Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация

Ревизията трябва да обхване всички сделки
Обновена: 12 фев 2020 09:46 | 12 фев 2020 09:46, Красимир Ангелов
356
Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

От държавното обвинение отчитат, че ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят и как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
4
 
8
 
! Отговори
Часовникар преди 4 години
Браво на господин Гешев ! За разлика от плюещите нляво и надясно по-долу мисля,че ще има доста "гнили " истории и какво от това,че са минали години ?! Престъпленията са си престъпления !
265
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В резултат на проверката всички нарязани заводи ще почнат да работят, окрадените пари ще напълнят банките, БГА Балкан ще полети, съсипаните лозя и градини ще почнат да връзват, изколените крави ще дават мляко ........................... и т.н. и т.н.
264
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи сега ще ровят за приватизацията на която и проспаха времето, а за корупцията, лобизма, олигархията, разните европейски фондове по земеделието където също се краде, за ***, асфалта и пр. нищо. Благодарим за грижите към бедният народ.
263
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А има ли приватизационна сделка без изтекла давност?Поредната шепа прах в очите на населението на Територията. Целта е стадото да е доволно докато се разпределят средствата, гарантиращи валутния борд.
262
2
 
8
 
! Отговори
Стефания преди 4 години
До Софиянец в повечеПо Закон Прокуратурата има право да се самосезира по публикация, изказване в медиите, при голям обществен интерес и други случаи, например предоставени документи. Така, че Гешев има право да направи проверка, друг е въпроса дали ще може да обвини известните на всеки крадци, като Курнила, поради Закона, който си гласуваха Станишев и тройната коалиция, че "който крал, крал, вече е невинен."
261
4
 
15
 
! Отговори
a преди 4 години
XAXAXAXA, кой заблуждавате драги ми господа? От приватизацията минаха повече от 20 години. Всичко е изгубило давност. Могат да разпоредят, ако искат и присъдите на Народния съд да ревизират.... Още един кьорфишек за народа.....
260
0
 
11
 
! Отговори
селективен преди 4 години
А частната приватизация на КТБ от дембелина Бей-евски? Това е забранена зона за Гешевтов.
259
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Каскета и другия с буката Г са двете бесни кучета които Амон Ра е пуснал да лалкат напред назад да се плаши народа и бизнеса ..... Виновен си пък после ще видим как да го нагласим в съда :)
258
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 282Колко трябва да си *** да се изкажеш така..,истина е ,че вече е минало ,но където и да си ,в който и ресторант,хотел.,бар,..,,първо консумираш и накрая плащаш...,сега и тези трябва да си платят....
257
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. ВСИЧКО Е ПРЕВЪТЯНО МНОГОКРАТНО И УЗАКОНЕНО. ТОВА ЗА КАМУФЛАЖ ПРЕД НАРОДА ЛИ Е. ЯВНО ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА ДА БАРНЕ Е ЗАБРАНЕНО И ХВЪРЛЯ ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА.
256
3
 
11
 
! Отговори
Софиянец в повече преди 4 години
Добра идея, макар че имам определени съмнения, че ще излезе нещо. Та нали миналата година Цацата направи (уж) такава проверка и боядиса в бяло и всички проверявани!Проблемът е друг - ДАНС са подчинени единствено на правителството! Е, в ролята на какъв се явява Каскета, та да им заповяда? Да не би вече да е в изпълнителната власт, а аз да съм проспал този момент?
255
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АМИ , ПРАВИЛНО! много си прав но трябва да се почне ,първо от червената тиква,но каскетов,дали ще има смелост,да почне от него.
254
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕГРАМОТНОСТ-ПАТРИОТИЗЪМ-КОРУПЦИЯ
253
2
 
15
 
! Отговори
византолог преди 4 години
Ослепяхме като Самуиловите войници от толко много прах в очите, хвърлян от Гешефтов. Този човек не спира да гони вятъра.
252
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До мижи да те лажим,мислиш ли, на кого ли бяха сметките,нали затова покриха всичко.
251
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Unufri,а любимата ти тиква ,с разбираща.
250
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що пък на ДАНС, по - добре на ДАИ, ще е по - евтино, а резултатът все ще е никакъв.
249
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е като как ще стане тази пълна проверка-?за нея трябват сигурно десет години ако прокуратурата се занимава само с това- пак прах в очите на ***...олюдието
248
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Гешев ви баламосва с минали сделки,всеки ден започнаха да стават обири на банки в София.Чейндж бюра,възрастни хора.Той не може да се справи с днешната битова престъпност,тръгнал да разплита стари сделки.
247
0
 
15
 
! Отговори
apo преди 4 години
Милиционер на милиционера милиона на вади.......

Спонсорирани публикации