
! Отговори
Бакшиша преди 4 години
Дадох боновата книжка за ,,Хотел Ленинград''-Пловдив после преименуван на ,,Санкт Петербург''.Когато си потърсих акциите само ми се изсмяха.Да не говорим пък за ,,Новотела''.Всички работещи там,направо ги заплашиха че ако не си дадат боновете,да се смятат за уволнени.
301
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
г---нГЕШЕВ ПРИВАТИЗАЦИЯТА Е ВСЛЕДСВИЕ НА ПРИЕТИЯ ЕДИНОНУШНО ОТ ПАРЛАМЕНТА 1990 г ПЛАН РАН--ЪТ ИЗРАБОТЕН СЪВМЕСТНО ОТ 29 БЪЛГ ИКОНОМИСТИ И АМЕРИКАНЦИ НАЧЕЛО С РАН ЪТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО Е ЗА СРОК ОТ 20--30 ГОДИНИ ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ТОЗИ СМЪРТЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ПЛАН
300
0
 
5
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
а, Гешев,забравих да ти кажа.Костовото време е мътното,там бъркай.и късмет и най-накрая дано българина малко да си върне доверието в институцията ти.
299
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За масовата ли приватизация говорим ?Това е преватизация която е измислена от маса бандити .По онова време парите на държавата бяха откраднати и занесени в Африка .
298
0
 
6
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
браво Гешев,стига сме те осмивали,когато си прав-прав си.аз лично много съм се чудил,защо именно тези хора са определени за приватизатори.когато се завърнах от чужбина/окончателно/,гледам в моя град най-некадърните,буквално казано-голтаци,станали собственици на заводи и цехчета,складове и държавни печеливши предприятия.та тия хора нямаха какво да ядат,бяха посредствени ученици и изведнъж-приватизатори
297
1
 
2
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Деца , ще умра от смях ! Пази боже ...
296
0
 
2
 
! Отговори
офф преди 4 години
Хора пишете в форумите това са сигнали за прокурора.
295
0
 
6
 
! Отговори
off преди 4 години
Аз съм за ревизия на приватизацията.На входа и на изхода на държавните предприятиясложиха фирми които ги източиха и после ги купиха за един лев.Това сле случи И на завода за детски пюрета "бригада" Асеновград.Ганчев източи Завода задлъжня към неговата фирма защото на входа и на изхода стоеше неговата фирма през нея се купува и продава сурвени и продукция за пазара и накрая го купи за 1 лев ис дългове.Трябва да почнат от такива.
294
0
 
4
 
! Отговори
А после преди 4 години
А после, след като бъде проверено и доказано какво са сътворили някои господа, особено един от тях, с приватизацията, затвор ще има ли? А конфискация на заработеното и придобитото по време на тази приватизация ? А за облажилите се покрай другите какво следва?
293
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И госпожа Импексова ли ще проверява
292
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Гладния на сития не вярва,обират банки всеки ден,горенето на *** продължава,а дъжд няма да вали.Гешев да свърши поне едно започнато,че то времето накъсява.
291
1
 
3
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
за приватизацията-само Мавъра,покойният Мистър 10% ,Банев, Томов и оръжието другото прах и плява!
290
2
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 4 години
Гешев няма ли и мен да ме изследва? Пратих Аспарух незаконно с бандата му отвъд Дунава .
289
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Гешев, а 10 години преход на Бойко Борисов ще разследва ле?
288
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много симпатичен българин е Гешев! Дано иде края на държавата Лаййнняррияяя за да изгрее истинската държава България!
287
3
 
5
 
! Отговори
5 преди 4 години
Изгрява свободата в този край !