Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!

Узаконяването на хазарта няма как да помогне в борбата с него
12 фев 2020 09:35, Ния Христова
90
Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!
Снимка: БГНЕС

През последните месеци се наблюдава тенденцията, че хората, които нямат пари, а спешно се нуждаят от тях, хващат ножа и чантата си и отиват да си ги вземат от места, където те се събират. Темата коментира проф. Николай Радулов, експерт по сигурността в ефира на bTV. Поводът е вчерашния обир на казино от въоръжен полицай в Перник.

Сумата, която униформеният е успял да открадне е 2000 лева. Чейндж бюро и клон на банка също бяха обрани. Зачестиха и опитите за кражби на пари от банкомати.

Радулов смята, че това се дължи на обедняването на хората. Случаят със служителя е показателен за това, че в МВР се назначават хора, които искат да работят, а не такива, които са подходящи. Причината за това са лошите условия на труд и ниското заплащане.

Експертът изрази и мнението си, че казината в страната са твърде много и с узаконяването на хазарта няма да можем да се преборим с него.

По думите на Радулов не е имало как да се предположи, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, тъй като психопрофилът му е на добър служител и човек. Експертът добави, че вътрешната служба се състои от 20 човека, които е невъзможно да проследят над 50 хиляди души.

Радулов коментира и хазартния бос Васил Божков като намира за необяснимо как толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж.

„Явно е ял, както и другите, от баницата, която му се дава“, добави експертът.
 


90
Още по темата: бедностобирипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Беден, богат - народа краде защото е крадлив.
81
1
 
8
 
! Отговори
Не е до бедност преди 5 месеца
Това не е до бедност, а до морал. Познавам някой, дето на времето по соца е откраднал няколко електрически крушки кметството (или някаква друга обществена сграда беше, не помня вече)
Познавам и човек, който е живял доста бедно през младежките си години и досега не съм го хващала дори в някоя малка лъжа, а го познавам от 20 години. Да не говорим за крадене и други неща. Та, всичко е до душа и морал.
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
проф. Николай Радулов, така както го казваш - ако някой не краде , значи не е от народа !
А ти от народа ли си Професоре , а цвъки от народа ли е, а черепа от народа ли е ?
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крадат от крадците. Първокрадците ограбиха народа, държавата. Парите смениха собственика си.

Първокрадците натрупаха богатства, които стават обект на следващите крадци, които са малки и вече ги преследва държавата на Първокрадците.
78
1
 
16
 
! Отговори
Така е ама не баш преди 5 месеца
Аз като гледам последните 20 години тая държава я разграбиха най-богатите, мутри, олигарси и политиците. От тях бедни не съм видял....ама то като си богат не е кражба а бизнес...кражбите са само за бедните.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А е беден, защото е необразован и мързелив!
76
1
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 5 месеца
народа беден и затова краде.професоре,затова хората са измислили възпитанието и обучението и ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА.тези подходи са с възпиращ характер.нали си представяте какво ще се случи,ако всеки започне да си попълва дефицитите когато си иска,и когато може.просто взимаш някакво оръжие,нож,пистолет тръба,и отиваш при някой който се е гърбил години за да събере някаква собственост,пребиваш го или го убиваш и го ограбваш.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Узаконяването на хазарта няма как да помогне в борбата с него
ДОСЕГА НЕЗАКОНЕН ЛИ БЕШЕ

БОЦИ КВО МИСЛИ ПО КАЗУСА..
74
12
 
10
 
! Отговори
бивш даскал преди 5 месеца
НАРОДА Е БЕДЕН , ЗАЩОТО ГИ МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ ... И , АЗ ЕДНО ВРЕМЕ БЯХ БЕДЕН ДАСКАЛ С 180 ЛВ. ЗАПЛАТА И ...НАПУСНАХ ДАСКАЛСКАТА ПРОФЕСИЯ И ЗАПОЧНАХ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ДРУГИ ДЕЙНОСТИ . НАУЧИХ ИСПАНСКИ , ЗАМИНАХ ЗА ИСПАНИЯ И СЛЕД ГОДИНА ЗАПЛАТАТА МИ ВЕЧЕ БЕШЕ 2500 ЕВРО И ТАКА ...15 ГОДИНИ . СЕГА ОТНОВО СЪМ ТУК В БГ , РАЗВИВАМ СИ УСПЕШЕН БИЗНЕС И СЕ РАДВАМ НА ЖИВОТА ...ТАКА , ЧЕ НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СИ ТЪРСИТЕ ИЗГОДНОТО МЯСТО ...
73
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!? ,
но от тук следват и въпросите защо народа е беден - каква е причината за това? И другия въпрос защо краде - няма ли полиция да хване крадците и съд да ги осъди?
А кои крадат най-много?
Отговор - онези ,които са с чадър и в парламента,които обслужват чужди интереси, включитено и икономически!
С две думи - от чужбина ви ограбват и затова е бедна държавата.
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баба ми казваше: Андрешко не е беден за малко, а е беден за млого !
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре де, като Народът е "беден", от кого краде ?
Аз знам, че доскоро, този "беден" Народ хвърляше пачки с пари от балконите на "Ало"-апашите !
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До гост 48
Как нямат работа? Я виж колко европрограми и колко места има в бюрата по труда. Че и курсове за квалификация. Моя синковец като реши да не продължи висшето, веднага чрез бюрото по труда на курс и на работа! И така 4 години не е спирал. Че и в чужбина ходи да работи лятото. И сега получава покани от там. Нямало работа?
69
1
 
9
 
! Отговори
До 71 преди 5 месеца
Не четеш ли какво е казал професорЪт? От бедност!
68
0
 
26
 
! Отговори
A преди 5 месеца
А богатите защо крадат с милиони?
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С всичко което каза, освен, че "народа"краде щото е беден съм съгласен. Аз година бях без работа и три години след това се борих да развия фирмата си с доходи 480лв. на месец. И 2008-2012 наистина нямаше работа. Па не ми е минало през главата да открадна. Сега пълно със свободни работно места и били гладни и бедни. Не знам защо моите наблюдения са, че крадат мързеливи и нагли? С по няколко регистрации или висящи дела. Както комарджии и наркомани.
66
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
До Анонимен-69,напълно си прав,богатите крадът ,като за последно,примери много,асансьор с апартамент,пацо терасата ,сега посланик във Валенсия,а бедняка какво може да открадне,като него допускат,до държавната софра.
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не,г-н Радулов.Народът е беден,затова търка билетчета.А тези,които крадат са неграмотни и мързеливи.Те живеят на "социал" и думата работа за тях е ***.
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това дали си богат или беден, днес е въпрос на съзнателен избор - това е неудобната истина. Относно кражбите и въобще престъпността, зависимостта е точно обратната - когато в едно общество има беззаконие и произвол, то е бедно поради тази причина. В богатите обществата мнозинството хора работят, развиват се, градят и т.н., а в бедните властва мързела, посредствеността и престъпността.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 5 месеца
Радулов, всичко в тази територия наречена България краде! И това не е от бедност, а психология наследена от соц. времената. Още повече, че самата държава е абдикирала от функцията си. Институциите не функционират и бавно се превръщаме в някакъв неофеодализъм.